Ielogoties

ASV brūk / 120

28/04/2015 21:14 | Diskusija lasīta 25549 reizes
Tādas situācijas PSRS pat pirms tās sabrukuma netika novērotas, cik atceros. Baltimorā jau no 12. aprīļa (vairāk nekā divas nedēļas!) turpinās iedzīvotāju dumpis ar pretdarbību policijai, dedzināšanu un demolēšanu. Vai valsts, kurā regulāri notiek tādas lietas, kurā ir pēc cik tur 6 (?) minūtēm tiek pastrādāts kāds smags noziegums, var būt mūsu drošības garants? Tā sabiedrība un valsts visas pasaules acu priekšā irst pa vīlēm, bet mēs vēl aizvien ticam, ka tas ir spēks, kurš mūs spēj pasargāt? 

---
Reklāma   

VIP konta cena:

4 mēneši (120 dienas): 10 €
6 mēneši (180 dienas): 15 €
9 mēneši (180 dienas): 20 €
12 mēneši (360 dienas): 25€

https://www.tauta.lv/mans/vip/b/?
Atbildes (478)
1...456 78910...24
15/05/2015 09:43
Pārskatītas un atceltas nenozīmē izbeigtas. Tas it Kongresa lēmums, kas lielākoties ir agresīvāk noskaņots
0 0

Tēmas: 80
Ziņas: 12978

15/05/2015 12:23
piekrītu... bet ja to salīdzina ar 2 mēnešu veciem uzskatiem, tad tas ir grandiozs solis... divus mēnešus atpakaļ par to pat i runas nevarēja būt, 2 mēnešus atpakaļ visi bļaustijās kamēr Krima nebūs brīva... Un otrs tas jau ir fakts, tiem kas cerēja uz Krievijas bankrotu - Krievu rublis katru dienu ceļās par vienu punktu... jā tā tas turpinasies tad pēc 15 dienam rublis nostasies vecajās pirmssankcijas pozīciās... Un tagad mēs varam tikai minēt, vai Krievija savas sankcijas pret eiropu atcels vai neatcels... jo ir dots signals iekšējam ražotājam, aizņemt šīs nišās...
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

15/05/2015 12:58
Lai vai kāds viņš ir, bet izskatās, ka cars ir šoreiz uzvarējis, un Ukrainas vadība ir tieši tāpat kā savulaik mūsu mežabrāļi -gaidījuši, gaidījuši, gaidījuši ... reālu palīdzību no rietumiem, bet saņēmuši - 3 pirkstu kombināciju. Es tikai nesaprotu, kāpēc mēs vēl liekam likmi uz tiem ES un NATO tirliņiem, kuri pēdējā laikā pat sankcijas pret RUS normāli, sev pašiem problēmas nesagādājot, ieviest un nomenedžēt nav spējīgi? nemaz nerunājot par to, ka viss varenais militārais bloks ņefiga nav spējīgs panākt pret baskājainiem civilistiem Afganistānā nu jau daudzu gadu garumā. Pēdējais laiks ir saprast, ka, paldies, amerikāņi un pārējie par atbalstu gandrīz 50 okupācijas gadu garumā, bet mūsu bezierunu pateicības laiks ir beidzies. No 15. maija mēs sākam paši domāt par sevi un - pirmajā vietā nostādot savas intereses. Ja jūsu intereses nesakrīt ar mūsējām, tad turpmāk - sorry, veči, - mums savs krekls miesai tuvāks! Un tie politiķi un ierēdņi, kuri tā nemāk vai negrib, ir gluži vienkārši jāpadzen.
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 13337

15/05/2015 14:26
Jauns diktators aug - murminators - savu kreklu noteikti liks visam paari - kur tad nu klausiisies paareejos - tie jau mulkji - tikai murminators visu zina, ko vajag, kaadaam jaabuut intereseem.
0 0
15/05/2015 14:28
Neesmu pareģis, bet kreditus Krievija rietumos nesaņem, vismaz šodien. Un G7 - kas faktiski regulē pasaules naudu - ar netiek pielaista.
Svarīgi jau nav iznīcināt, bet novājināt. Un tas laikam tomēr notiek. Piem krievu tūrisms ir sarucis  uz daudzkurieni.
0 0
15/05/2015 19:08
Nu var skaidrību šim notikumam gūt arī Latvijā

http://www.la.lv/asv-un- krievija-runa...-sadarbibu/
0 0
16/05/2015 03:23
tautā jau nejūt, kādā sūdu bedrē latvija iebāsta!nu sajust, tad par vēlu!
0 0
16/05/2015 03:58
Nezinu, kam tā Ukraina vajadzīga. Viena izlaupīta korumpēta valsts, kurai nav ilgs můūs būt vienotai tik lielā teritorijā. Krievijā neviens nevar ieviest kārtību, pat Putins, un Ukraina pēc kodolieroču iznīcināśanas cairs nav nopietna. Plaša teritorija, kurai pietrūkst Lukašenko. Mans subjektīvais viedoklis.
0 0
16/05/2015 04:07
zato nacistu uzplaukums, vēl hitlers jāatdzīvina!ta asv piegādās uzreiz visu, lai pat viņi krieviju noslaucītu!
0 0
16/05/2015 04:16
Krievija nav jānoslauka , tas nav iespējams. Tur vajag kārtību, bet arī pūcei kādreiz aste ziedēs. Tādi resursi, tikai neviens neprot tos paņemt. Un ja kāds vietējais kaut ko sāk darīt, valsts uzliek ķepu. Tāpēc visiem kārojas to Sibīriju savākt. Un lai to izdarītu vajag nestabilitāti un sankcijas. Bet Putins to saprot un sūta visus nafig, ceļ karaspēku un pārliecināts visiem draud ar karu. Viņš taču saprot, ka izraisot globālu konflikru arī no Krievzemes nekas pāri nepaliks. Viss tas ir politiskās spēlītes pasaules smilškastītē.
0 0
16/05/2015 04:36
amerika radusies no zagļiem un bandītiem pārsvarā!tā ir iekarota zeme!komunizms a ir iekarotājs, tikai negribas ticēt, ka putins draudēs visiem ar karu!staļina ēra beigusies!
0 0
16/05/2015 04:42
Nav ko vēsturē rakņāties. Iemeslus vienmēr var atrast, kāpēc šodien kaut kas neiet. Redz, manam sencim bija garāka aste un es pakarājos kokā ilgāk, bet tam tur - kaimiņkokā, aste bija īsāka. Viņš ātrāk par mani nokrita no zara un pirmas paņēma koku rokā. Kam boze rokā, tam taisnība , es nokavējos par astes tiesu .
0 0
16/05/2015 04:47
cilvēks nav nācis no pērtiķa!
0 0
16/05/2015 04:50
Tādu koku un senču ir daudz , tikai kā to nofornulē. Darvins smagi kļūdījās, bet līdzību Zoodārzā var bieži saskatīt
0 0
16/05/2015 18:48
ASV jau kopš aukstā kara sākuma visu laiku brūk... Tomēr viss patreizējais cilvēces progress nāk tieši no turienes  
0 0
16/05/2015 18:54
progress!viņiem tur bomžu vairāk nekā krievijā!atvaļinātie dzīvo uz kartiņu sistēmu!pat pilsētas veselas, kur darba nav, noziedzība tikai!un dolārs turas uz viltus!pamosties!amerika vairāk turas uz kariem apmānu un slepkavošanu!
0 0
16/05/2015 19:00
Nu katram savi līdzekļi. ASV savi, Krievijai savi un neviena netaisās sabrukt. Kā protam peldēt tā peldam. Arī Latvijā kredīti un kas tik vēl, bet robežas stāv.
0 0
16/05/2015 19:04
Kurai valstij ta nav kredītu??? Tam ar valsti mazs sakars. Runa ir - cik lielas ir parādsaistības salīdzinājumā ar IKP
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

22/06/2015 11:05
Судя по последним событиям в США (демонстрации чернокожих против произвола полиции, погромы, убийства, расстрелы), в Америке набирает обороты процесс расового противостояния между черными и белыми. О том, что американцы не изжили «расовые предрассудки» заявил Обама, комментируя расстрел в Чарлстоне.

Насколько далеко зайдет этот процесс пока не ясно, но очевидно, что среди молодых американцев немало тех, кто начинает ненавидеть свою страну.

21-летний американец, националист Дайланн Руф (Dylann Roof), застреливший в г. Чарлстоне на юге США 9 человек, выложил в Интернете (на русском хостинге) свое эссе, озаглавленное демократистской прессой Чарлстонский Меморандум (полный английский текст см. на сайте лондонской "Дейли мейл"), в котором рассказал о причинах своей акции и почему он ненавидит Америку. Руф в частности пишет:

"Нас, американцев, учат соглашаться жить в плавильном котле и с тем, что черные и другие меньшинства имеют те же права тут жить, так как мы все иммигранты. Однако Европа является родиной белого народа, а там ситуация во многом даже хуже, чем в Америке (за т.н. "антисемитские призывы" или за малейшее критическое слово о «холокосте» в Европе сразу бросают в тюрьму, а в Америке свобода слова защищена первой поправкой к конституции США - КЦ).

Из Европы я узнал об еврейской проблеме и других вопросах, касающихся нашей расы, и я сегодня могу сказать, что я полностью расово сознательный.

Патриотизм. Я ненавижу сам вид американского флага. Современный американский патриотизм просто шутка. Эти люди утверждают, что им есть чем гордиться, межу тем на улицах ежедневно убивают белых. Многие ветераны считают, что мы им чем-то обязаны за "защиту нашего образа жизни" или за "защиту нашей свободы". Но я не знаю, о каком образе жизни они говорят.

Им бы не мешало защищать белую расу и прекратить воевать за евреев... Это просто мое мнение. Я не виню ветеранов за все войны до вьетнамской (большинство американских националистов проклинает их за участие в войне против Германии с 1941 по 1945 - КЦ), потому что тогда у них по крайней мере была Америка, которой можно было гордиться и за которую можно было воевать.

Восточные азиаты. Я глубоко уважаю восточно-азиатские расы. Даже если мы вымрем, то они смогли бы как-то продолжать наше дело. Они по природе большие расисты и могут быть крупными союзниками белой расы (русскоговорящие в России очень ненавидят азиатов, как и мусульман - КЦ). Я абсолютно не против союзов с расами северо-восточной Азии.

Евреи... Как нигеры, большинство евреев всегда думают о том обстоятельстве, что они евреи. Другой проблемой является то, что они действуют стаей. Если бы на 24 часа можно было бы превратить каждого еврея в синекожего, я считаю, что произошло бы пробуждение народных масс, потому что когда бы люди наглядно могли бы увидеть, что происходит. Я не претендую на то, чтобы понимать, почему евреи это делают. Они загадка.

Объяснение (расстрела в церкви - КЦ). Я руководствуюсь словами из одного фильма. "Я вижу всё, что происходит, но я не вижу, чтобы кто-то, что-либо против этого делал. И это меня возмущает".

Также я руководствуюсь словами из моего любимого фильма: "Даже если моя жизнь стоит меньше куска грязи, я хочу использовать ее на пользу общества". У меня нет выбора. Будучи один, я не в состоянии отправиться в гетто (негритянское - КЦ) и воевать.

Я выбрал Чарлстон, потому что в моем штате это самый известный в истории город, который одно время имел самое высокое соотношение черных к белым в стране.

У нас нет скинхедов, нет настоящего Ку-клукс-клана, никто ничего не делает, а все только болтают по интернету. Окей, кому-то надо набраться мужества и перейти в реальный мир, и я считаю, что таким человеком должен быть я.

К сожалению, когда я это пишу, мне нужно сильно поторопиться, и некоторые из моих мыслей, фактически многие из них, остались нераскрытыми и навсегда потерянными. Но я верю, что эти мысли уже в головах большого числа белых".

DailyMail
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

16/06/2016 01:02
Krievija cīņā ar ASV jau ir uzvarējusi, bet tuvākais laiks tai var būt kritisks. Cilvēki strīdas par Doņecku un Lugansku, par Ukrainu, par Novorosiju, par ASV plāniem pēcpadomju telpā un par Krievijas Eirāzijas ekonomiskās savienības sabiedroto uzticamību. Raksturīgi, ka savā vairumā ierindas pilsoņi, eksperti un politiķi ir vienisprātis, ka Krievijas uzvara ir neizbēgama, līdzīgi kā kapitālisma krahs, bet ar vienu nosacījumu: ja Krievijas elite nenodos uzvaru līdzīgi kā tā savulaik nodeva sociālismu un PSRS.

Manuprāt, nav nekāda pamata uzskatīt, ka esošā Krievijas vadība ir spējīga uz kapitulāciju vai uz nepiespiestu, pilnīgi nevajadzīgu un lieku piekāpšanos Gorbačova stilā. Ekonomika, finanses, iedzīvotāju uzticība, spēku samērs pasaulē, lēmumus pieņemošo cilvēku kvalifikācija – tas viss “spēlē” par labu Krievijai.
00509_Russia-US
Un te nedrīkst aizmirst to principu, ko labi romānā “Trīs musketieri” izteica Aleksandrs Dimā, liekot kardinālam Rišeljē (1585-1642) runāt “par tāda veida notikumiem, kuri maina valsts seju.” Romānā Rišeljē kā šāda notikuma piemēru min naža dūrienu Varkaļu ielā, kas maksāja dzīvību Francijas karalim Anrī IV Burbonam (1553-1610) un kas izglāba Austriju no Francijas iebrukuma. Krievijas vēsturē ir daudz līdzīgu notikumu: Elizabetes Petrovnas Romanovas (1709-1762) nāve izglāba Prūsiju no katastrofas, Katrīnas II (1729-1796) nāve apturēja sagatavošanos karam ar revolucionāro Franciju, Pāvila I (1754-1801) nogalināšana izjauca pret Angliju vērstu franču-krievu savienību, 1917.gada februāra apvērsums paildzināja Pirmo pasaules karu un neļāva Krievijai izmantot jau praktiski iegūto uzvaru.

Liktenīgas nejaušības ir ienesušas ne mazas izmaiņas arī mūsdienu vēsturiskās kartes izskatā lielākā mērā kā visdetalizētāk izstrādātie plāni. Kauju pie Getisburgas (1863.g.) ģenerālis Li plānoja pavisam citā laikā un vietā, Napoleona ģenerālis Neijs 1815.gadā varēja uzvarēt kaujā pie Katrebrasas (Quatre Bras), Napoleona ģenerālis Gruši varēja uzspēt uz kaujaslauku pie Vaterlo (1815.g.). Kaujas pie Ļaojanas un Šahe upes 1904.gadā japāņiem varēja beigties ar katastrofu, bet Žilinskim 1914.gada vasarā bija visas iespējas iznīcināt fon Pritvica 8.armiju un okupēt Austrumprūsiju.

Tāpēc ir jākonstatē, ka cīņu ar ASV Krievija praktiski jau ir uzvarējusi, atlicis tikai to tehniski noformēt, kam var būt nepieciešams no pusotra līdz trim gadiem. Krievijas vadībai nav nekādu ilūziju par to, ka ir iespējams kaut kāds kompromiss ar Vašingtonu un tās balsts ir ne tikai lielākās daļas sabiedrības (vairāk kā 90%) atbalsts, bet arī elites konsensus. Liela daļa Krievijas elites, izņemot dažus margināli – liberālos slāņus, saprot, ka saglabāt savu ietekmi un kapitālus viņi varēs tikai tad, ja uzveiks ASV.

Laika un resursu ASV ir pārāk maz, lai lauztu cīņas gaitu, bet to ir pilnīgi pietiekami, lai organizētu vēsturisko nejaušību, kas “maina valsts seju”. Vašingtona nekad nav kautrējusies izmantot jebkurus līdzekļus savu mērķu sasniegšanai, tāpēc slepenas operācijas, tai skaitā vērienīgi teroristiski akti, šodien Krievijai ir daudz bīstamāki nekā tieša ārēja agresija. Fiziska Krievijas prezidenta likvidēšana vai vērienīgs iedzīvotāju vairākuma uzticības zudums tā spējai nodrošināt iekšējo stabilitāti un valsts drošību ir pēdējā ASV iespēja izvairīties no zaudējuma šai cīņā.

Tieši izvairīties no zaudējuma, nevis uzvarēt, jo pat ja hipotētiski Krievijā izdodas “mainīt seju” un pat ja Krievija pārstāj ģeopolitisko konkurenci ar Vašingtonu, pakļaujoties tās diktātam, galvenā amerikāņu problēma tāpat nebūs atrisināta. Globālā finansu – ekonomiskā sistēma, kurā ASV, dēļ savas militāri – politiskās un informatīvās dominantes, atrodas “barības ķēdes” virsotnē, ir nolemta sabrukumam. Nejauša uzvara pār Krieviju, Ķīnu, BRICS tikai paildzinās ASV agoniju, padarīs par pilnīgi neiespējamu sistēmas pārveidošanu evolucionārā ceļā un garantēs, ka tās krahs būs tik katastrofāls, ka divi pasaules kari liksies vien tādas bērnu spēlītes, bet kodolarmagedons nevis kaut kāds joks, bet gan neizbēgamība. Tāpēc jebkurš cilvēks vai politiķis, kurš cer uz ASV uzvaru šai cīņā, cer vārda burtiskā nozīmē pats uz savu bojāeju.

Tātad mūsdienu politikas galvenais jautājums ir nevis tajā vai uzvarēs ASV, bet gan tajā vai kopā ar ASV zaudēs arī Krievija. Pie tam, līdzīgi kā 70 gadus atpakaļ, Krievijas zaudējums nozīmēs arī visas cilvēces zaudējumu, jo tad civilizācija tiks aprakta zem ASV globālās dominantes sistēmas gruvešiem, ja Krievijai neizdosies ievirzīt sistēmas izmaiņas evolucionārā gultnē.

Bet ir vēl viena bīstama tendence Krievijas ceļā uz galīgu uzvaru. Nenotikušais konflikts starp Maskavu un Briseli, kuram pēc sākotnējām amerikāņu iecerēm vajadzēja nodrošināt ASV uzvaru pār Krieviju, no Vašingtonas puses joprojām tiek uzkurināts. Pat ja Eiropas Savienībai neizdosies pārvērst uzmanīgo dreifēšanu ārpus ASV ietekmes zonas pārdomātā ilgtermiņa politiskā stratēģijā, pat ja proamerikāniskās pseidovalsteles, kuras ir noskaņotas uz konflikta provocēšanu ar Krieviju par katru cenu (pat sagraujot savu valstiskumu), panāks savu (kaut vai iznīcinot Eiropas Savienību), kopējais ASV un ES resurss būs nepietiekams, lai uzvarētu šajā hibrīdkarā. Vēl jo lielākā mērā viņi nevar uzvarēt īstu karu. Tomēr ASV, sakūdot ES ar Krieviju, iznīcinot ES un Eiropas [arī Latvijas] teritorijā radot nestabilitātes un karu zonu (kaut ko līdzīgu arābu pasaulei), var atņemt Krievijai uzvaru pēckara pasaulē.

Spēku samērs, kurā Ķīna, Indija un Krievija ir vienādā mērā viena no otras atkarīgas un vienādā mērā viena otrai vajadzīgas un kādēļ arī pēcamerikāņu pasaule kļūst nevis par cita hegemona un citas valūtas, kas nomainīs dolāru, pasaule, bet gan pasaule, kurā pakāpeniski pārveidojas sevi nodzīvojusī neokoloniālā finansu kapitāla sistēma, kas tiek vadīta no pārnacionālās oligarhijas puses, var būt iespējama tikai tad, ja tiek realizēta Francijas prezidenta de Golla ideja par vienoto Eiropu no Atlantijas līdz Urāliem, ko Putins pārveidoja par Eirāzijas ideju no Klusā līdz Atlantijas okeānam. Tikai tādai ekonomiskai savienībai būs pietiekami liels iekšējais tirgus, tehnoloģiju un izejvielu bāze, līdzvērtīgai konkurencei ar Ķīnu un Indiju. Jebkurā citā formātā gan Krievija, gan ES zaudē jaunajiem pasaules centriem miera laiku ekonomisko konkurenci un būs spiesti vai nu pakļauties to dominēšanai vai arī, līdzsvarojot savu ekonomisko mazspēju un izmantojot militāro pārākumu, būs jāpāriet pie konfrontācijas savstarpējo attiecību scenārijiem, kas pasaulei nesola neko labu.

Diemžēl pagaidām shēmai, kurā mirušie (ASV) sakož dzīvos (Krieviju un ES), ir visas izredzes tapt realizētai. Vecā Eiropa Francijas un Vācijas veidolā pārāk lēni un nepārliecinoši novēršas no ASV, nekādi neriskējot pārtraukt viņiem nāvīgi kļuvušo partnerību, bet kā minimums puse no Austrumeiropas pseidovalstīm Polijas, Baltijas valstu un iespējams arī Rumānijas personā, ir gatavas iet bojā ASV interešu vārdā, nepieļaujot Eiropas-Krievijas savienību.

Rostislavs Iščenko, ukraiņu politologs, Sistēmiskās analīzes un prognozēšanas centra prezidents
=================================================================
Īpašu uzmanību lūdzu pievērst pēdējai rindkopai!
0 0
1...456 78910...24
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas