Ielogoties

Murķeļu, kreveļu, rupuču ( parastās bisītes) pagatavošanas receptes. / 220

09/05/2015 22:02 | Diskusija lasīta 17940 reizes
Ir murķeļu laiks. Spaiņi pilni ar pirmajām pavasara sēnēm un visa māja specifiski smaržo! varbūt varat padalīties ar kādu interesantu Bisīšu (murķeļu) pagatavošanas recepti. Parastās murķeļu mērces jau sāk apnikt.
Atbildes (243)
1...91011 1213
13/05/2015 22:22
Ube, Tu ar Svilpi biji uz to gaileņu randiņu?? 
0 0
13/05/2015 22:23
Nē Lia, uz gaileņu randiņu biju ar citu. Piedod svilp.
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14488

13/05/2015 22:24
... nemūžam!
0 0
13/05/2015 22:42
es riskēju pagaršot tikai jaunus kūku un sieru veidus..tā ir atbilde ir diskusijas autora pārmetumiem par konserbativismu sēņu jautājumā
0 0
13/05/2015 22:55
Lai cik tas nebūtu dīvaini, bet mūsu un kaimiņa dārzos murķeļi ir diezgan parādījušies, lai gan iepriekšējos 30 gados nebija pat viens. Recepte ir maza bēda un zināma, interesanti, kamdēļ parādījušies tur, kur nekad nav bijuši un tādā kvantumā.
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14488

13/05/2015 22:58
viens no iemesliem var būt - priežu mizas mulča
0 0
13/05/2015 23:13
Nav mulča. Zinu, kur aug, pārejam pāri ceļam, tur priedes, smilts. SKaidrs, ka tur murķeļi. Mums skāba zeme, sūnai patīk dzīvot un purva grīslim...
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14488

13/05/2015 23:23
mežā jau zeme ar skāba, sevišķi skujukoku
0 0
13/05/2015 23:43
Neštimmē. Dārzā aug tādā vietā, kur nekad nav bijusi sūna. Un šogad raz bac, un gandrīz katrā dārzā, kur čut ne simtu gadu nav bijis. Galvenais recepti zināt ))
0 0
15/05/2015 11:01
ka tik daniels nav tās sporas izkaisījis))))
0 0
15/05/2015 11:12
Kaa izlasiiju, taa padomaaju, ka vinjsh ir galvenais aizdomaas turamais..
0 0
15/05/2015 11:13
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 8436

15/05/2015 13:37
Ja par sēnēm... tad vakar klausoties dr. Rozentāles tekstus, sabijos. Kaut kā viņa pavisam noteikti vērsās pret marinētām sēnēm. Vienīgais variants, ja sēnes sāla un tad iemarinē priekš tūlītējas apēšanas. Man ledusskapī 2 skaistas marinētu baraviku burciņas un roka neceļas, lai taisītu vaļā. Es jau to sēņu dēļ esmu tik iebiedēta, ka tikai ledusskapī uzglabāju. :))
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 38131

15/05/2015 13:45
Tedra..ēd droši..es ar nupat piebeidzu burciņu ar marinētiem podiņiem... un nemaz tur katru lapiņu nemazgāju..tā kā nav ko klausīt visādas pārgrillētas dakteres!
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 8436

15/05/2015 13:49
Tikko vēl papētīju burciņas. Nu tiiiik smukas. Nezinu, kāpēc tas sievišķis tā mani ietekmēja:))) Bet nu negribās jau bez aknām palikt ar. A, ja par to kundzi, tad man šķita, ka viņai burka ir apakš matiem:))))
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 38131

15/05/2015 13:53
abas ar Āboltiņu laikam vienojušās par vienādām frizūrām..bik normālāk jau ir par tām šausmām, kas tur pirms tam uz galvas darījās..., bet-kā cilvēks var šitā sev pāri nodarīt..., tak daktere ... un zin-kādu kaitējumu ādai nodara pārsauļošanās|!!!!... baiss skats!
Tā kā viņa jau nu noteikti nav man nekāds paraugs un padomdevējs.
0 0
15/05/2015 15:23
par marinētam sēnem viņai tomēr ir taisniba..labak darīt ta, ka iemarinē nenoslēdzot burku ..tulītejai ēšanai..
es vienmer kad cienājos ar sēnitem pārkrustos,
bet var pienakt bridis kad tas nelidzēs..
visdrošākie ir veikala šampinjoni..vienigais ko var, tas ir pārēsties
0 0
15/05/2015 15:24
Da visas seenes ir eedamas, citas tikai vienreiz muuzjaa )
0 0
17/05/2015 10:36
... lāčnāši, ķerveļi, kreveļi, rumpuči, morķeni, ķēvpupi, murķeļi... iz žurnāla 100 labi padomi)
0 0
1...91011 1213
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas