Ielogoties
Reklāma

Nevārītas upenes ziemai.

Informācija
Autors: uzticamaa
Visas receptes, ko publicēja uzticamaa
Recepte publicēta: 07/08/2010 16:42
Recepte lasīta 22796 reizes
Recepte saglabāta favorītos 33 reizes
Komentāri: 7
Foto

Rādīt vairāk (2)

Izejvielas un to daudzums:
- 2 kg pārlasītu nesaspaidītu, svaigi lasītu upeņu
- 1800 gr cukura

Tīri ar dzeramo sodu izmazgātas un cepeškrāsnī izkarsētas stikla burciņas. Tīri izmazgāti un ūdenī 5.min. novārīti aizgriežamie burku vāciņi.
Pagatavošanas process:
Upenes samaļ gaļas mašīnā, liek lielā māla (vai emaljētā) bļodā. Pieber cukuru un ar lielu, līku koka karoti ar roku prātīgi maisa kamēr viss cukurs izšķīdis. Lej sterilās stikla burciņās, aizvāko ar steriliem vāciņiem. Uzglabā ledusskapī vai izcili vēsā lauku mājas pagrabā.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 60

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Garšo un smaržo brīnišķīgi pēc svaigām upenēm un vasaras. Ziemā slimošanas laikā ļoti ērti izmantojams upeņu dzēriena pagatavošanai, labi garšo ar pankūkām. Der smērēšanai mājās gatavotajās biskvīta tortēs un ruletēs.
3 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (7)
hihi | 29/07/2011 12:19
... upenes var blenderēt ar blenderi un tur arī jau piebērt cukuru, gatavoju tā jau vairākus gadus un glabāju daudzdzīvokļu mājas pagrabā...
zilzeke | 05/02/2011 10:26
Maļot ogas gaļasmašīnā-atvadamies no vērtīgajiem vitamīniem-nekādas vairs jējas no svaiguma...
Tamdēļ,izcila rezultāta sasniegšanai ,ogas tiek sastampātas ar koka piestiņu emaljētā vai stikla bļodā.
uzticamaa | 09/08/2010 19:37
Lams: Šito mantu parasti turu leduskapī. :)
lams | 09/08/2010 07:26
Tad Tev Uzticamaa pagrabs ir ļoti labs, jo ja es neuzberu, man sāk skābt... vai ar par maz samaisu ;)
uzticamaa | 09/08/2010 06:59
Lams: es arī gadiem tā taisu :) un neberu pa virsu nekādu cukuru. Nekad nekas nav saskābis :)
lams | 08/08/2010 17:52
Es vēl pa virsu katrai burciņai tējkaroti cukura uzberu - mani tā vecmamma mācīja.:)
versija | 08/08/2010 15:32
Jappp, es arī tā taisu.
Tāpat kā jebkurš cits Interneta projekts, arī mēs izmantojam sīkdatnes (cookies). Vairāk informācijas