Ielogoties
Reklāma

Žāvētu augļu gliemezīši!

Informācija
Autors: mocca
Visas receptes, ko publicēja mocca
Recepte publicēta: 11/12/2011 14:46
Recepte lasīta 3273 reizes
Recepte saglabāta favorītos 129 reizes
Komentāri: 1
Izejvielas un to daudzums:
- 200 gr. žāvētas aprikozes,
- 200 gr. žāvētas plūmes,
- mazliet rieksti,
- medus.
Pagatavošanas process:
Žāvētos augļus izmērcē, nosusina un katrus atsevišķi samaļ gaļas mašīnā. Riekstus ar nazi sakapā vidēji smalki. Kad visas sastāvdaļas ir gatavas sākas mazliet pinķerīgāks darbs... Būs vajadzīga pārtikas plēve ko ieklāt kādā kantainā formā. Virs plēves izkārto vispirms aprikozes / jācenšas lai nav nedz par plānu, nedz biezu/ Tad plūmes+ pārlej ar šķidru medu / medus kalpo kā saistviela, bet to arī var katrs pēc savām vēlmēm/ Tālāk pārkaisa ar riekstiem un no vienas malas sāk tīt gliemezīti cīši spiežot kopā. kad nu veiksmīgi šis proces ir sanācis jāmēģina to visu smuko brīnumu uzdabūt uz folija. / plēvi nevajadzētu ietīt gliemezī :)/ Uz folija novietoto gliemeža desu smuki aizloka un noliek saldētavā uz trijām stundām. To var tur glabāt kamēr apēdas viss.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Sagriezt vislabāk ir sasalušu ar slapju nazi!
Tāds našķis ko var glabāt neparedzamiem brīžiem, ja ciemiņi uzkuļas un nav ko pie tējas pasniegt.
3 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (1)
santaklauss | 18/02/2012 20:01
es taisu konfektes, tikai klāt lieku rozīnes un citrona sulu, glazēju ar šokolādi. Dievīgi sanāk!
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas