Ielogoties
Reklāma

Malkas plīts

19/05/2011 20:18 | Diskusija lasīta 12882 reizes
Pastāv uzskats, ka uz malkas plīts vārīts ēdiens ir gardāks...
Tā... vai ne ’tā?
Es esmu pārliecināta vien par pankūkām, bet vai viss?
Atbildes (169)
1234...9
19/05/2011 20:23
Kad dzīvoju laukos, atbraukušie pilsētnieki tā teica gan.
Tagad nav izvēles, ēdu to, ko gāzes plīts vārījusi
par pankūkām piekrītu
0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28926

19/05/2011 20:26
Vajadzēs vienu dienu vārīt zupu divus katliņus
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 1108

19/05/2011 20:36
Es neteiktu, ka gardāks, bet drīzāk citādāks. Tieši tāpat, kā cepjot gaļu uz oglēm vai uz kārkliem, priedes, bērza vai cita koka. Katram ir savas nianses.
Protams gāze nez vai uzlabo garšas īpatnības, bet, piemēram, uz elektriskās plīts varītam ēdienam nebūs noteiktas piegaršas, kuru dažs var novērtēt kā "garšīgāku", savukārt citam tieši otrādi var nepatikt šī piegarša.
0 0
19/05/2011 20:38
tagad jau mode svaigēšana tur nekas nav javāra...
uz nekadas plic..
0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28926

19/05/2011 20:39
Man elektriskā..
0 0
19/05/2011 20:40
ne jau visi skrien pakaļ visādām modēm.
0 0
19/05/2011 20:42
man labāk patika mājas smarža, kad gatavoju uz plīts. malkas smarža kopā ar to zupas smaržu ir pilnīgi kas cits, nekā tagadējais gāzes izgarojumu smārds. lai cik garšīgs būtu pagatavotais ēdiens, aromāts ietekmē kopsajūtu.
0 0
19/05/2011 20:42
nju ja lab ka vispar ir ko est..vienalga kur šmoretc..
a malkas pliti atceros no bernibas..
garsu neataceros..
es atceros ka tad saldejums garsoja citadak..
un desa ari
0 0
19/05/2011 20:44
par kuru šodienas saldējumu Tu runā? par toreizējo vienīgo plombīru, to jau es sapratu..
0 0
19/05/2011 20:45
lielmeistars
23 gadus pļītēju pļītis un citus siltumu nesošus štruntiņus
zvanīt>29879...
0 0
19/05/2011 20:50
..ja zupiit vaara uz malkas pliits, tad jaastaav sardzee... jaasargaa, lai zupiit neaizbeeg..
tur nav taadu podzinju, piedo-nonjem gaazi.. ..esmu ieveerojusi, ja zupa varaas riktiigi mutuljojot-garshiigaaka... kaa uz knapas uguns...
0 0
19/05/2011 20:51
un vēsmu... papira glaziite..un TAS plombirs ar rozinem... oo jaaaaa
0 0
19/05/2011 20:53
..zheel, ka tas meistars tik taalu... ... man vien pliitinj iet postaa...
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 1108

19/05/2011 20:56
jana, mutuļošanai ir tāds pats efekts, kā otrreizējai uzsildei, kad arī ir garšīgāka. Tas ir tāpēc, ka sajaucās dažādas sastāvdaļas vienmērīgāk un garša ir izlīdzinātāka, nevis sadalīta pa atsevišķām sastāvdaļām.
0 0
19/05/2011 20:57
Xvz par ēdiena gatavošanu uz malkas plīts.Toties kandžu dzīt ir tīrās šausmas.Nebūs attiecīga malka-sūdi garantēti.Jāstāv klāt ar kādu ūdens trauku.
Pasen atpakaļ biju aizrāvies ar to"arodu".Zārkā tādu nodarbi.Točna zinu :P
0 0
19/05/2011 20:59
Jana... nu gan... neesot iespējas "piedo’-- noņem gāzi"?! Ir taču iespējas pagales pastumdīt sānis, vai lielās ogles saraust koncentrētāk zem katla bvai pannas: jā krāmīgāk, bet = ne neiespējami...
0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28926

19/05/2011 21:00
Mūsmājās kandžai vienmēr tika pietaupīta gāze
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

19/05/2011 21:02
kā termodinamiķis termodinamiķiem - ja nu dabiskā veidā labāks t režīms sanāk.
0 0
19/05/2011 21:05
mariin... JA KAARTIIGI KURINA-TAD ZUPIIT PA KATLU LEEKAA PAT UZ PLIITS MALAS staavot , NEVAJAD NEMAZ UZ RINJKIEM LIKT... ..OI, LIelie burti-nelamaajos, paties... ..
0 0
19/05/2011 21:11
piekrītu, ka uz malkas plīts gatavots ēdiens ir garšīgāks un plus vēl tas, ka gatavots uz dzīvas uguns.:)
mani bērni vēl tagad atceras un saka, ka tik garšīga mannā putra tikai vecmammai uz malkas plīts laukos sanākot.;)
0 0
1234...9
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas