Ielogoties
Reklāma

Šokolādes krēms.

Informācija
Autors: lams
Visas receptes, ko publicēja lams
Recepte publicēta: 10/08/2010 23:40
Recepte lasīta 8760 reizes
Recepte saglabāta favorītos 7 reizes
Komentāri: 1
Izejvielas un to daudzums:
Krēmam:
- 250 g sk. krējuma
- 2 ēd.k. kakao
- 2 ēd.k. cukura
- 2 ēd.k. ūdens
- 1 tēj.k. želantīna
- 1 gl ūdens /vārīta istabas temperatūras/
Ķīselim:
- 1/2 gl ogu
- 3 ēd.k. cukura
- 0.5 l ūdens
- 1 tēj.k. kartupeļu cietes
- sauja saldētu ogu
- 2 krustnagliņas
Pagatavošanas process:
Želantīnu aplej ar glāzi vārīta ūdens un atstāj uz 60 min uzbriest. Kakao samaisa ar cukuru pievieno 2 ēd.k. ūdens un karsē līdz cukurs ir izšķīdis. Krējumu liek traukā, kur krēms sacietēs, pievieno kakao, samaisa, vēl siltu pievieno želantīnu /iepriekš ūdens peldē izšķīdina/, samaisa un uz 4 stundām ievieto ledusskapī sastingt.
Ogas noskalo un ieliek katliņā, aplej ar ūdeni un uzvāra. Pavāra 5-10 min atkarībā kādas ogas, nokāš un ogu ūdeni atpakaļ katliņā - pievieno cukuru, krustnagliņu un uzvāra. Verdošam ūdenim lēni maisot pievieno cieti atjauktu ar aukstu ūdeni. Ļauj vārīties 2 min, ieber sauju saldētu ogu, pavāra vēl minūti un slēdz laukā.

Var ņemt svaigo krējumu, bet tad viņš ir jāputo. Pa virsu mums patīk likt šokolādes skaidiņas.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 30

0 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (1)
borns | 30/04/2012 22:28
Kā var pagatavošanas laiks būt 30min.ja želatīnam jābriest 60min.?
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas