Ielogoties
Reklāma

Viss kā iebraucamā vietā, nāk un ņem, kas nav piesiets..) / 2200

15/09/2016 00:28 | Diskusija lasīta 474462 reizes
... gatavojam paši, ēdam paši, cienājam citus un ... uzpļāpājam)))
Atbildes (12872)

Tēmas: 9
Ziņas: 4231

14/10/2016 20:22
es piedomāšu, iegaumēšu un piestrādāšu pie šī tava apgalvojuma.
0 0
14/10/2016 20:25
cepumiem vajadzēs banānus.ābolus.citronu vai apelsīnu.rozīnes vai žāvētas dzērvenes.riekstus vai semučkas(izlobītas).kokosa skaidiņas un auzu pārslas..
un ne gramu miltu un nekādu tauku
pati kādu laiciņu neesmu cepusi..pilnīgi sagribējās
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 4231

14/10/2016 20:40
’palicis vien dzērvenes sažāvēt. ar cukuru vai bez?
0 0
14/10/2016 20:43
var bez..kaut laikam tas kas bodē ir ar cukuru..
veselīgāk būtu bez
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 4231

14/10/2016 20:44
labi. paskatīšos tehnoloģijas, kā to dara.
0 0
14/10/2016 20:48
Recepte:


Sagriezt svaigas ogas, pārkaisiet ar cukuru un pēc tam mērenā temperatūrā (+30... +40 °C) vienmērīgi izžāvējiet. Tātad, ja vēlas iegūt patiešām veselīgas sukādes, jāgatavo pašām.
Lai pagatavotu lielogu dzērveņu (dižbrūkleņu) sukādes, ogām jābūt cietām, jo pārgatavojušās un mīkstas nevarēs pārgriezt uz pusēm. Ja negribas griezt, vismaz jāsadursta ar adatiņu, jo šīm ogām ir tik cieta miziņa, ka cukurs neizsūksies tai cauri. Tad žāvēšanas procesā tās uzpūtīsies un izsautēsies, nevis izkaltēsies.
Kad ogas pārgrieztas uz pusēm un apkaisītas ar cukuru (uz kilogramu ogu ņem 400 – 450 g cukura), tās uz divām trim diennaktīm noliek vēsā vietā, lai atsulojas. Šajā laikā ogas pārstrādā saharozi, sadalot to cilvēka organismam viegli uzņemamā glikozē un fruktozē. Pēc tam ogas nokāš un apmēram diennakti žāvē +40 …+45 °C temperatūrā. Savukārt sīrupu uzkarsē līdz +75…+80 °C temperatūrai, salej sterilās pudelēs un novieto pagra­bā. Šādi var pagatavot sukādes arī no pīlādžiem, aronijām, ķiršiem, āboliem, bumbieriem, krūmcidonijām, rabarberiem, ķirbjiem. Galvenais – nepārkaltēt, jo iepriekš nesaldētas ogas lielā temperatūrā saraujas un kļūst cietas.
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 4231

14/10/2016 20:52
tomēr cukuru vaj, ga
0 0
14/10/2016 20:53
nu ja ..bet cepumiem gan nekādu papildus cukuru neliek
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 4231

14/10/2016 20:54
ietaupīsies tējai.
0 0
14/10/2016 22:05
nee nu..neee..vai, diesiņ, kas ta te?
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 4231

14/10/2016 22:43
tējas vakars ar cepumiem.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 17230

14/10/2016 22:56
Tad tēja ar vai bez cukura?
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 4231

14/10/2016 23:02
vispār cukurs ir, bet nevar saprast, vai drīkst piedāvāt... būs tabļetkas jāmeklē.
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 13337

15/10/2016 12:02
Sakaarojaas taas cukaades. Dzeervenju. Bet viss taa raiti aizveda- saakumaa pa purva tacinju, tad caur cepeshkraasni Un cukursiirupu taisni bljodinjaa.
0 0
15/10/2016 12:20
..un, kāpēc man likās, ka tas ir ilgs process... ???
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 4231

15/10/2016 12:22
atšķirība laika patēriņā ir par sliktu "amerikānietēm".
0 0
15/10/2016 12:23
..kaut kā nenotiek sacensības ... starp un pret)
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 13337

15/10/2016 12:24
Gaars, tas diedzinjsh raiti caur diskusijaam izvijaas no purva liidz bljodinjai.
0 0
15/10/2016 12:26
... man viens kg stāv ledusškapī... )(sāk aizdomāties... )
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 13337

15/10/2016 12:30
Man tik bruuklenes. Dzeervene veel shogad nerazhoja.
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas