Ielogoties
Reklāma

dažādi sieri

29/12/2010 23:56 | Diskusija lasīta 14375 reizes
ir daudz cilvēku, kuriem ir skaidra siera šķirne, ko ēst...
un ļoti pat uztraucas, ja siers no šveices tiek par francijas sieru nosaukts...
MAN ir savādāk... rodas sajūta, ka sieru jāēd, tad ēdu. tur smarža ir svarīgāka, nevis izcelsmes valsts... un varbūt pat īpašā siernīca...
tāpat, kā vīns... veikalā un vīnadārzos dažādi... un melones un arbūzi...

un paprika...

katram ir sava gaume un garšu analizators... un pagaidām man nav izdevies latvijā nopirkt ungārijas, austrijas , šveices, bavārijas produktus adekvātus...
Atbildes (225)
1234...12
29/12/2010 23:57
sieru neēd ... sieru izgaršo!!!!!
0 0
30/12/2010 00:03
siera desa...
0 0
30/12/2010 00:23
Nu kur ta tik smalkos plauktos. To pašu, "Krievijas", Cesvainē un Valmierā ražoto salīdzinot i nepateiksi, ka viena šķirne.

A te vēl Austrijas, utt. sierus sagribējies...

Limbažos ražo priekš smalkajiem vēderiem ,tikai, šķiet, ka tur 100% aiziet eksportam? ja nemaldos, tad pārsvarā uz Šveici.
0 0

Tēmas: 3
Ziņas: 10725

06/02/2011 17:22
Man personīgi ļoti garšo Smiltenē ražotais-Ugličas siers
0 0
06/02/2011 17:28
kā tavijas patriotiem ir ar Latvijas sieru?
bet es ģibstu no elemental! ramamder, dorblue...
0 0

Tēmas: 3
Ziņas: 7403

06/02/2011 17:34
Kas nepaiet malā, tas gatavs! -šnabis kopā ar Krievijas sieru un biešu salātiem vienā šķīvī kopā neizskatās labi, bet vēderā - pavisam cita lieta!
0 0
06/02/2011 17:38
Es galīgi neuztraucos, ja Šveices siers tiek nosaukts par Francijas sieru vai otrādi, bet savas favorītšķirnes gan zinu Camembert de Normandie, to es atvedu katrreiz, kad braucu uz Franciju. Kaut ko līdzīgu, protams, var dabūt arī šeit un protams, pērku to, jo ik nedēļu nevaru aizšaut uz Franciju pēc siera Bet vispār siers ir jābauda. Un tā kā mēs, latvieši, esam pieraduši ēst sieru uz maizes, nemaz nav pareizi. Kaut gan katrs jau dara kā grib, un kaut kādu Ugļičas vai Krievijas sieru jau ar vīnu un olīvām diez vai ēd.
0 0

Tēmas: 3
Ziņas: 10725

06/02/2011 17:40
Nezinu,pēdējā laikā,vairs nav gadījies normālu Latvijā ražotu sieru iegādāties daudzi ražotāji ir arī savas produkcijas patērētājus pievīluši Bet ja tu, 1x traksi ,domā tieši par Latvijas sieru,tad man no tās smakas pat nelabi paliek,ne vēl es viņu mutē bāzīšu
0 0
06/02/2011 17:40
Es noteikti esmu par mūsu Smiltenes sieriem... zinu, ka tur neklibo kvlitāte!
0 0
06/02/2011 17:43
Ir ēdamie sieri un ir baudāmie sieri.
0 0

Tēmas: 3
Ziņas: 10725

06/02/2011 17:44
Es jau nu tik smalka ēdāja neesmu ,nevienmēr man tas vīns pa rokai,bet siera šķēli kas man garšo arī bez maizes brokastīs varu apēst,vai arī siera salātiņus uz ātro pagatavot
0 0
06/02/2011 17:49
Francijā gan to sieru šķirņu ir bezjēgā... Man arī garšo tie, kas traksim... bet to zilo arī Trikātas un Rankas, ja svaigs, nesmādēju.
0 0
06/02/2011 17:53
MMMM Latvijas siers ... tam ir izcilas garšas īpašības

Ir ļoti garšīgs beramais zaļais siers ko ražo Raunā
0 0
06/02/2011 17:55
Stāsti, kā to beramo lieto?
0 0
06/02/2011 17:58
Man Preiļa sieri tīk. Tāpat arī Valmieras
0 0
06/02/2011 18:00
Es beramo uz rupjas maizes kaisu vai salātos...
0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28922

06/02/2011 18:05
man garšo Latvijas, bet reti gan to pērku... Un garšo sieri, kurus draugi ved no Holandes... nosaukumus pat nezinu, bet LV man negaršo Holandes siers... un labprāt Talsu ritulis un Elpas ar zaļumiem..
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

06/02/2011 18:17
... a kstaķe o sieriem, (nu ne par tiem, kas kājās)
... no dabonamiem patīk Holandes, no grūtāk dabonamiem Ženēvas, tas kurš Rankas vai Cesvaines taisītavās... no nedabonamiem tas, ko spranču zemē ēdu, bet fig viņ zin kā sauc... a ja kas, tad visbiežāk našķējos ar paša taisīto kazas sieru un paša raudzēto vīnu... kaifs, pat bez rūķīšiem...
0 0
06/02/2011 18:23
Esmu sev nosoliijusies, ka noteikti nogarshoshu Latvijas sieru.Mans rada gabals gjiibonii peec taa.Krievu laikos Jelgavaa to nevareeja dabuut, tad nu shis speciaali brauca uz galvaspilseetu, lai nopirkt to.Es pat jau neeedusi zinu, ka tas smarzho peec nemazgaataam zekjeem vai veel labaak- maitaam.Bet taa kaa vinjsh sho sieru ljoti slavee, tad saduushoshos un arii nomeegjinaashu.
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

06/02/2011 18:27
... reiz Ėlejā, pie pazīstama nelatvijas siera meistara, pagaršoju viņa pūdētos sierus... - nu, pieklājības pēc teicu, ka garšo... bet ēstu, ja nekas ciC nebūtu...
0 0
1234...12
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas