Ielogoties
Reklāma

Grieķu salāti

Informācija
Autors: 0077
Visas receptes, ko publicēja 0077
Recepte publicēta: 14/09/2008 17:46
Recepte lasīta 8315 reizes
Recepte saglabāta favorītos 15 reizes
Komentāri: 6
Izejvielas un to daudzums:
- fetas siers
- svaigi tomāti
- gurķi
- olīvas
- olīvu eļļa
- sīpols (citi liek vēl arī vārītas olas)
Pagatavošanas process:
Tomātus sagriež daiviņās (palieli gabali); gurķus sagriež kubiciņos arī palielos gabalos; sīpolu šķēlēs; olīvas pieber veselas; vārītās olas arī daiviņās; fetas sieru tradicionāli liek pa virsu visām augstāk minētajām sastāvdaļām vienā lielā pabiezā šķēlē (un to ēdot, sadala mazākos gabaliņos), bet fetas sieru var arī uzreiz sagriest kubiciņos... pielej olīvu eļļu (ne pārāk daudz) pirms lietošanas un pievieno sāli, ja nepieciešams.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Populārākie svaigie salāti Grieķijā :)
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (6)
eksperts340 | 19/01/2017 18:18
Es arī lieku papriku, sīpols labāk sarkanais bet parasto arī var. Lai būtu sulīgāki mazliet pamainu pagatavošanas kārtību: visu sagriež, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un nedaudz sāli ļauj pastāvēt kādas 3-5 minūtes (mazliet izvelkas suliņa) tad pievieno baziliku nedaudz olīveļļas un pavisam nedaudz citronu sulas. Visu rūpīgi izmaisa -veidojas salāti ar fantastisku neatkārtojamu mērcīti. Tad pašās beigās uzliek fetas sieru. P.S. garšas dažādošanai dažreiz pielieku nedaudz kaperus. Citronu sulas vietā var lietot saldētu citronu ko uzrīvē
jokoono | 09/11/2010 15:57
Es no šiem vien varētu pārtikt! Dievīgi!
claire | 10/08/2010 18:59
Griekji smietos, jo shii recepte NAV griekju salaati :)
uzticamaa | 07/08/2010 18:40
Es klāt lieku arī vēl papriku.
golda | 19/09/2008 22:00
es lieku vēl valriekstus,kurus sauc arī par "grieķu riekstiem"... :)
silvaana | 15/09/2008 13:50
Izklausaas garshiigi un patieshaam vienkaarshi.. tik laikam jaazina, kaadas oliives visgarshiigaakaas, un kaada ella... no taa vareetu but daudz kas atkariigs..
Tāpat kā jebkurš cits Interneta projekts, arī mēs izmantojam sīkdatnes (cookies). Vairāk informācijas