Ielogoties
Reklāma

Valsts, kāda tā ir šodien un kāda būs nākotnē / 1160

23/01/2015 21:59 | Diskusija lasīta 224694 reizes
Jā, gribēju uzzināt tautiešu domas jautājumā, kā Jūs formulētu LV situāciju šodien un kā tā jūsuprāt varētu tālāk attīstīties nākotnē? 

___
Reklāma   

VIP konta cena:

4 mēneši (120 dienas): 10 €
6 mēneši (180 dienas): 15 €
9 mēneši (180 dienas): 20 €
12 mēneši (360 dienas): 25€

https://www.tauta.lv/mans/vip/b/?
Atbildes (8443)

Tēmas: 0
Ziņas: 25

08/05/2021 00:13
@gmail.com mani tomēr sargā un ātri reaģē uz visu. Neredzu nekādas šaubas. bet šeit citus māc patiesuma šaubās. 
Varētu paplašināt diskusiju. nosūtīts viss, cik publiska, cik patiesa. uz publicitāti pat neuzprositos - esmu publisks tēls. Citiem šķiet - piemirsies zāles iedzert.  varbūt kādu demence piemeklējusi - zāles nelīdzēs, ja piemirstas aizvērt gāzes padevi jeb demece. iespējams nelīdzēs arī, kad socializējoties parastā skolā šķēres nav kā matu griežams elements bet uzbrukums;
Varbūt agresīva hiperaktivitāte arī nebūtu nekas, starpcitu - šeit daudziem novērojama, kā nepatika - tā uzvelkas!
Starpcitu, bet jurisdikcija man ne sveša jeb pierakstītā straupes palīgskola man sveša.., pat nezinu, kur tādas gudrības zinībās ņemtas, lai pubkiskā vidē ar tām nekorekti mētātos?
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

08/05/2021 00:56
Tā tikai relīze. 
Kā jūs veicinātu sapratni starp garīgi slimu jeb risinot nesapratamu situāciju starpcitu?
Šķietami - tas neder.
Ja kādam tīk - jūtas pilnvērtīgāks - drīzāk pareizi kaitniecisks.
Zāles jeb konsultācija - zāles jālieto pareizi!
Ēdienkarte - tādas nav.
Slima publicitāte, drīzak nošķirt ekstravertu no intriverta, un kā vēl viņus tur sauc.
Tīksme - šis dabisks - pietvīku, pat neuzrunājot jeb tieksme un tīksme..., bet man šobrīd komunikācijas un citukārt "baltās peles", ne kurmji manā laukā manā vietā alas ceļ!  Tāds spiediens, es pat nevaru sajūtās izstāstīt, kad vēlme un griba - izvēlies vienkāršāko variantu. Kad ziņa un miņa- gribās marmolādi. Kad spiež - gribas vienlīdzību. Kad nokauj pēdējo cerību, tad kulminācija, un visi pējšņi sāk runāt.
Papildus tam man līdz ģenēraldirektoram jāizlaužas, varbūt uzklausīs jeb tomēr, kas nav spriedumi, bet liegumi, tiem citi administratīvi pārsūdzēšanas termiņi. Man acis aizmiedzās - tik daudz lapu, un tomēr "baltā pele" dārgāka pār cilvēku. Cik daudz rūpju, cik daudz entuazisma, cik daudz maldu un spaidu... jau padevies? Nē, izvēlies ko vēlies: vista sētā, vistu vanags dzīvs jeb aita aplokā un viņai ir ko  ēst, varbūt suni nošaut, kas teritoriju  sargā? Baigi daudz eelīzes jautājumu šajā sakarā!;)
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

08/05/2021 20:24
Bez brīnumiem jau neiztikt, ja komunikācija - vietā un laikā. Šodien atrotot rokas - gumijas cimdi rokās un maska uz deguna rokoties pa kaimiņu musariem.., škietami atraktīvs kļūst. Tetra pakas nesaplacinātas, tīrs stikls un plastmasa pie saszīves atkritumiem - man pat talku nevajaga, ja tie augšējie pat mani nedzird.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

08/05/2021 21:51
Šķietami, kā jums pareizāk citiem būtu, kamēr kāds pa pa musariem jaucas..
Atceroties pagātni, kad makulatūru vāc..; oij labi bērnības laiki jeb zīles mežacūkām! 
Patiesībā olu paletes nav smalkā makulatūra. Tā jau cita šķira! Bet kā jau bomzim pa smuko rosoties visās nebūtībās, līdz pareizāks kļūst, esat mēģinājuši: tīrs stikls, pet apaļā pudele, tīrs eklērtrauciņš, kartonkaste nesapresētā - tas viss sadzīves atkritumos, ja blakus šķirotie atkritumi? Un ja pietrūkst vietas sadzīviskiem kašķiem, tad šķirotie pārvēršas par sadzīves atkritumiem. Dubults jau neplīst, kam tik daudz enerģijas tērēt, ja kašķiem pietiek ar diviem ne četriem konteineriem. 
Kā citur ar to saucamo eko - izglītību? Es šodien atļāvos gan vienreiz lietojamās paketes, gan vaigu tamponus ar micilāro ūdeni, gan vecas vīriešu zeķes - sapresēt un nodot tālāk musara vācējiem. Vispār daudz domu, ja sakopta teritorija un saskaņa iekš savas saimes; bet citukārt reklāma nevietā, ja nespēj savus izlietotos sū-dus savākt pēc sevis!
Ko domāju, neko.. es to šodien strīda kārtībā vācu...
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

08/05/2021 22:21
Vot. Nezinu kapēc tik laba un smuka, pie reizes pareiza gribēju to noskaidrot jeb pa citu musariem rokoties sapratu - daudz sapratu - reklāmai nav nekādas cieņas pret to lietotājiem utilizācijas procesā. Varētu domāt, ka atkritumu saturs vairs - ne manējais. 
P.s. Tā jau kā glauna personu dalīšanās būtu. Bet "sūdos dzimis, sūdos audzis" tā jau stereotipos tagat moderna dalīšanās būtu... jeb suņa sūds iepakots maisiņā, ne zālienā!
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 914

10/05/2021 22:18
Blin... vot ziepe! Tauta ar katru gadu stulbāk un mīkstāk palika...
Man bija tik lielas cerības ka, ja Uzvaras piemineklis būs aizslēgts ziedu nolaišanai un UZVRETJU goda atmiņai pieminēšana, ka tas būtu jau par pēdēju dzirkstele čaļiem vecos BMW ar Krievijas karogiem no Purcika, Bolderājā un citam labam, forsam mikrorajonam, lai tie saka svinēt "14 janvāra 2009 gadu" dziesmu un dejās svētkus :)
Bet pat tie jau palika par mīkstajiem
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

10/05/2021 22:38
Kamēr latviski un nelatviski runājošie nenonāks pie kāda nolīguma savā starpā, nekā te nebūs.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

10/05/2021 22:46
Taisnība, bez komentāriem:
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvij...am.a403948/
P.s. pilnīgi piekrītu tiesībsargam jeb ombudsmenam. P.s.s. Aktuāli, bet ne paredzami jeb neparedzamie izdevumi..
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

10/05/2021 23:03
saldaislaims, ļoti labs atgādinājums un ... piemērs LV iedzīvotājiem, kā ir jāattiecas pret Saeimas pieņemtajiem likumiem. Precīzāk, ja nav naudas, likumu pildīšana nav obligāta. Tieši to esošā koalīcija ir paveikusi, precīzi tādu attieksmi pret pašas pieņemto likumu ir parādījusi. Nu, ko? Tagad varam katrs personīgi sākt šķirot, kuri likumi (to izpilde) katram no mums ir pa kabatai, bet kuru - nav. Un nav te vairs ko spiegt, ja kāda brauc ar auto bez OCTA, - naudas nebija un viss! Kad būs - nopirkšu polisi un pildīšu likumu. Nebija ... nu, nebija sīcenes maskai, - eju, braucu bez tās. Āmen.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

10/05/2021 23:17
Es reiz tiesībsargu birojā biju, forši cilvēki strādā. Mūsu domas sakrita, bet ne ar pašvaldības viedokli - tā var "karstu kartupeli" gadiem mētāt.., bet bez OCTA  "dārgum", nekur tālu netiksi - paņems aiz čupra uz vietas un izmasēs ādas maku mīksti vieglu!
P.s. pašvaldībās tieši tas pats kompcepts: pieņem budžetu un dreijā līdz nākamām vēlēšanām - nekas savādāks.
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

11/05/2021 00:43
Zini, mans paziņa pagājušajā gadā vairāk nekā mēnesi nobraukāja ar auto bez tehniskās apskates. Vnk laika nebija - darbos līdz ausīm. Un? Un nekas, nekādu nepatikšanu. Vairāk nekā puse gada pagājusi, un ne čiku, ne grabu. Vnk ceļu policijā nav, kam strādāt, jo ... sistēma ir tāda, ka vadībai algas un bonusi ir mākoņaos, bet inspektoriņam - alga, kādu man cilvēkam ar minimālu atbildību būtu nedaudz kauns piedāvāt. Sekojoši, nekādu inspektoru vnk nav, līdz ar to arī nekādu problēmu braukt bez TA vai OCTA arī nav. Es pat nerunāju, ka tas, ka pēc pagājušā gada (?) datiem CP trūkstot vairāk nekā puses darbinieku (bija runa, ja nemaldos, par 57% iztrūkumu, bet birojā gan jau trūcēju ir daudz mazāk, nekā uz ielām), ir nekas cits kā valsts norieta simptoms, ja vien kaut kas neizmainīsies. Vēlāk sāks trūkt sociālo darbinieku, medmāsu, sanitāru, ātrajā palīdzībā nebūs, kam strādāt, skolotāju (un mācību priekšmetu pasniegšanas) trūkums skolās, ... un? Bet visu veidu vadība ar savām algām kā sēdēs, tā sēdēs.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

12/05/2021 21:29
Vai tavs paziņa nav traktora īpašnieks? Viņš tak pa šoseju nevālē kā lielais, tik pa lauku un uzartiem ceļiem.., vai ne?;)
Savā ziņā man patīk traktoristi, kas atbalsta ES finansējumu - lojālāki pār tiem, kas tikai savai vajadzībai un kaimiņiem izpalīdz bez ES pilnvaroto atziņas jeb, ja mazāk par hektāru.., oij mazdārziņu roboti vismār ekshens, pieved un tik ar, pat rokas rotīt nevajaga kamēr Šis atpelnās, tad jau atrotot rokas - mazdārziņu saimnieks bez peļņas - kā kurmis - ceļ un rok. Ko tur apdrošināt - viņš tak satiksmē nepiedalās, tik evakuatora palalpojumus izmanto uz mazdārziņiem vēl atvēlētās zemes. Tā laikam pašvaldības - galvenais, ka apkopta par nieka grašiem un veselīgu dzīves veidu vieš it visā dzīvajā! Nomniekiem tak neprasīs cik eka’nomiski lāpstu cilājuši?;)
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

12/05/2021 22:11
Nekāda traktora. Kravas busiņš - pa Rīgu un apkārtni 40 stundas darba nedēļas vismaz.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

12/05/2021 22:18
Šodien neiespringstot.. . Tāďs cepiens starp diviem komunismā dzimušiem piedzīvots - atmiņās uz ilgu laiku iespundēts! 
P.s. negribētos atreferēt to 80gadīgo sarunu, bet anekdotes cienīgā seriāla kompleksā ar jaunmodernismu šķita, ka nokļuvusi citā galaktikā.
Galvenais: ka vilks paēdis un aita dzīva;
Starpcitu: gudrs par gudrāku, un šķietami ne lēts, bet uzvaras karogu turot - viens otru savās domās  pārmācot pamāca;
Interesi raisot: kautkāds vidutājs teteru riesta dejā - ta vieglāk betona grīdu tamī brīdī uzklāt.., kamēr šie savā starpā vārdapmaiņā dejo..;
P.s.s. vērojot no malas, šķietami likumiskās vārdkopās Šos tērpjot; un vērtīgās atziņas gūstot, nemanāmi pieslēdzoties būtiskam jeb argumentācijai, invertazacijas akts būtu kā nebūtisks vērtību kritums, bet improvizējot, tas ir kā - valdi un skaldi; projektējot, tas vairāk kā vērtības un ilgtspējība uz daudz garāku laiku - nepārvēršot īpašumu - sahāras tuksnesī vai iespējms kaut kādā miljons vērtā oāzē!;)
Nekad neesmu nonicinājusi šķiru cīņu.., vot., tie vecie pavelk uz ko tādu - pat domādams neizdomāsi! :)))
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

12/05/2021 22:42
Saldā ēdienā! Novērtējums 80niekiem atškiras - es par izmantošanu, vārdspēju un apmuļķošanu.;) 
Rīcībspējīgi un vienlīdzīgi likuma priekšā - prātā gana asi!
Vērtību skala: lauku apvidū izcirtums - aizpūtīs māju - kā pasakā: "Trīs siventiņi". Vispār sajūtās - kā pie jūras, ne sahāras tuksnesī esot, bet ne visiem baigi labas..
Vēl savādāk jeb piezemējoties uz zemes: mazais ērglis šajā klajā tuksnesī uz zemes virsas, kur viss sen jau materiālos labumos pārvērsts ar vārnu saķērās; kamēr es turpat sauļojos - cik zināmas skaņas, kad man savrup atpūšoties kāds aizsargājams mazulis aug plosot visus mazos meža iemītniekus - spalvas put.. . Ceru manas zaļās vardes nenoknābs; bet mežsargiem nepareizs lokāciju lauks - viņi netiecas pēc cilvēku uzmanības un mākslīgi uzburtas panacejas, pat ja "vējš nopūtis ligzdu citur!"... ... ...
P.s. es šodien atpūtos - dabu klausot, kad mazais brēc un dzērves pār galvu lido jeb katram gribas teritoriju dalot varinīgākam kļūt  - kurā drošs jūties - ka neaizpūš tavu visuvareno namiņu!?;)
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

12/05/2021 23:16
Zaļās vardes vēl nav modušās, tā kā vēl starp zemi un un ūdeni nav +20, barbūt caurstaigājamais vējšs pie vaines - ne tā un tur pūš - gan jau līdzsvars drīz  atgiezīsies arī manā profilā jeb citiem atbildot harmonijā, ne spējot uzsvilpt vēl, bet arī atbildot... ;)
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 25

12/05/2021 23:50
Kam OCTA ja nespēj KASKO? Viedoklis būs? 
Man reiz piedāvāja KASKO, atteicos jo Vācijā pirktais auto šķita lētāks kā apdrošinātāju piedāvātais KASKO. 
Vispār kāda nozīme? Ja pārmaksā, tad jā, gribās ko atgūt; gluži kā dekklarējot un atgūstot pārmaksātos nodokļus.
Nesen sanāca.., pārrajstit mašīnu privātpersonai uz privārpersonu ir dārgāk, kā no juridiskas personas ņemot/no plača/tirdzniecības vietas. Es tak nemuldu - īpašnieku maiņas uz auto - procentuāli uz pusi - nekas ievērojams, bet gandrīz atškiras uz pusi;)
Vispār ja auto nodots placī.., un atstiep pēkšņi kājas.., juridiska persona var turpināt to tirgot.., kā teikt - vismaz pēdējā vēlme neapstājas pie bezcerībā "norakstīts auto!"..;) ...
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

21/05/2021 18:29
Pietiek.com ik pa laikam publicējas autore ar pseidonīmu "Lolita Bargā". Pedējais - trīsdaļu raksts "Melu detektora dzirkstīs". Ja pirmās divas daļas nedeva viennozīmīgu atbildi uz jautajumu, par ko būs runa, tad trešā, pēdējā daļa visu nolika savās vietās. Spilgtākais (manuprāt) citāts:
"Traģiskākais ir tas, ka lielums pilsoniskās sabiedrības pārstāvju nodarbināti nevis ar domu, kā situāciju mainīt, bet kā ātrāk individuāli tikt pie siles. Tieši ar šo mēs atšķiramies no igauņiem. Kā ir pie mums un kā ir pie igauņiem, salīdzinājumu neprasa, jau sen katrs par to var pārliecināties, no Valkas iebraucot Valgā."
Citiem vārdiem sakot, valsts pārvaldes vienīgā nodarbe ir zagt, sekojoši, 4. maija republikai nākotnes pašreizējā izskatā nav. Mācieties svešvalodas, godātie līdzpilsoņi, - noderēs.
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

23/05/2021 20:31
Kārtējais lieliskais raksts ar izteiksmīgiem citātiem:

https://pietiek.com/raksti/_latvijas_o...s_apsudzibu, _ka_es_padomju_kolaborantu_esmu_nosaucis_par_to, _kas_vins_ir_/
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

23/05/2021 20:34
Faktiski šī te ir prāva pret runas brīvību Latvijā. LR prokuratūra ar šo apsūdzību apliecina, ka Latvijas iedzīvotājiem – prokuratūras ieskatā – nav tiesību izteikt savu viedokli, kas balstīts uz neapgāžamiem faktiem.Diemžēl vārda brīvību cenšas apspiest ne tikai attiecībā uz jūsu grāmatu: tāda tendence ir vērojama visā pasaulē.

Protams. To visi jūt. Jautājums ir tikai tāds: kurš mēģinās kaut ko darīt? Man Dieviņš ir devis lielisko iespēju pacīnīties par vārda brīvību ļoti skaidrā veidā – tiesas prāvā. Turklāt – atklātās tiesas sēdēs, kaut arī to ļoti negribēja kolaborants Vonsovičs un viņa dzīvesbiedre. Visi Latvijas iedzīvotāji varēs uzzināt, kādā veidā prokuratūra mēģina man un citiem aizbāzt muti, lai netiktu pausti viedokļi, kas balstās uz neapgāžamiem faktiem.
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas