Ielogoties
Reklāma

Izrādīšanās: beigts lācis & pusdzīvojoši cilvēki

29/04/2012 09:40 | Diskusija lasīta 9003 reizes
1. MADE in Latvia.
2. DEAD MADE in Latvia.

Pirms Mades nošaušanas Made in Latvia nozīmēja "ražots Latvijā". Angliski Made ir/arī "ražots".
Pēc Mades nošaušanas Ražots Latvijā pārvērties par "līķis/mirušais, ražots Latvijā.

Valodiska sagadīšanās? Es ticu viennīgi likumsakarībām. Angliskajā versijā mirušais/līķis/mironis vienādā nozīmē gan cilvēks, gan lācene.
Manuprāt, šoreiz jārunā vispirms par cilvēkiem. Gandrīz vienīgi par cilvēkiem.

(Interesanti, kurš Mades gaļu apēda. īpaši gardas esot ķepas.)
Atbildes (117)
1234...6

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

29/04/2012 09:48
skat. arī Pure food!
0 0
29/04/2012 09:52
mariins4x4, tev tik paēst! grrr... bet tā kppumā jau sen izteicos, kas ir meža zvērs, kas cilvēks, bet te ieskrienot citā tēmā salasījos, ka tomēr tie kažociņi ir dubļu peldē turēti... Manuprāt par šādu necienīgu apiešanos ar dzīvniekiem pienāktos reāli sods... nevis kāds tur nosacīts bla bla bla, bet tieši reāla sodāmība!
0 0
29/04/2012 09:55
1. Man vaicāja kādēļ šoreiz -- par lāceni -- nerunāju. Iepriekšējo diskusu paspēja aizvērt agrāk, kaut gan... visu galveno -- vismaz ievadam -- pateicu pērn augustā, citiem un citviet. Kopumā: kad Velga Madi bija iedabūjusi atpakaļ voljēŗā, secināju -- un ne es viens: būs ziepes. Jo -- Līgatnes Takas kā arī Ingmārs Līdaka pirms dažām dienām atgādināja ir atrautas no valsts iestādes -- Gaujas nac-parka. Takām kā biedrībai naudas nav. Bija skaidrs, ka pērn voljēru neuzlabos, lai vairs neviens ārā neraktos: jo pērn augustā vairs apdraudējuma nebija. Turpmākais bija laika jautājums.

2. Cilvēki... Mani nepārsteidz, ka mediji un iestādes nepiemin Velgu Vītolu kā brīvprātīgo. Vieni -- mediji -- ir tik tupi, ka nenskaidro tagad un nezināja iepriekš, ka jau pāris gadus Lāču Mamma Velga ir norakstīts entuziasts, kurš Takām vairs neder, jo veselība čupā. Kad pērn cilvēki -- arī latvieši -- no Eiropas privāti Velgai piedāvaja palīdzību ar naudu un/vai zālēm, Velga aiz kauna klusēja. Vienā gadijumā uzņemos vidutāja lomu: palūdzu Velgu atsaukties, nosaucot konta nr. un atklājot vēl dažu nepieciešamo info, lai gribētaji palīdzēt spētu, -- cik nojaušu/zinu, vismaz dažiem Velgai izdevās palīdzēt, bet valsts un iestādes tās nebija. Par iegūto atbalstu Velga veselību palaboja arī valsts rehabīļos -- Skaļupos.

Arī šoreiz Velga Madi mēģināja pierunāt -- arī riskēja(!) -- kā parasti un arī pērn: par velti = entuziastiski.
(Citas informācijas nav, ja būtu, to gan es uztvertu par sensāciju... )
0 0
29/04/2012 09:57
Mocca, pirms runāšanas parasti noder mazliet zināšanas. Palīdz, notici vismaz 1x, arī man.
0 0
29/04/2012 10:08
Esmu diezgan drošs, ka Ingmārs Līdaka man nepārmetīs, ka še iecitēšu daļu Ingmāra uzrunas no Ingmāra publiskās dienasgrāmatas:

"Kad pirms dažiem gadiem pār valsti vēlās dažu pārgudru kontrolieru paģērētais valsts pārvaldes reorganizācijas un optimizācijas vilnis, izrādījās, ka Līgatnes dabas taku apsaimniekošana un ieejas maksas iekasēšana ir "valsts pārvaldei neraksturēiga funkcija - komercdarbība" un nav vietas šādam "biznesam" Gaujas Nacionālā parka paspārnē! Es gan ar biznesu saprotu peļņas gūšanu, nevis finansiālus zaudējumus nesošu vides izglītības darbu un sabiedrības veselības nodrošināšanu (lieliska pastaiga dabā). Lai labotu šo mūsu vides institūciju "smago grēku" un reizē tomēr saglabātu Dabas takas, tika radīta sabiedriska organizācija - biedrība (patiesībā jau laikam darbinieku kopums), kurai tad arī tika nodoti dzīvnieki un arī atbildība par viņu likteni. Ar vienu vārdu sakot - visa tā nabadzība tika uzvelta uz to cilvēku pleciem, kuri parkā strādāja! Es esmu bezgala pateicīgs viņiem par to, ka viņi uzņēmās atbildību un unikālais, kādreizējais Gaujas Nacionālā parka lepnums Dabas takas netika izpārdots un izputināts! Un šie cilvēki nav vainīgi, ka pirms dažiem gadu desmitiem cilvēki ar sajūsmu uztvēra domu par tāda zooparka izveidi, kur dzīvnieki dzīvo plašos, ērtos aplokos, raisot apmeklētājos interesi par Latvijas dabu un dzīvniekiem. Un ne jau viņi vainīgi, ka par biļetēm iekasētās naudas pietiek tikai barībai un pašiem nepieciešamākajiem remontiem vairāku kolometru garajās takās. Kāda rekonstrukcija un kāda iemidzināšanas šautene (kuras vietā jau 30 gadus ir Velga Vītola), ja brīžam nezini, vai tukšajā laikā - ziemā, vispār varēs sagrabināt latiņus barībai... Protams, neesmu pētījis Dabas taku budžetu, bet n-tās reizes tur "pēcreformas" laikā viesojoties, diemžēl neko citu, kā rūgtumu darbinieku balsīs neesmu manījis. "

Izcēlumi/teksta trekninājumi mani, m4x4.

Papildināšu, ka Velga Līgatnes lopiņu problēmas uz savu galvu jau risinājusi jau iepriekš: 90.-to sākumā bija ziema kad barības vairs nebija vispār. Citi plātija rokas, Velga = uzrunāja uz dzīvi Ligatnes apkaimē parcēlušos politaplamo un citādi fui Albertu Kaulu: vecais "diktators" un politiskais aplamnieks dažās dienās toreiz visu atrisināja, kaut ne īpaši trekni. Visi pārejie, protams, pēc atrisināšanas problēmas ērti aizmirsa.
0 0

Tēmas: 27
Ziņas: 3749

29/04/2012 10:16
Mariin, nu cik var... pilni mēdiji ar šito kauna traipu, bet Tu vēl piemet par garšīgām lāču ķepām!
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

29/04/2012 10:20
bet no lenteņiem un lamblijām jābīstās!
0 0
29/04/2012 10:22
Dyna, Tu un Mocca uzķērāties tikai/vienīgi uz ķepām. Es te vēl šo to citu arī uzšreibēju, arī to, kas medijos veselu nedēļu ne grama nepateikts.
0 0
29/04/2012 10:23
Harald, visas ķēķa procedūras = kā ar nelegāli šautu mežacūķi -- 2 līdz 2 ar 1/2 stundu termiskā apstrāde palīdz itin labi.
0 0
29/04/2012 10:25
Kurā brīdī un kurā vietā ir tā robeža, kad nesavtīgs entuziasts pārvēršas par neapdomīgo, kurš uzņemas nest to, ko nevar celt, tādējādi radot apdraudējumu apkārtējiem, ko?
0 0
29/04/2012 10:26
mariins4x4, es vienkārši asociāciju ieslēdzu, jo reiz redzēju kur tiešām lāču ķepas transportē projām uz Ķīnu, bet varu kļūdīties ar valsti.

Tu laikam pa stilbiņiem gribi :P bet es arī izlasīju visu tavu rakstīto. ;)
0 0
29/04/2012 10:30
Versij... Atkal pa virsu?! Vesels bars atbildīgo gadiem ilgi vispirms gaida, lai Velga par velti ar savu ādu lāpa visas tās neizdarības. Un jābūt galīgi tuvredzīgam un aprobežotam ķēmam, lai vainotu passakropļojušos, bet -- sava statusa un iespēju robežās! -- iestādē/nodibinājumā nestrādajošu sievišķi -- zvēriņu kopēju!
0 0
29/04/2012 10:35
Marīn, nav ne pa virsu ne pa apakšu. Es lasu un domāju. Nevainojot man nepazīstamo Velgu. A kas, piemēram, būtu bijis, ja viņa jau pirms tiem gadu gadiem būtu pateikusi- es to nespēju?
0 0
29/04/2012 10:36
Mocca, man pie kājas, kura te virtuāli taisās manus stilbiņus -- pamanīju tokš, ka Dynas ieviests termins -- test: Pūpolu svētdiena nākamgad. Atzīstu vienīgi loģiku: ja izlasīji visu, bet grābsties gar (lācenes) ķepām vien, pašai ar pumpurbērziem pa ciskām!
0 0
29/04/2012 10:40
ko nu par kkādas lācenes ķepām runāt. es gaidu, kad tās lāču puiku "mantas"izsolē pārdos... nekad nav gadijies ceptas noprovēt...
0 0
29/04/2012 10:41
Un vēl es īsti nesapratu par "pussakropļojušos" un kāds tam ir sakars ar izmukušā lāča sērīgajām beigām.
Latvijā, Marīn, diezgan daudzi cilvēki dara savu darbu uz fizisko spēku izsīkuma un sabeigtas veselības robežas. Citi varbūt populārāki, citi redzamāku darbu dara, a citi pavisam ikdienišķu. Un? Latvietis normālais jau parasti atsakās no visāda veida paprašaiņičestvas, turot to zem sava goda. Atšķirībā no nelatvieša bezkaunīgā. Un? Daba tāda. Nezinu un neteikšu-kas pareizāk, kas noderīgāk un kas gudrāk.
0 0
29/04/2012 10:43
Tad, kad Taku zvērus izglāba Kauls, Velga paralēli izglāba arī savu nabadzīgo toreizējo algu: to viņai tiešām var pārmest. Šoreiz ar Mades nošaušanu tika samazināts pašas Velgas dzīvības apdraudējuma risks -- ne tieši, bet gan kopumā, jo Velga atteicās lāceni tuvak saukt ērtākai nogāšanai: aizgaja mājas. Izprotošākie žēlo gan Madi, gan Velgu. Arī Velgai būutu vieglāk, ja viņu nošautu, jo mugura ar dzīvnieku barības vezumiem sabeigta tieši tāpat ka kolhozlaiku slaucējām. Un arī Velga tagadējiem šefotājiem faktiski vienīgi rada neērtibas -- ar to, ka vēl dzīva.
0 0
29/04/2012 10:51
Versij, es, atrauti no apstākļiem, nefanoju par 1 Velgu. Vēroju situaciju vēsiem nerviem. Arī pārējā Latvijā, ne tikai Līgatnē, par ko tiešam šo to zinu.

Taisnība par nekaunīgajiem latviešiem. Tie, arī GNP amatpersonas, sargājot Ls 15 000 un 24 000 ieņēmumus gadā, labprāt nošautu ari Miku un Puiku, iztiekot bez runām par kastrēsanu. Kapēc izadomāta apspriešanai kastrēsana? Tikai PR. Par Madi jaunākie lāči kope Madi ar rakšanos zem žoga, nekadu sakaru ar lācu seksu. Vadoniem vienkārši bail lācēnus tagad atklāti un mierīgi nošaut -- izdomā babulojamas tēmas.
0 0
29/04/2012 10:56
marin, kuram gan ir šaubas, ka plāns ir tikt no lāčiem vaļā? un nahren viņi te vajadzīgi? lai lāčlūriķi brauc uz igauniju. gaujas parkam kreņķu pietiek ar skudrām, maijvabolēm un neapzinīgiem turistiem, kuri neieraugot skudras salauž turistu takas.
0 0
29/04/2012 10:58
Bet neaizstājamu cilvēku taču nav. Kamēr kāds velk tikmēr visiem izdevīgi nelikties zinis un pautus kasīt. Bet ienāktu tāds Velgucis, noliktu visas atslēgas uz galda un pasacītu- viss, es to vairāk nedarīšu. Un dzīve piespiestu izdomāt un atrast risinājumu. Tāpēc es tā neviennozīmīgi skatos uz entuziastiem. Jo, redz, domāt par savu veselību tomēr primāri katra paša pienākums.
Bet nē. Viņa vēl tagad skrien visiem pa priekšu un taisās darīt neizdarāmo. Tak nevar būt visām mucām par tapu.
0 0
1234...6
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas