Ielogoties
Reklāma

Pasaules kauss 2010 ir klāt! / 80

11/06/2010 01:10 | Diskusija lasīta 9055 reizes
Un atkal ir klāt lielie futbola svētki!!!
Šeit rakstam par visu kas veselu mēnesi notiksies Dienvidāerikas stadionos, kuros no 11.06 līdz 11. 07. 2010 turpināsies FIFA Pasaules kausa izcīņa futbolā!

http://www.youtube.com/watch?v=PFv-1t...ure=relate d
Atbildes (155)
20/06/2010 09:20
No Francijas izlases sastāva Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā sestdien tika atskaitīts vienības uzbrucējs Nikolā Anelka. Londonas kluba „Chelsea” pārstāvi no komandas ir padzinis tās galvenais treneris Raimons Domeneks, vēsta Francijas Futbola federācijas viceprezidents Noels Legrē. Uzbrucējs nav piedalījies komandas rīta treniņā, tādējādi tikai par laika jautājumu kļūstot viņa oficiālai atskaitīšanai.

Spēlē starp Franciju un Meksiku (0:2) puslaika pārtraukumā izcēlās nopietns strīds starp Anelka un Domeneku. Izlases treneris apvainoja spēlētāju par izteikti vājo sniegumu, uz ko Anelka atbildēja sekojoši:

„Ej izdr... sevi, tu netīrais ielasmeitas dēls.”

Otrajā puslaikā Anelkas vietā laukumā devās Andrē-Pjērs Žiņaks.

/L’Equipe/
0 0
20/06/2010 23:34
Brazīļi nospēlēja labi(Braz-Kotdivuāra 3-1)
Vienīgais otrā puslaika beigās vairs netika spēlēts futbols!
Šitādu "futbolu"māk spēlēt tikai pērtiķi.
mhhh
0 0
21/06/2010 22:20
Mediji Francijas izlasi nodēvē par dumpīgiem muļķiem.

L’EQUIPE

Dumpis? Nē, kaprīze. Streiks? Nē, gļēvums. Neļaujieties maldināšanai, svētdien demonstrētais solidārums ir tikai ilūzija. Izlase ir kļuvusi par farsu, par smirdbumbu, kas turpina eksplodēt. Patriss Evra ir pierādījis, ka kapteiņa funkcijas viņš ir sajaucis ar bandas līdera lomu.

LE PARISIEN

Francijas izlase ir paplašinājusi vārda „nepieņemams” būtību. Šim izlutināto bērnu kopumam, kuram ir ļauts rīkoties pēc saviem ieskatiem, nav mēra sajūtas un pienākuma apziņas. Vest uz Pasaules kausu sliktāko komandu jau bija neprāts, bet vest arī stulbāko ir neiedomājami.

LE FIGARO

Tā ir kolektīva pašnāvība. Pasaules futbola skatuve ir pārtapusi par ļaunu murgu – Francijas izlase sevi ir apkaunojusi visas pasaules priekšā. Liekas, ka kas tāds var rādīties tikai halucinācijās.

LIBERATION

Futbolistus mēs uzskatām par piemēru bērniem, kuri ir nogājuši no ceļa, bet izrādās, ka viņi ir tikai bling-bling (atsauce uz hip-hop kultūras pārstāvju ģērbšanās stilu-aut.) nodevēji sporta veidam, kurš kopš svētdienas Francijā ir nomiris.
0 0
21/06/2010 23:20
... bet reiz izcilajam franču futbolistam
Michel François Platini šodien paliek 55 gadi!


Top 10 goals of Platini
http://www.youtube.com/watch?v=...92EjXKtYvzo

Michel Platini Tribute.
http://www.youtube.com/watch?v=KefMoX...ure=relate d

Michel Platini, The Real Number 10
http://www.youtube.com/watch?v=SdqMrg...ure=relate d
0 0
22/06/2010 06:47
Šodien A un B grupas noskaidros 1/8 finālistus.

A Grupa: Meksika - Urugvaja un Francija - DĀR (17:00)

Pirms pēdējās spēļu kārtas, kurā, kā ierasts, abas grupu spēles tiks aizvadītas vienā laikā, A grupā situācija ir gaužām vienkārša – ja Meksika un Urugvaja slēdz draudzīgu neizšķirtu, abas komandas nodrošina vietu 1/8 finālā neatkarīgi no otras spēles rezultāta. Lai arī šī situācija ir kā pateicīga platforma abu pušu paktam, mierā ar to varētu nebūt Meksikas valstsvienība, kura pie šāda notikumu izklāsta ieņems grupas otro vietu un 1/8 finālā tiksies, visticamāk, ar Argentīnu. Tāpēc jādomā, ka abas komandas šajā spēlē cīnīsies par uzvaru, kas paver iespējas Francijai un mājiniekiem DĀR. Abām komandām cerību realizēšanas labad der tikai uzvara, vēlams ar pēc iespējas lielāku rezultāta starpību. Tiesa, tas gan ir atkarīgs no pirmās spēles iznākuma. Iespējams, ka Francijas un DĀR duelis piedāvās turnīra apņemšanās bagātāko cīņu – DĀR vēlēsies reabilitēties savu skatītāju priekšā, kamēr Francija pēc lielā kauna gribēs reabilitēties visas pasaules priekšā. Jāpiebilst, ka saņemtā noraidījuma dēļ gaidāmajā spēlē nevarēs piedalīties DĀR pamatvārtsargs Itumelens Khune.

B Grupa: Grieķija–Argentīna un Nigērija–Dienvidkoreja (21:30)

B grupas iespējamie attīstības varianti skaitliskā izteiksmē sniedzas otrajā desmitā, kas sola neprognozējamu un spraigu pēdējo kārtu. Par spraigumu vēsta fakts, ka Grieķijas un Dienvidkorejas uzvaru gadījumā (tiesa, ar palielu starpību rezultātā), aiz borta var palikt Argentīna. Visām komandām gaidāmajās spēlēs ir nepieciešami punkti - nav neviena, kurai pēdējā cīņa būtu formalitāte. Ja Argentīna spēs nodemonstrēt ko līdzīgu pirmajās divās spēlēs redzētajam, komandai noteikti nāksies sākt sadzīvot ar nu jau galveno favorītu statusu. Savukārt Dienvidkorejas un Grieķijas komandām ir pavērusies necerēti labas izredzes uz aizkļūšanu pat līdz ceturtdaļfinālam, jo abi potenciālie A grupas pretinieki Urugvaja un Meksika ir, kā pieņemts teikt, no ņemamā gala.



Uruguay 2 1 1 0 3 0 4
Mexico 2 1 1 0 3 1 4
France 2 0 1 1 0 2 1
S. Africa 2 0 1 1 1 4 1

Argentina 2 2 0 0 5 1 6
Korea 2 1 0 1 3 4 3
Greece 2 1 0 1 2 3 3
Nigeria 2 0 0 2 1 3 0

0 0
22/06/2010 09:33
nu ,kaa Spaanijai iet?
0 0
22/06/2010 18:33
Spāņi pat skrien un reizi jau uzvinnēja!!!

Bet šobrīd arī Bafana-Bafana (DĀR) piesmej varžēdājus,
kuri laikam citādāk, kā ar roku, bumbu vārtos dabūt nemāk!!!
0 0
22/06/2010 18:36
... vo blin... , kā uzrakstīju, tā Maluda samazināja rezultāta starpību līdz 1:2...
0 0
22/06/2010 18:48
Tieši tādēļ ar varu klusēju, lai nepierunātu netīši naģu rīmām kaut ko par labu, bļin... Jei bogu, pieriebušies.
0 0
22/06/2010 19:05
Nu spēle beigusies... , aizvilkās tie franču zilkrekli, bēdīgāki par sabrauktiem ezīšiem, pēc zaudējuma mājniekiem ar 1:2 Bet nebij šie pelnījuši, arī tos vienīgos vārtus.
0 0
23/06/2010 09:46
Līgo vakarā Anglija un Vācija lūkos izbēgt no apkaunojuma

C Grupa: ASV - Alžīrija un Slovēnija - Anglija (17:00)

C grupā par lielo intrigu vēsta fakts, ka turnīra izslēgšanas spēlēm var kvalificēties visas četras komandas. Vissarežģītāk to būs izdarīt Alžīrijai, kuras kontā pagaidām ir tikai viens punkts – jāuzvar ASV un jācer, ka Slovēnijas un Anglijas duelī tiks fiksēts neizšķirts vai Slovēnijas uzvara. Teorētiski vispateicīgākajā situācijā atrodas slovēņi, kuriem tālākai kvalifikācijai pietiks ar neizšķirtu pret angļiem. Pat zaudējuma gadījumā teritorijas ziņā mazā valsts iekļūs 1/8 finālā - ar noteikumu, ka ASV un Alžīrija cīnīsies neizšķirti (var pietikt arī ar Alžīrijas uzvaru, bet tad abās spēlēs jābūt fiksētiem minimāliem un mazrezultatīviem panākumiem). Tomēr šķiet, ka lielākā publikas uzmanība gaidāmajās cīņās tiks pievērsta angļiem, kuri pēc diviem izcīnītiem neizšķirtiem ir kļuvuši par čempionāta galvenajiem peramajiem zēniem, atpaliekot vienīgi no Francijas futbolistu varoņdarbiem. No izlases nometnes ir nākuši pirmie signāli par tur valdošo saspīlēto un ķildīgo gaisotni, kura pastiprinātā formā nav izpaudusies vien dēļ galvenā trenera Fabio Kapello mākas uzspiest savu. Vai tas atmaksāsies un vai angļi pratīs nodemonstrēt līdzīgu sniegumu kvalifikācijas ciklā redzētajam, rādīs tikai pati spēle

D Grupa: Austrālija - Serbija un Gana - Vācija (21:30)

Arī D grupā izredzes ir saglabājušas visas četras komandas, no kurām, loģiski spriežot, teorētiskas tās ir tikai Austrālijai – jāuzvar Serbija un jācer uz Vācijas zaudējumu pret Ganu. Ja grupas pastarītes izredzes ir visai nosacītas, ļoti neskaidras tās ir arī līderei Ganai. Turnīra pagaidām veiksmīgākajiem Āfrikas pārstāvjiem nāksies pret Vāciju tikt pie punktiem, ja otrajā grupas duelī priekšroku atdodam Serbijai. Vienīgi, pie šāda notikumu izklāsta aiz borta paliks Vācija, kura pēc pirmās spēļu kārtas viennozīmīgi bija izpelnījusies iespaidīgākā snieguma autoru godu. Turpretī, zaudējuma gadījumā Ganai būs jācer uz austrāliešu uzvaru otrajā spēlē ar minimālu rezultāta pārsvaru. Tiesa, neveiksmes gadījumā Ganai var derēt arī abu konkurentu neizšķirts, taču tad ganiešu zaudējumam ir jābūt minimālam, bet konkurentu neizšķirtam mazāk rezultatīvam. Šeit gan, domājams, skaidrību ieviesīs pašu vāciešu sniegums, kuri savā nometnē neveic liekus aprēķinus – neko mazāku par uzvaru publika vienkārši nesapratīs.
0 0
23/06/2010 12:16
Noskaidroti pirmie divi 1/8 finālu pāri

Urugvaja – Dienvidkoreja (26.jūnijs, plkst. 17:00)

Pasaules kausa ietvaros komandas savā starpā līdz šim ir tikušās vienu reizi – 1990.gada finālturnīrā minimālu uzvaru ar 1:0 svinēja Urugvaja.

Argentīna – Meksika (27.jūnijs, plkst. 21:30)

Pasaules kausa ietvaros komandas savā starpā līdz šim ir tikušās divas reizes un abās ir uzvarējusi Argentīna – 1930.gadā grupu turnīra etapā ar 6:3, kā arī pagājušā gada 1/8 finālā, kad pagarinājumā tika izcīnīta uzvara ar 2:1 (pamatlaikā – 1:1).
0 0
25/06/2010 09:05
Šodien gaidāmas noslēdzošās apakšgrupu etapa spēles.
G Grupa: Ziemeļkoreja - Kotdivuāra un Portugāle - Brazīlija (17:00)

Šķiet, ka tā sauktajā „Nāves grupā” lielākie jautājumi ir atbildēti jau pirms noslēdzošajām trešā apļa spēlēm. Lai Kotdivuāra spētu izjaukt Portugāles plānus piedalīties izslēgšanas spēlēs, Āfrikas pārstāvjiem ir jāsagādā vēl viena smaga sagrāve Ziemeļkorejas futbolistiem un jācer uz pēc iespējas pārliecinošāku brazīliešu uzvaru pār Portugāli. Tiesa, domājams, ka „Eiropas brazīliešu” un īsteno brazīliešu savstarpējā duelī nav gaidāmas smagas sakāves, abām komandām noteikti cerot uz savu lielo ambīciju pasvītrošanu. Galu galā, abu šo komandu sāncensība ir pieskaitāma futbola klasikas slānim, kur vienā nozīmes pakāpē ar turnīra situāciju atrodas goda un cieņas faktori. Šeit gan ir grūti spriest par pirmās vietas iegūšanas lielo nozīmi, jo gan pirmās, gan otrās vietas ieguvēja 1/8 finālā, iespējams, tiksies ar Eiropas čempioniem spāņiem. Tāpat arī Ziemeļkorejas futbolisti noteikti vēlēsies reabilitēties par 0:7 zaudējumu portugāļiem, lai savā dzimtenē komanda varētu atgriezties ar labi padarīta darba sajūtu.


H Grupa: Šveice – Hondurasa un Čīle – Spānija (21:30)

Kad Pasaules kausa finālturnīrs jau ir prasījis favorītu Francijas un Itālijas skalpus, neviļus noslēdzošo dueļu kontekstā jāpievērš uzmanība vēl vienai potenciālai sensācijai – Spānijas neiekļūšanai 1/8 finālā. Uzvaras gadījumā pār Čīli spāņiem ceļazīme uz izslēgšanas spēlēm būs jau kabatā neatkarīgi no Šveices iespētā pret Hondurasu. Tomēr neizšķirta vai zaudējuma gadījumā Spānijai jau būs jācer uz nelielu brīnumu otrajā spēlē. Tiesa, teorētiskas cerības uz iekļūšanu 1/8 finālā nav zaudējuši arī Hondurasas spēlētāji, kuriem gan tādā gadījumā ir jācer uz Čīles uzvaru pār Spāniju un pašu gana pārliecinošu panākumu pret Šveici. Lai arī šāds notikumu attīstības variants ir pieskaitāms tā sauktajai fantastikas sērijai, tas sola smagu un interesantu cīkstēšanos abos grupas dueļos. Lai arī šobrīd vislabākajā situācijā šķietami atrodas čīlieši, kuru kontā ir divas uzvaras ar 1:0, komandai var nākties dārgi maksāt par iepriekšējos dueļos izšķērdētajām vārtu gūšanas iespējām – zaudējot spāņiem un Šveicei pret Hondurasu izcīnot rezultatīvu uzvaru, lielisku sniegumu demonstrējošā Dienvidamerikas pārstāve dosies mājup.

0 0
25/06/2010 11:27
Cik forši, ka tika uz priekšu japāņi! (Pēc inerces kopš "We are red and we are white, we are danish dynamite!" iesākumā cerēju uz un līdzi jutu dāņiem, bet tad smieklīgi balinātais Honda iepatikās arvien vairāk un vairāk, pēc tam arī visi pārējie, pat vārtsargs bija par dāņu Sōrensenu pārāks, precīzāks!)
0 0
26/06/2010 15:00
Kā vēsta bijušais Ziemeļkorejas futbola izlases treneris Mun Kinams, valstsvienības spēlētājiem pēc piedzīvotajiem trīs zaudējumiem Pasaules kausa cīņās dzimtenē draud smags fizisks darbs. „Kad komanda izcīna uzvaras, spēlētāji un treneri dzimtenē tiek apbalvoti ar lielām mājām. Taču zaudējumu gadījumā viņiem sava vaina ir jāizpērk ar darbu ogļraktuvēs,” saka Kinams.
0 0
26/06/2010 16:36
Ātri gan, tas laiks iet... , nu jau šodien sākās izslēgšanas spēles, pēc pusstundas laukumā nāks jau pirmais pāris, Urugvaja cīnīsies ar Koreju... Manuprāt vairāk izredžu ir dienvidamerikāņu komandai, kura tikai uz pieredzes rēķina varētu pārspēt aziātus, ja tie aizmirsīs par disciplīnu līdz pēdējai minūtei...
0 0
26/06/2010 18:56
Pirmā ceturtdaļfinālu sasniedz Urugvajas izlase, kura ar 2:1 pārspēj Korejas komandu.
0 0
27/06/2010 00:09
Pēc uzvaras 2:1 papildlaikā Ganīši aizsūta ASV
atpakaļ uz mājām un jau ir zināms
pirmais ceturtdaļfināla pāris...
Urugvaja - Gana
0 0
27/06/2010 07:24
Šodien divas superspēles...

VĀCIJA - ANGLIJA
Lai arī Vācijas izlases kapteinis Filips Lāms nav no tiem spēlētājiem, kurš uz laukuma ir vispamanāmākais, šis aizsargs noteikti ir pratis attaisnot uz sevi likto uzticību, rādot lielisku piemēru saviem komandas biedriem. Līdztekus lieliskai spēles izjūtai un regulāriem reidiem gar laukuma sānu līniju, Lāms ir kļuvis par visas Vācijas izlases aizsardzības dvēseli, reti pārkāpjot noteikumus un turot savus pretspēlētājus ciešos apskāvienos. Turpretī potenciālajam Anglijas vienības līderim Veinam Rūnijam līdzšinējās Pasaules kausa spēles ir kā viena vienīga melnā josla – spēlētājam lielākoties nesokas ne ar sitieniem, ne piespēlēm, ne bumbas apstrādi. Tomēr, domājams, ka allaž agresīvais uzbrucējs ļoti vēlēsies pierādīt savas spējas, kas viņu padara par galveno draudu futbola dzimtenes pārstāvju rindās.
Pasaules kausa ietvaros komandas savā starpā līdz šim ir tikušās četras reizes – 1966.gada finālā ar 4:2 skandalozu uzvaru svinēja turnīra saimnieki angļi, bet pēc četriem gadiem vācieši atriebās ar uzvaru ceturtdaļfināla pagarinājumā ar 3:2 (pamatlaikā – 2:0). 1982.gada otrajā spēļu kārtā komandas slēdza bezvārtu mierizlīgumu, taču 1990.gada pusfinālā uzvaru 11 metru soda sitienu sērijā atkal svinēja vācieši (pamatlaikā un papildlaikā – 1:1, 11 metru soda sitienu sērijā – 4:3).

ARGENTĪNA – MEKSIKA
Spānijas kluba „Barcelona” biedri atkal tiksies laukumā, līdzīgā kā 2006.gada finālturnīra duelī. Toreiz Markess atklāja spēles rezultātu, bet Mesi laukuma devās vien pašās cīņas beigās. Nenoliedzami, 2009.gada FIFA Pasaules Gada spēlētājs Mesi, kurš līdzšinējās turnīra spēlēs vēl nav ticis pie vārtu guvumiem, centīsies savu komandu pārliecinoši ievest ceturtdaļfinālā. Turpretī Markess no savas pussarga pozīcijas turpina būt rezultatīvs, spēlē pret DĀR gūstot izlases pirmos vārtus čempionātā.
Pasaules kausa ietvaros komandas savā starpā līdz šim ir tikušās divas reizes un abās ir uzvarējusi Argentīna – 1930.gadā grupu turnīra etapā ar 6:3, kā arī pagājušā gada 1/8 finālā, kad pagarinājumā tika izcīnīta uzvara ar 2:1 (pamatlaikā – 1:1). Interesanti, ka no 2006.gada izlašu modeļiem abās vienībās kopsummā vietas ir saglabājuši 14 spēlētāji.
0 0
27/06/2010 18:37
Mjā.
Anglija-Vācija 1:4 un spēle vēl nav beigusies.
Vispār nebiju gaidījis šādu pavērsienu.
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas