Ielogoties

ASV brūk / 180

28/04/2015 21:14 | Diskusija lasīta 25498 reizes
Tādas situācijas PSRS pat pirms tās sabrukuma netika novērotas, cik atceros. Baltimorā jau no 12. aprīļa (vairāk nekā divas nedēļas!) turpinās iedzīvotāju dumpis ar pretdarbību policijai, dedzināšanu un demolēšanu. Vai valsts, kurā regulāri notiek tādas lietas, kurā ir pēc cik tur 6 (?) minūtēm tiek pastrādāts kāds smags noziegums, var būt mūsu drošības garants? Tā sabiedrība un valsts visas pasaules acu priekšā irst pa vīlēm, bet mēs vēl aizvien ticam, ka tas ir spēks, kurš mūs spēj pasargāt? 

---
Reklāma   

VIP konta cena:

4 mēneši (120 dienas): 10 €
6 mēneši (180 dienas): 15 €
9 mēneši (180 dienas): 20 €
12 mēneši (360 dienas): 25€

https://www.tauta.lv/mans/vip/b/?
Atbildes (478)
1...789 10111213...24

Tēmas: 0
Ziņas: 23419

25/07/2020 21:23
Kamēr krievs uz Eiropu skatās, tikmēr ķīniets uz Sibīrijas plašumiem.
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 5870

25/07/2020 21:30
Skaties vienkāršāk, murmi.
Krievijā (arī Baltkrievijā) demokrātijas sapratne ir tikai pašiem saprotamā "nacionālajā mērcē".
Tas nozīmē - visas vēlēšanas ir fiktīvas, tiec tik vienreiz pie varas un viss! Lai paliktu par to ilgstošo "caru", bīdi likumus, konstitūcijas un vēlēšanu rezultātus atbilstoši savām interesēm un atbilstoši savai neeksistējošai kauna sajūtai...
Precīzāk - demoktātijas nav vispār.
Ironizēji - kāpēc tev jāinteresājas par Krieviju (jo tur nedzīvo), ko tad tik satraukts par ASV? Tur jādzīvo, vai? Lai vai kādos sūdos viņi tur ir (sūdīgs pašreizējais prezidents, kovids, bezdarbs, kašķis ar Ķīnu), vismaz demokrātija tur ir īsta, nevis izdomāta. Kā pie tava elka Puķinostānā...
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

25/07/2020 21:59
Mans viedoklis: patiesībā RU iebrukums LR būtu kā divi pirksti mutē un svilpiens, divas stundas cauri visai LR, tikai ko tālāk..

Saulesriet, šķiet, šeit (vecajā forumā pirms pārmaiņām)m bet tomēr varbūt kkur citur viens personāžs rakstīja, ka pat, ja kaut kas tāds notiks, pēc līguma NATO esot tiesības 72 stundas (!!!) lemt, iedarbināt to slaveno 5. pantu vai nē? 72 (!) stundas. Un arī pēc tam mierīgi var būt tā, ka sabiedroto militārpersonas un tehnika, jauno saimnieku uzraudzīta un pavadīta, KF armijas orķestra pavadībā skaisti kolonnā izbrauc uz V-pils vai Rīgas ostu, lai ... pazustu no šejienes. Vnk "augšā" tā ir sarunājuši.
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

25/07/2020 22:05
Es jau teicu, Vidvud. Krievs atbildēs: "Iebāziet savu demokrātiju tur, kur Saule neiespīd. Mums ir cars." Vēlēšanas ir teātris un nodeva visādām Pasaules sabiedrībām, cilvēktiesību organizācijām, utml. Taisnību sakot, kkur es piekrītu. T.s. "rietumu demokrātija" nu jau ir ne tikai izmainījusies sīkumos, bet arī pamatprincipi šur tur vairs neeksistē. Nu, kaut vai "lemj vairākums", "mazākums pakļaujas vairākuma gribai" ... Vai ASV geji un lesbietes jau ir vairākumā, ja nav iespējas bez sekojošām nepatikšanām publiski viņus kritizēt? Es tā nedomāju, tātad ... mazākums diktē noteikumus vairākumam. Vai TĀ ir demokrātija?
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

25/07/2020 22:07
... šobrīd tie paši ASV melnie ... Esot 14% iedzīvotāju, bet ... diktē savus noteikumus ta, ka nemetās.
0 0
25/07/2020 22:18
Murm, tak sen jau stipri dīvainas sarunas par Šīm ostām (Jau no Ulmaņlaikiem), tikpat Cik Tās Vējoņa virsvadoņa funkcijas Pēc vēlēšanām. Un Šīs funkcijas Tika pildītas dīvainos aspektos..; istarpinot politikā un ekanomika dažādības, piemeram, ASV auto iepirkumiem no Ķinas utt., utjp., - stipri dīvains laiks bija, kamēr Mūsejie par premjera krēslu cīnijās.
P.S. melnie Kanādā ir Pamatiedzīvotāji, viss par brīvu  kaifojot nopīpejušies, un pat aiz slinkuma par naudu precas - uzreiz citautieši pie pilsonibas tiekot.. tā kā arī ASV tie 14% izmirs paši kā nacija!!!
0 0
26/07/2020 12:25
Kā jau minēju, īslaicigi, mums ir bijusi prezidentāla valsts, kur respektīvi, citi varējuši paskatities no malas, kā prezidents par trīs lāgiem uzdod Tautas Kalpiem sastādīt valdību. Un lai vai cik, ASV prezidents reizēm liekas dīvains, Krievijas prezidents joprojām, kā jau Staļina pavāra mazdēls, vāra un cep .. vāra un cep. 
Aij bija labs komiks: "Prezidenti skolas ēstuvē", kurš nu pie kura galda sēž, un ar ko sēž.. kurš skaļāks, kurš intravertāks, kurš vispār nesaprot, par ko runa iet.. to pašu var attiecināt uz mūsu pagājušiem valdības sastādīšanas procesiem, un ceru, ka tā nebija tīša vilcināšana..kamēr gāja runas Par un Ap Ķīnu. 

Murminator, kads Tev viedoklis, par šo prezidentālās republikas laiku..? Vai tagad labāk, kad gandrīz gadu ņēmās ap zemes reformu.. un prezidents tomēr "teica" (t.i. diskutētājas viedoklis) - pietiek tik ilgi muļļāt vienu kumosu pa muti, vēlēšanas tuvojas, un kaut kadai skaidrībai tak jābūt!;)
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 5870

26/07/2020 12:50
Neatbildēji gan, murmi. Kālab tik ļoti tevi tās ASV iekšējās problēmas uztrauc. (Un ne jau šodien, ne vakar. Diskusiju nu jau tālajā 2015. gadā uzcepi).
Savukārt Krievijas daudzkārt lielākās iekšējās problēmas, tavuprāt,  nav nekādas problēmas, bet gan likumsakarība...
Neesi objektīvs, biedri murmi.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 22150

26/07/2020 13:08
Katram jau sava sápe. Un, ne velti ir sakámvárds par skabargu un baljkji...
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

26/07/2020 13:09
Vienkārši, Vidvud. No Krievijas LV vara neko negaida. No ASV, savukārt, drošību un vēl nez’ ko, pie tam, atsakoties no būtiskas daļas valsts suverenitātes. ASV problēmas ir priekšplānā man, jo ... mēs te savas bankas ar gandrīz 3 miljardu aktīviem (un attiecīgiem maksājumiem budžetā) slēdzam pēc viena papīreļa no kkadas "sabiedroto" klerku krēslos bezdē@tavas, parakstāmies, ka svešas valsts militārpersonām ir iespējas nesodīti izdarīt noziegumus šeit (uz NATO militāristiem LV likumi neattiecas), bet ... kad vajadzēs to drošibu mums stundā X., tad tas viss būs vienā sekundē aizmirsts. Un arī paprasīt vairs nebūs, no kā, jo ... ja visādi pabriki un rinkēviči čupām visi vienlaikus dodas steidzamos ārvalstu komandējumos un Rīgas lidostā ir drūzmēšanās, zini, drīz sāksies. Pēc tam, protams, kariņi un leviti "cīnīsies" ... Nu, tāpat kā pēc iepriekšējā kara cīnījās ... LV emigrācijas valdība (sanāks reizi gadā alu padzert un kādu reezolūciju sacerēt), utt., utjpr., kamēr mēs, te, s@dus karotēm ēdīsim.
0 0
26/07/2020 13:51
Murminator: Tad jau jāskatās uz LDz pusi, kapēc tranzīts sarucis, un valstij tik svarigs šis "akcions", kapec joprojām degviela un gāze mums tuvāka no Krievijas? Vispār šīs rezerves arī var drīz apsīkt, jo Krievijai patīk izsmelt un aizbetonēt šīs ieguves jeb atradnes vietas (satelita puišiem patīk šo uzvedības modeli pētīt, kas paliek pēc agresīvas derigo izrakteņu izpumpēšanas no zemes dzīlēm). Bija jau valstiskas ķildas, kam ļauj naftu smelt, kam sūta humāno palīdzību, jo neļauj smelt.. Politiskā skatuve ir plaša;) 
Piemēram, bija reiz video, kad Arābijā varētu aptrūkties dzeramais ūdens, tad nu zinātniski domāja, ka varētu iegūt, brivos ūdeņos dreifējošu aisberga gabalu.. un ar šo ūdeni veselu paaudzi, un sauso tuksneša zemi varētu padzirdīt.. teiksi anekdote???;)
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 5870

26/07/2020 14:45
Murmi, tev vajadzētu saprast, kas ir atturēšanas politika.
Protams, tas tūkstotis (ar mazu astīti) kanādiešu (vai amerikāņu, vai britu) nevar uzvarēt milzīgo krievu armiju, bet atturēt no uzbrukuma gan var. Jo krievs ir liels, ļoti agresīvs pret vājajiem, bet bailīgs. Plašu karu, kurā pats garantēti zaudētu,  tas negrib vis.Lūk, kālab mums tas NATO ir vajadzīgs.
0 0
26/07/2020 20:13
Murmis nesaprot, jo viņš audzis pēc Ulmaņlaika kritērijiem, ja jūsu bērni ir tur ASV - ja nav zemes saimnieki, lai paliek Tur..jo šeit būs grūti laiki..; jeb, kas varēja paredzēt, ka vēl 1986.gads manam entuziasmam liks izpausties Šādi:)
Protams, gandrīz nokritu..Cik labas atsauksmes:)))))))))
0 0
26/07/2020 21:23
Nu ko..;) laba tēma. Murminator, ja es ar vibratoru tev no aizmugures pielavītos.. nez uz kuru pusi skrietu.. tiešām ASV, vai Ger.. (vīriešiem tak patīkot tiešums.. jokoju;)
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 22150

26/07/2020 21:37
Nu, Murmminator... publika gaida Tavu atbildi. Uz kuru pusi? Laikam jau, viss atkarīgs, no kuras puses ar to vibratoru nāks...
0 0
26/07/2020 22:27
Ok, jokus pie malas, virtuāli niekojoties ap cēlo vietu gribas zināt jeb nojaust uz kuru pusi vēji pūš. Tas, ka Skolās ārpus Satversmes ir ieviesta kristīgā ticība, kas manos laikos Bija Kultūras Vēsture bija OK, bet aizvēsturiski.. pat katra baznīca rūpējās par "zemi kritušiem..un uz ziedojuma pamata LR napagmājas cēla un patversmes".. tas,   ka mani interesē šī cēlā vieta, nozīmē To..,   ka "ceļa maize" ir iedota katram..tik man Neiedeva jeb apmaldījos starp priedēm. 
Murminatoram laikam mantojums ASV.. ko krievs neizpirka.., bet neslikts variants ja sprēgā, bet, ja šajā kvartālā ienāks melnie.. cena noteikti krītīs, bet, ja krustmāte kopjama, tad visa ģimene var izdzīvot no šī kopšanas pabalsta, kas pienākas par uzņēmējdarbības nodokļu maksātāja nodokļiem budžetā.. :)
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

26/07/2020 22:43
Murminator, kads Tev viedoklis, par šo prezidentālās republikas laiku..? Vai tagad labāk, kad gandrīz gadu ņēmās ap zemes reformu.. un prezidents tomēr "teica" (t.i. diskutētājas viedoklis) - pietiek tik ilgi muļļāt vienu kumosu pa muti, vēlēšanas tuvojas, un kaut kadai skaidrībai tak jābūt!;)

Salesriet, tā ir un būs vienmēr, kad visas valdības sastādīšanas jēga ir nepielaist pie varas to politisko spēku, kurš visvairāk balsu vēlēsanās ieguvis. Jau toreiz runāja, ka no tādām raibu raibām politiskām lupatām smuku deķi sašūt nevar, viss apstiprinājās. Katram partijiņas politiķīšiem (bet to partiju koalīcijā nu vai nav veselas piecas?) vajag amatus, un labi apmaksātus amatus! Ja nav - piedomāsim klāt kādu jaunu aģentūriņu, citādi koalīcija pajuks! Rezultāts? Ja vēl pavisam nesen Kiršteins "Preses klubā" apgalvoja, ka LV parāds esot 40% no IKP, tad tagad man zinoši cilvēki saka, ka esot jau 50%. Lielā ātrumā tuvojamies špānijas un ģrieķijas līmenim! Es tikai redzēt gribu, kādi melnā PR plūdi sāksies pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām.
0 0
26/07/2020 22:53
Vidvud.. "krievs"- t.i. tiešām pēdiņās paspēja izdarīt visu par šiem 80 gadiem.. . Nesenā atmiņā attausa, tas sasodītais "servitūta gāzes vads", teici pieminēšu Vēl.. protams, atmiņā attausa, ka svila māja, klēts un šķūnis tā, ka Pleskavas šoseja kusa, bet kaimiņtanti nakts aizsegā, BANDĪTI pat naktskreklā skrienot pa krēslu pļavu nogalināja.. zini, Šis tas sāk saslēgties Kopā.. pirms tās nacionalizācijas ieviešanas un Servitūtu ieviešanas jeb tagad jau apgrūtinājuma RU slogu nesot.. varbūt LR, kas zin.. muļķi tik min ;)
0 0
26/07/2020 23:02
..Murminator.. Grieķija parādija, kā nosargāt minimumu, kaut valsts parāds OijOijOii..bet minimālā alga dubultā:)
0 0
27/07/2020 19:06
Murminator, ko saki, Vācija uz šī kopējā fona ļoti labi izskatās.
Vispār Vācijā pat studentēm ir atvieglojumi uz kompresijas zeķēm.., var jau jokot, bet jokus pie malas, jo studijas ir savienojamas ar darbu, un sociālajā paketē lāzeris ir par brīvu.. (atstāstīts sižets); bet mājkalpotājas saviem mammīšiem apmaksā dzimtasatvases (cieņā arī latvietes - kalpot nenozīmē nepelnīt..šajā sakarā;)..
P.s. par UK zinu (tuva radniecība), onka saņēma 600 pensiju (latu laikos), un 600 deva par šā kopšanu.. onka gribēja nomirt LR, bet Šeit bija tikai tešsaites lidojumi - skaidrā naudā.. .. .. un nemaz, Jūs murminator, negribēju aizvainot, tostarp virtuāli "uzšaujot pa cēlo vietu"!
Bet ASV.. RU daudz mantojumu lietas izpildīja/atmaksāja Šeit graudā, tā kā tur viņiem Tagad daudz īpašumu un ražotnes.;)
0 0
1...789 10111213...24
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas