Ielogoties
Reklāma

Gaspačo.

Informācija
Autors: lams
Visas receptes, ko publicēja lams
Recepte publicēta: 03/09/2010 19:15
Recepte lasīta 6845 reizes
Recepte saglabāta favorītos 50 reizes
Komentāri: 9
Izejvielas un to daudzums:
- 4 lieli sarkani tomāti
- 1 zaļā paprika
- 1 sarkanā paprika
- 1 dzeltenā paprika
- 3 vidēji gurķi
- 1 vidēji liels sarkans sīpols
- 1 tējk. sīki sakapāta čilī pipara
- 2 ķiploka daiviņas
- 3-4 lociņu
- 1-2 seleriju zariņu
- 2-3 olas
- 2 ēd.k. olīveļļas
- jūras sāls
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošanas process:
Tomātus aplaucē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņu, mīkstumu rupji sagriež un liek blenderī. Tomātiem pievieno ķiplokus, čilī piparus, olīveļļu un pusi no sīki sagrieztajiem gurķiem, sīpoliem, selerijām un paprikas. Visu sakuļ biezenī, pievieno sāli un piparus. Zupu uz 1 stundu liek ledusskapī. Atlikušos sīki sagrieztos dārzeņus, kā arī vārītas olas pasniedz kā piedevu pie zupas - ieliekot šķīvītī. Mazās bļodiņās tas viss izskatās ļoti dekoratīvi. Zupai var pievienot grauzdiņus, skābo krējumu vai treknu saldo krējumu.

Olīveļļas vietā var lietot citu augu eļļu.
Sarkanā sīpola vietā var izmantot parasto, ja nav čilī pipara var nedaudz vairāk pievienot maltos piparus, ja nevar tūlīt samalt, var lietot jau samaltos piparus, jūras sāls vietā var lietot sāli ar jodu.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 60

1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (9)
akerman | 05/03/2014 21:40
Kāda gan "šķirba", ..gaspačo vai Negaspačo, un pilnīgi pie kājas, kā to gatavo Spānijā. Galvenais, ka strēbiens ass un pa smuko, garšoja labi un ir vēlme to atkārtot.
versija | 22/09/2012 13:36
Mohito.
Ruma vietā var lietot šņabi. Laima vietā var lietot skābu gurķi. Un piparmētru vietā var lietot dilles.
shokolaade | 30/09/2011 17:47
gaļu gaspačo zupai nepievieno.tā nav gaļas zupa.ši recepte noteikti nav gaspačo
saldaam | 06/10/2010 14:03
Gaspacho ljoti garda ir TEX-MEX restoraanaa Maskavas 256. Tur ir 2 veidu: gan aukstaa, gan karstaa. Un jaa, olas tur neliek, aukstaa tiek dekoreeta ar bazilika lapinjaam un mazliet aso zaljumu elju.
rozeroze | 04/09/2010 19:49
recepte tiešām laba,bet sanāk ka jāēd auksta...
claire | 04/09/2010 14:13
par gaspačo es šo zupu nesauktu, jo Spānijā olas šai zupai neliek un gatavo savādāk.bet kopumā laba recepte
jonijs5555 | 04/09/2010 09:03
Garš tas gatavošanas process,laikam būšu par slinku lai to gatavotu.Bet ja kāds uzcienātu,noteikti pagaršotu.:)
lams | 03/09/2010 22:27
Nu gaļu var piekost klāt... kādu vārītu liesumiņu vai putna gaļas filejiņu :)
olita112 | 03/09/2010 22:13
... man vienmēr licies, ka ,,gaspačo,, skan tā gruntīgi, likās , ka tur gaļai ar vajadzētu būt:)... pati , laikam netaisītu, bet , ja mani uzcienātu-neatteiktos gan... :)
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas