Ielogoties
Reklāma

Aizmirsti vērtīgi padomi praktiskai saimniekošanai virtuvē. Neturiet sveci zem pūra!

24/12/2016 15:03 | Diskusija lasīta 5923 reizes
Vecākās paaudzes saimnieces zināja daudz visādus "knifiņus", kuri palīdzēja veiksmigākai saimniekošanai virtuvē.





Miltus no mitruma pasargās dažas lauru lapas, kas uzsūc mitrumu.





Maize nepaliek cieta, ja traukā, kurā to glabā, ieliek nedaudz sāls, vai gabaliņu vārīta kartupeļa.



[color=#000000]Pu< /span>traimos, mannā vai miltos mēdz ieviesties miltu kodes. To var novērst, ja traukā ar miltiem vai putraimiem ieliek pāris daiviņas ķiploka.
Atbildes (66)
1234
24/12/2016 15:10
Lai nazis grieztu jātrin pret plītes malu~17 grādu leņķī.
Ja mob.vai citu gardedžu saslapiniet-rīsi noder.(bez garantijas)
Un vēl.
Ja tel.iekrīt ūdenī, akumulatoru izņemts ZEM ūdens!(tad ir cerība)
============
Piedegušu katlu labāk izmest
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

24/12/2016 15:14
Piedeguša ēdiena aromāts virtuvē izzūd, ja uz karsta degļa uzlej mazliet etiķa.
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

24/12/2016 15:21
Piedeguši ēdieni zaudē piedeguma garšu, ja tos pārlej tīrā katlā un virsū pārklāj mitru drānu, uz kuras uzkaisīts sāls.
0 0
24/12/2016 15:22
Nu uz piparkūkām tas točna neatiecas ;D
0 0
24/12/2016 15:23
helgi vislaik visādas ķibeles piesauc... pat negribās  uz virtuvi iet... ta piedeg, ta smird... bail pat domāt, kas būs tālāk
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14489

24/12/2016 15:26
virtuve vienmēr paliek tīra, ja mājās atnācis jau paēdis
0 0
24/12/2016 15:28
... (pievelk vēl vienu plusiņu  blociņā pret ierakst -svilpis)
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

24/12/2016 15:29
Rozīnes mīklā nenogrimst, ja tās iepriekš aplej ar karstu ūdeni un beigās apviļā miltos. 


Gāarsa112-> turēšu īkšķi lai viss izdodās 
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 23452

24/12/2016 15:29
Svilp   labais.
Par to piedegšanu man šodien noderēs. Tā ir, ka jāpļurkst ar Austrājiju, ar Turciju... zirņi man atriebās.
0 0
24/12/2016 15:30
... man kotletes jācep, značit, rozīnes atkrīt)))
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

24/12/2016 15:31
Rīsi vārot saglabā skaistu, baltu krāsu, ja ūdenim piepilina dažus pilienus citronu sulas.
0 0
24/12/2016 15:32
kāpēc man liekas, ka helgi te raksta kaut ko tādu, ko es nesen kaut kur lasīju... sapirku uz algu tik daudz saiminieču žurnālus, ka tagad tā uzreiz nevaru atcerēties...
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

24/12/2016 15:37
Kotletēm uz pannas tik jāaprauj skaista, brūna garoziņa, tad tās ieliek sautējamā traukā, kuram apakšā palikts mazs šķīvītis ( var nedaudz šķidr. pieliet). 1/2 stunda jāpasautē un kārtībnieks. 
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

24/12/2016 15:38
Gārsīit tas viss jau kādreiz ir bijis labi zināms, tik kaut kas aizmirsies 
0 0
24/12/2016 15:40
Un kapec mans vertigais padoms tika dzests, vai nebij pietiekami salkans prieks temas autores?
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

24/12/2016 15:43
flurografs:piedod, mēģināju vēl paspēt izlabot to color=#  kļūdu. Cieti nevainīgs .
0 0
24/12/2016 15:56
Redz ka taja dzive ir, nezinot iemeslu es panigrojos uz autori, bet izskaidrojums bija vienkars bez sliktiem nodomiem.
Tad nu te iederas vecais, senas paaudzes padoms, nedzert karstu lieliem malkiem.
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

24/12/2016 16:06
Apkaltušas rauga mīklas bulciņas un pīrādziņus pirms ēšanas var nedaudz pasildīt caurdurī virs karstiem tvaikiem. Būs mīksti un silti, kā tikko cepti.
0 0
24/12/2016 16:11
... var pamērcēt pienā un tad ietīt folijā... un cepeškrāsnī iekša uz neilgu brīdi, ar būs mīksti otru reizi
0 0
24/12/2016 16:14
Zupas recepte:
Ņemam sievishkji, nostaadaam pie pliits un viss
0 0
1234
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas