Ielogoties

Ārstu prasmes ārzemēs un LV / 20

10/12/2013 12:15 | Diskusija lasīta 3685 reizes
esmu pārdomās.
85 gadus veca kundze paslīd un krīt, viņu apskata 2 ārsti un secina, ka viss ir pilnīgā kartībā, nekas lauzts nav. uz slimnīcu nav vajadzības doties, var palikt mājās. paiet nedēļa sāpes ir neciešamas un grūti staigāt, dakteri skata vēlreiz, diagnoze tā pati, izraksta masāžu gūžai un kājai. procedūras laikā sāpes neciešamas tas turpinās vēl 2 nedēļas, līdz cilvēks vairs neiztur un zaudē samaņu, tiek nogādāts slimnīcā. apskata viens no iepriekšējiem 2 ārstiem, un slimnīcas ārsts. 1 no 2, saka: nē nekā lauzta nav, tas ir tikai sasitums, vecuma kaite un vecuma čīkstēšana.(Kundze nekad dzīvē nav čīkstējusi kustīga, bez liekā svara, dzīvespriecīga) slimnīcas dakters tomēr šaubās, veic ultra sonogrāfiju un atklāj postošu ainu, gūžas kauls lauzts un 3 nedēļu laikā pilnīgi sadragāts. vajadzīga steidzama operācija un protezēšana. un tas viss notiek DE. un tādas epizodes ir vēl un vēl un vēl, ne tikai jauniem cilvēkiem. pat tik acīmredzami fēleri, ko pat mūsu cilvēki bez visām medicīniskām izglītībām saprot. viņiem ir medicīniskais aprīkojums, un tomēr, es uzskatu, ka mūsu ārsti ir daudz profesionālāki, jo...
negadījums ar DE pilsoni LV, kritiens smaga trauma, mūsu ārsti dabūja transportējamā, stabilā formā 4 dienu laikā.Tur taisa lielas acis un stāsta, ka tas nav iespējams, jo tādu stāvokli var dabūt tikai 14 dienās...  
Ir arī mūsu ārstiem kļūdas un smagas, tas ko es novēroju, ka mūsu ārsti tur ļoti ātri tiek novērtēti un cienīti tieši zināšanu un profesionalitātes dēļ. ja mūsu arsti saņemtu tādas algas ka viņu, slimo skaits samazinātos vismaz par 3 daļu...
Atbildes (37)
1 2
10/12/2013 13:44
... nu, bet  pats pirmais, un pats elementārākais tak rengens!!!
To tak liek (pie mums vismaz) pat pie mazākā sasituma!
Un tur jau nu lūzumu tā kā vajadzētu redzēt..
Murgs kaut kāds...
0 0
10/12/2013 13:46
pret mums izturas tā ka mēs to pieļaujam, nu nav latvieša dabā par katru sīkumu no siksnas kin’dzalu izraut un tie paši Latvieši to ari izmanto, ja var otram uz galvas uzkāpt, kāpēc nedarīt...  
0 0
10/12/2013 13:47
O sole mio! Mana sau-liii-te... Nekur pasaulē, kur nācies būt, ar darbu un naudu pakaļ neskrien.
Ja ļaujies, ka ar tevi pretlikumīgi apietas - tava paša vaina. Iedomājies kas notiktu, ja viendien NEVIENS MAXIMAS cilvēks nestrādātu?
Nav ko citus, ieskaitot valdību, vainot. Pašiem par sevi jāpastāv. Tas arī viss.
Un par anestēziju - iespējams neprofesionālisms - bet tabletes gan sāpju noņemšnai nav domātas.
0 0
10/12/2013 13:49
..ežuk... es to pabalstu sistēmu vispār nesaprotu...
Nu kāpēc man jāstrādā, kāpēc cits, daudz jaunāks cilvēks par mani, nevar strādāt?
Kāpēc jāmaksā pabalsts, ja, piemēram, Rīgā, darbu pavisam noteikti atrast var!
Tagad, bļin, ievedīsim čučmekus(jau ievedam), lai tie strādātu, bet paši dzīvosim uz pabalstiem?
vtf?
0 0
10/12/2013 13:49
LZ, nu netaisa viņi rentgenus, es nezinu kapēc, atbrauc man konsultānts šķibs, mugura, skaustā.
prasu, kass kait? šis saka nezinu. kā tā nezinu, dakterim nebija laiks, un otrs ātri iespricēja skaustā atsāpinātāju, teica lai paturu siltumā. tāds viņš atlidoja no DE. redzu čalim traki sap, prasu, vai drīkstu aizvest pie ārsta. šis tā neticīgi: nu nezinu.. aizvedu, uztaisīja rentgenu, skriemelis izsists...
čalim valoda pazuda. mūsējie sastellēja un pēc pāris dienām viss bija jau norma...
prom lidojot čalis teica, jaa, kas to būtu domājis.
0 0
10/12/2013 13:52
tās ir apsurdas leitas, kuras nosaka nauda, eiropas nauda, lai dabūtu naudu no eiropas, jaielaiž daļa šito.
kāpēc tev jāstrādā, tāpēc, ka Tev skolā mācīja atbildību, un darbu. tagad skolā māca komerciju un tiesības piemirstot pienākumus un ētiku.
Tu proti būt pieticīga, jaunatne nee, ja nevar dabūt daudz un uz reiz un neko nedarot, tas neder...
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 1011

10/12/2013 13:53
ezit, es ne tikai cenšos, bet esmu izveidojusi vidi sev apkārt, tur valda tikai pozitīvas enerģijas, un cilvēki nāk un ir gatavi maksāt man naudu par to, lai tik uz mirkli aizmuktu no "trakā skrējiena pēc miljona"(cik nu kuram tas ir liels) un apstātos, bet šad tad man ir jāiziet no tās ārā un tur nu ir tā kā ir. Tāpat, savā vidē varētu būt pilnīgi laimīga un izlikties, ka neredzu, kas notiek ārpus tās. Man vienkārši žēl skatīties uz apkārtnotiekošo, un tas nu ir tāds liels mehānisms, kurš ir palaists, un tas nav apturams, vismaz šobrīd ne, kamēr neizaugs jauna paaudze, kam patiešām rūpēs latviešu kā nācijas atdzimšana. Bet, ok, ja Tev ir priekšlikumi veidot jaunu partiju (jo, kā saki, mēs paši veidojam savu zemi), es labprāt ar tiem iepazītos, jo es tiešām vēlos palīdzēt šai zemei.
0 0
10/12/2013 13:55
cilvēki nāk un gatavi maksāt

un cik maksā?
0 0
10/12/2013 13:59
ja tiešam vēlies palīdzēt, tad beidz gānit. sāc runāt pozitīvu. vārdiem ir tieksme materializēties, jo vairāk to valdību gānīs, jo sliktāka būs.
 es tajā putrā biju un ātri sapratu, ka kaklu lauzt neesmu vēl gatava. tāpēc es arī negānu. jo zinu, ka aiz sevis tūkstošus nesavākšu.
taču zinu, ka ir idejas un ļoti labas, vēl tikai jāsaprot kā tās īstenot. 
un visam ir savs laiks, vai nu mums tas patīk vai ne...
kad viens mērs būs pilns nāks nākamais, mana atbildība šobrīd ir izaudzināt atbildīgus cilvēkus no saviem bērniem. lielāka atbildība nevar būt un man nav uzticēta. 
0 0
10/12/2013 14:02
50 gadus pildījās padomijas mērs, kad tas bija pilns notika pārmaiņas. arī šobrīd pārmaiņas notiek, ne visu es saprotu un ne visu pāŗredzu. tāpēc neesmu gatava spriest un izteikt ka’dus kometarus. par maz informācijas. no tā ko publicē prese, var izdalīt ar 50 un vēl 50 un tad ar nezin vai tik tā nav no konteksta izrauta pasaciņa
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 1011

10/12/2013 14:10
ezīt, viens no veiksmīgas savas vides veidošanas priekšnoteikumiem ir darīt darbu, ko mīli, kas iedvesmo, kas ir savā ziņā tava miera osta, šad tad beidzoties darbam smagi nopūšos, jo būs jāiziet tur ārā, kur jādomā par pilošu krānu, kur tev noteikti kāds noguris darbinieks uzvels negatīvu enerģiju utt. Un ja tavs darbs, ko dari ar prieku vēl nes atalgojumu, tad viss ir "čikiniekā". Cik maksā, vismaz 10 reizes mazāk, cik tam būtu jāmaksā, jo šajā zemē, atkārtošos nav tautasiamniecības, nav naudas, nav pirktspējas. Bet par to cik konkrēti, tas gluži nav takstiks jautājums.

Jauku dienu visiem vēlot, un lai šodien ceļā gadās tikai labais.
0 0
10/12/2013 18:55
Esmu sastapies ar arstu profesionalitati, un neprofesionalitati gan arzemes, gan Latvija.
Vienigais, ka Latvija, ja tev naudinas naf, tad arsts ieteiks aiziet uz pljavu, un salasit pukites tejinjai, vai kadu citramona tabletiti iedos, bet ja saredzes potencionalo naudigo maksataju, tad apcubinas pec pilnas programmas.
Arzemes, doktoriem tapat labas algas, taka viniem pofig, cik tev biezs maks!
0 0
10/12/2013 21:04
Es nezinu kā tagad māca ārstus Rietumu pasaulē, tik zinu ka UK pilna ar ārstiem - pakistāņiem un indiešiem.

Ir labi un ir viduvēji ārsti, bet viņu redzesloks ir šaurs, un pamatā darbos lieto vadlīnijas.

Diagnosti pašvaki, trūkst skatījuma plašuma. Ja vadlīnijās ieraksta, ka RTG starošanu vajag minimizēt, tad dara to visur un vienādi, neatkarīgi no situācijas.
Bet diagnoze ir pamatu pmats.
0 0
10/12/2013 21:29
Puisis veikalā izdara pašnāvību, jo draudzene iepērkas piecas stundas
http://www.apollo.lv/zinas/puisis-veikala-izdara-pasnavibu-jo-draudzene-ieperkas-piecas-stundas/626657

un viņi bija pāris..ta, ka, naarin, ’padoma labi vai Tev to vajag.ari ja kāds ir tas var novest re kur
0 0
10/12/2013 21:30
oj ne tur ierakstiju:Dsorry
0 0

Tēmas: 49
Ziņas: 5301

11/12/2013 09:19
Spara, loti precizi. Vismaz Zviedrijaa lielaaka dölja aarstu arii ir iebrauceeji. Gadas visadi, rentgena uznjeemumi tiek izdariiti kaut kaa "ipashi"... Ka nemaz luzumus uzreiz nevar konstaterat. Protams peec 10 dienaam attieksmes vien operaacija, par kuru vieteejie nesatraucas... To apmaksaa slimokase.
Ja, ja zin kur mekleet (pie kaa griezties), tad LV noteikti ir daudz labu specialistsu.
Nezinu ka ir citaas UK valstis, bet SE lai tiktu pie aarsta ir veel jaaizpelnas... Vispars medmaasa konstatee, vai aarsta nepiecieshams... Biezhaak ideologi prospektinjus, lai palasa, nomierinaas, varuutbyte isticks bez aarsta.
0 0
11/12/2013 22:27
Izreālā laikam vislabākā medicīna? Vai tikai izkārtne?
0 0
1 2
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas