Ielogoties
Reklāma

Malkas plīts / 20

19/05/2011 20:18 | Diskusija lasīta 12893 reizes
Pastāv uzskats, ka uz malkas plīts vārīts ēdiens ir gardāks...
Tā... vai ne ’tā?
Es esmu pārliecināta vien par pankūkām, bet vai viss?
Atbildes (169)
1 2345...9
19/05/2011 21:12
Jana, he, kādēļ jākurina pārspīlēti? Vai gribi sadedzināt malku vai kaut ko izvārīt, pagatavot, = tas taču nav viens un tas pats...
0 0
19/05/2011 21:13
.. kā teiktu mana vecmamma - nevajag pieliet līmenu katlu un tad ar nekas uz plīts laukā nelēks arī pie kārtīgas kurināšanas
0 0
19/05/2011 21:18
mariins4x4 | 19.05.2011. - 20:59:06


Koļega stāstīja.
Rez armijā šamais pielikts vārīt kartupeļus(lauku virtuve)

Ne velna nevarējis iekurināt to dranķi.
Viens ģeds šutkam ieteicis lai aizejot pēc napalma.(brīvi pieejams)
Čoms nu iegāzis pus spaini plītī.Sākumā sūdīgi aizdedzies, bet kad aizdedzies... tad ar dievu visa lauku virtuve ar visām pusdienām:)
0 0
19/05/2011 21:32
..mariin... cik zinu pliiti parasti kurina citam iemeslam, ne zupas vaariishai..nu, ja tikai kaa uzvaariit zupiit-piekriitu... .
0 0
19/05/2011 22:10
Garšīgāk, negaršīgāk... viss jau var būt. Kaut neatceros plītsēdiena garšu. Bet tā hitro, kad par malkas plītīm iestājas tie, kuri paši ne malku grib gādāt ne stundām tikai uz ēdienu tērēt... tiem, kuri tiešām paši- lai veicas un lai labi garšo!
0 0
19/05/2011 22:15
malkas pliits, kaa dziiva staav - nu un nekaada starpiiba un kaadas uguns dziivas, vai gaazes... -atskjiriiba -kaads gatavotaajs
0 0
19/05/2011 22:23
.puriitm uzdaavinam priekshautinju...
0 0
19/05/2011 22:36
Hm, savādi, Jana... Kādam citam iemeslam Tev zināmie ļauži plīti kurina, ja ne zupas vārīšanai, smeķīgas gaļas cepšanai? Varbūt daži krāsni kurina galvenokārt telpu sildīšanai... kaut gan ne visi un ne vienmēr, -- vairāki man zināmie ventiņu vecīši iemanījušies ziemā, virtuves plīti nekurināt, lai lieki malku netērētu, jo virtuvē pat kaķis neguļ, toties guļamistabas krāsnī pēc malkas aktīvās degšanas oglēs rušina čuguna pīli, kurā kārto gan brētliņas, burkānus un sīpolus, no rīta dabū gatavu sautējumu... taupīgs un racionāls gājiens ne tikai krīzes/ķibeles laikam... Turklāt tiem cilvēkiem no krāsns nākošie aromāti dzīvi guļamistabā neapgrūtina.
0 0
19/05/2011 22:44
..mariin...
0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28928

19/05/2011 22:46
Man ir plīts bez cepeškrāsns un jūtos dikti apdalīta, ļoooti garšo ar visu mizu cepeškrāsnī cepti kartupeļi..
0 0
19/05/2011 22:50
man dziljas aizdomas, ka ja visiem runatajiem iedotu zupu varitu uz malkas plits, gazes plits, elektriskas plits..
un liktu noteikt kura kā varita..
neviens to nevaretu atšifret..
varbut kadam vnk paveiktos uzminēt, kā loterijā


0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28928

19/05/2011 22:52
Es arī tā domāju, izņēmums varbūt varētu būt uz ugunskura vārītā..
0 0
19/05/2011 22:52
Lasu un man acis lielas kā apakštasītes... kur prāts gaļu cept uz sveķainas malkas???! /šasliki un līdzīgie/ Cik es zinu, ka gaļu, ja žāvē izmanto lapu koku un arī cepina uz lapu koku oglēm... ;)

Vispār ar malciņu gatavotam ēdienam ir cits smeķis... varbūt tā koka enerģija piedod to garšu, varbūt, kas cits, bet taisnība ir, ka uz vakts jāstāv lai nesanāk tā, ka izkurējies, bet ēdiens pusratā. Cepeškrāsnī arī sanāk foršāki cepeši, bet vēl labāki ir maizes krāsnī. ;)
0 0
19/05/2011 23:01
Anksunnamuna.

Toties man tikpat demokrātiskas aizdomas, ka rudenī bērzlapju podiņus, kuros iesmērē sviestu ar sāls sķipsnu un cep uz malkas plīts čuguna plates, es atšķiršu, ja Tu mēģināsi tos cept un gāzesplīts kantes vai elektriskajā krāsnī uz plānā bleķa standartplātes...

Un, tai pašā istabas krāsnī un tai pašā čuguna pīlē uz oglēm izsutinot mežasuķi ar kniplokiem un kadiķogām, manas radutantes eketrības un/vai gāzes rēķini būs mazāki par Tavējiem...
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14489

19/05/2011 23:04
4x4, izskatās, ka esi tāds pats pāķis kā es, nevis rīdzinieks...
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

19/05/2011 23:07
un piena zupa labāk sanāk, ja plīts kurināta ar lapkoku malku, zivju zupa labāk, ja plīts kurināta ar priežu malku, plova gatavošanai labāk ozols, buks vai sarkankoks, brieža gaļas cepetim rododendri un apse attiecībā 1:3.
un nekādā gadījumā nedrīks uguni pielaist ar šķiltavām vai zviedru sērkociņiem - uguns jāatnes no kaimiņiem.
0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28928

19/05/2011 23:08
Un štovētie kāposti jau laikam ar...
0 0
19/05/2011 23:08
Kamī no kaimiņiem nest uguni???? Ar ozolu var arī plīti nobeigt ...
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14489

19/05/2011 23:09
... un briedis obligāti jāšauj ar pieiešanu un jāizmanto pie popa apstāvēta munīcija..., un kaimiņiene, kura dod uguni, nedrīkst būt mīlēta vismaz 17 stundas...
0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28928

19/05/2011 23:11
Pienu zupu Rīgā vārīju uz elektriskās plīts un aplamā katliņā, sanāca tāda, ka mazdēls teica - vai zini Om, šito zupu vairs pat cukurs neglābs
0 0
1 2345...9
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas