Ielogoties
Reklāma

Kas labs ēdams galdā? / 2280

04/06/2017 15:08 | Diskusija lasīta 332608 reizes
Taisām ēst, sitam klaču. Lamāties nedrīkst.
Atbildes (9104)
08/07/2017 18:43
ir..ir... un, ko nu? ...
0 0
08/07/2017 18:44
užas salmonellas
0 0
08/07/2017 18:46
vēl jau nav taisīts, šodien pa tiem Jūrjas svētkiem saldējumu saēdamies... ta nu negribējas..
tagad uz konceru jaiet... bet tur tak tas sāšļukas ceps-mani tā smarža bendē nost
0 0
08/07/2017 18:47
tu man te ņe karkaj... no zinama zemnieka te pērkam... ja kas, šo nolinčos-sirdsmieram
0 0
08/07/2017 18:48
ja kas tieši tad risks uz salmonelliem ir vēl lielāks..
0 0
08/07/2017 18:50
es zināju..un, zināju, ka atgādinasi
0 0
08/07/2017 18:52
18. Vai drīkst uzturā lietot jēlas olas?


Nē, jēlas olas nav ieteicams lietot uzturā, vēl jo vairāk tās dot bērniem. Jēlās olās
var būt dažādi slimību izraisītāji, piemēram, salmonellas baktērijas, kuras cilvēkam
izraisa saindēšanos, bet dažos gadījumos pat salmonelozi smagā formā ar
komplikācijām. Jēlas vai līdz galam neizvārītas olas, tāpat arī ēdieni no jēlām olām
( mājās gatavota majonēze, pudiņš, dažas mērces un krēmi, olu kokteiļi ) ir
potenciāli infekciju avoti. Nepatīkamas sekas var izraisīt mīksti vārītas olas un
ceptas olas, kurām nav sarecējuši dzeltenumi. Cieti vārītas olas, omlete, vai kārtīgi
saceptas olas nekļūs par salmonelozes vai saindēšanās izraisītājām. Baktērijas var
atrasties gan uz olu čaumalas, gan olā. Tāpēc ir svarīgi olas pareizi pagatavot.
Termiskā apstrāde nogalina mikrobus. Jāatzīmē, ka katru gadu lielajās valstīs par
saindēšanās upuriem kļūst 400 000 cilvēku, no tiem apmēram 200 gadījumi ir ar
letālām beigām. Bez tam, jēlas olas organismam nenes nekādu labumu, jo
pārstrādājas daudz sliktāk nekā vārītas olas.
0 0
08/07/2017 18:55
..nē nu riebīgs tas anksis ... fuj uz tevi ar visu salmuelli
0 0
08/07/2017 18:55
Bet tas jelās olas glabj arī izklaidīgus uzputeņu taisītajus :))
0 0

Tēmas: 2
Ziņas: 2708

08/07/2017 18:56
Būuuu, anksa
0 0
08/07/2017 18:58
čāū, emil, baigi ilgi neredzēts..laikam pa ārzemēm
0 0
08/07/2017 18:59
nu pats jau ēst ko grib un riskēt, bet bērniem gan nevajag dot..ja ir kaut 1 no 10000000000 iespēja viņu saindēt
0 0
08/07/2017 19:04
Olas ēdam arī tikai nedaceptas un nedavārītas. Upsss
0 0
08/07/2017 19:08
man viena draudzene bija stipri saindējusies, cepa kūku salaizījas mīklu..bija pat reanimācijā..
sacīja, lab ka bērna tad nebija mājas..
jau agrāk kaut kā piesargājos, kopš tā laika jau gadiem ilgi pavisam cieši
0 0
08/07/2017 19:17
Bērnībā mīļākie saldie bija visādi gogelmogeļi no svaigām(gan pašu audzētu vistiņu) olām.
0 0
08/07/2017 19:19
man arī, bet tagad vairs neriskētu..
un liekas, ka negarsotu ari..tagad viss kas cits ir
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 24164

08/07/2017 19:26
Dzīvot vispār kaitīgi...
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 14706

08/07/2017 19:29
tāpēc uzēdu forelīti.:)
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 1351

08/07/2017 19:38
foreli?!!  bože upasi!  tur taču visādi hormoni, fermenti, antibiotiķi... ja nu vienīgi no pašu dīķīša...
0 0
08/07/2017 19:39
cherry... Nu ka mudīgi uz procedūrām :)))
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas