Ielogoties
Reklāma

Cenzēts vai necenzēts, sodāms vai ne... / 40

30/04/2011 12:16 | Diskusija lasīta 6831 reizes
Administratīvo pārkāpumu kodeksa (APK) pants par sīko huligānismu paredz arī, ka personu var sodīt par lamāšanos sabiedriskā vietā ar necenzētiem vārdiem, bet atsevišķa panta par rupju vārdu lietošanu likumā nav. APK 167. pants par sīko huligānismu ietver arī lamāšanos ar necenzētiem vārdiem sabiedriskās vietās, apvainojošu uzmākšanos un citas tamlīdzīgas darbības, kas traucē sabiedrisko mieru un kārtību. Par to var sodīt ar naudas sodu no 50 līdz 250 latiem vai administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.
Tiesa, likumos nav definēts, kas tieši uzskatāms par necenzētu vārdu, un juristi atzīst, ka nereti to nosaka vien tiesas subjektīvais vērtējums. Arī valodnieki atzīst, ka bieži vien nevar vispārīgi pateikt, kurš vārds ir lamuvārds, kurš - nē.
Atbildes (41)
12 3

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

07/04/2012 03:25
enete jurisprudences spečuki, iezviegt :P neesi juriste - šmuriste? iezviedz, bet iemācījos juridiskos formulējumus un kad man jautāja: "kas jums ir tas Toms", atbildēju precīzi: "cilvēks, kurš laulības šķiršanas rezultātā pārstājis būt ģimenes loceklis un kļuvis vienkārši cilvēks, kurš dzīvo kopā ar izīrētāju", uz ko juriste - šmuriste man tā: "beidziet dirst, sakiet kā ir, viņš jums vectāvs, mazdēls vai audzudēls?"!
0 0
12 3
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas