Ielogoties
Reklāma

Stiprais upeņu uzlējums

Informācija
Autors: ilona-ilona
Visas receptes, ko publicēja ilona-ilona
Recepte publicēta: 26/08/2012 11:12
Recepte lasīta 11698 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 4
Izejvielas un to daudzums:
- trīslitru burka upenes
- kāds litrs šņabis laikam saiet
- cukurs pēc garšas
Pagatavošanas process:
Pārlasītas upenes saber burkā līdz augšai. Pārlej ar šņabi, noliek plauktā un aizmirst - nu, piemēram, līdz oktobrim, kad laiks ķēpāties. Alkohols izvelk no ogām sulu un kļūst skaisti tumši violets.
Kad laiks pienācis, nokāš ogas un novērtē šķidrumu - cik smuka krāsa un laba garša. Tad savāra cukura sīrupu - cik daudz? Cik saldu gribas. Un piejauc šķidrumam. Pagaršo. Ja vēl gribas saldāku, piejauc vēl sīrupu.
Viss! Pilda pudelēs un izlieto vai glabā.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Var viegli pieveikt lielus daudzumus upeņu. Ogas gan diezko izmantot neizdevās. Nu varbūt kāda laba saimniece var iecept kūkās.
0 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (4)
repus | 14/02/2016 12:19
es upenes saberu pilnu burku, tad pa virsu cukuru atkal cik saiet, tad spirtu 95% un atkal cik saiet... pēc pāris mēnešiem super liķieris ap 25%
bebrs50 | 31/10/2015 12:27
es apberu ogas jau laicigi ar cukuru un ne pilnu burku bet pus, pastav kadu laiku ar cukuru tad virsū alhokolu, vai spirta škidumu, p]ec pusgada super dzēriens
agita44 | 15/04/2013 14:18
es nekādu sīrupu nevāru... kad ogas pusgadu nostāvējušās, pieberu cukuru, izmaisu... stapr citu, viņš ļoti labi kūst... un viss, ļoti garšīgs uzlējums( ar spirtu garšīgāks)... :)
auane | 09/09/2012 13:14
pieveikt jau tās upenes var-bet to var arī bez alkohola-gan izkaltēt, gan sulā izspiest, gan ar cukuru sarīvēt
schodiena | 19/01/2020 13:39
kāda jēga mantu bojāt?:)
Tāpat kā jebkurš cits Interneta projekts, arī mēs izmantojam sīkdatnes (cookies). Vairāk informācijas