Ielogoties
Reklāma

Kur ko var "dabūt" jeb vietējā tirgus mazizzinātie ēnainie kaktiņi / 80

12/04/2015 09:53 | Diskusija lasīta 11997 reizes
Ceru, ka šī diskusija, lai arī lēna, tomēr būs ilgspēlējoša, jo aicinu jūs dalīties informācijā par labām, izdevīgām, bet plašai publikai, iespējams, nezināmām vietām, kur kko labu izdevīgi var iegādāties. Neskatoties uz globalizācijas ietekmi un lieltirgotāju izveidotu tīklu un ķēžu eksistenci, tādas vietas, par laimi, vēl ir palikušas. Piemēram, forša, omulīgi iekārtota kafejnīca Salacgrīvā pie ostas (kādreiz tāda tur bija), velosipēdu veikals Ikšķilē vai bistro Rīgā, pie pašas Zemitānu stacijas. Ceru uz jūsu atsaucību! Un neturiet sveci zem pūra!
Atbildes (205)
1234 5678...11
13/04/2015 11:12
Svilpi, es nopietni jautāju, jo man nav ne vistas, ne rukša. Paziņām ir - neesmu dzirdējusi sūdzamies, tāpēc interesējos, kur citiem tā lielā dārdzība rodas.
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14533

13/04/2015 11:12
indrak... kāds jau par šo raidījuma gatavošanu taču maksāja, vai ne?
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 18450

13/04/2015 11:14
Ja grib audzēt vienu ruksi, tad izdevīgi, varbūt, tas ir lauku saimniecībā, kur tā barošanai pilnīgi viss tiek izaudzēts.Savādāk nekas lēts tur nesanāk.Ar vistām varētu būt vienkāršāk.Laukos jau dzaudzviet, privātajās kūtiņās viena līdz 3 rukšu audzēšana savlaik atkrita, lai cik nebūtu kauns atzīt , saglabājoties mazārziņiem un nelielai saimniecībai, bet atkrītot iespējai ko pievest klāt pēc principa pieci pirksti un mazliet baiļu-no kolchoza un pad.saimniecību klētīm
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 18450

13/04/2015 11:16
Ltv negantais žurnālists tur ņēmās, Un pieļauju, ja nebūtu taisniba, tad gan jau kāds urķis būtu izurķējis.Tāpat, ja tais Latvijas gurķos viss būtu labāk nekā spāniešos, tad neticu, ka sižetam nebūtu pieprasīts, labākajā gadījumā atsaukums.Un tai raidījumā jau nebija nekādas slavas dziesmas tam visam.
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14533

13/04/2015 11:16
Lia... nu Tu būsi vispirms visu šo laiku piesieta pie mājas - nemaz nerunājot par pārējo... un tāds ruksis kā minimums 2x dienā gribēs ēst... tev vajag vietu kur turēt, tev vajag punduļus, tev vajag kur sūdus likt, un kas viņus mēž... pats ēdiens jau ir mazākais, lai gan, vasarā ir jātaisa svaigu, jo citādi pļutka garantēta, attiecīgi, augšana apstājas... nu un beigās vēl slepkavnieku vajag ... uz ģimenes locekli tak roka pašiem vairs necelsies ... nu tā - lielos vilcienos!
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 18450

13/04/2015 11:19
Var ieiet guglē-aizliegtais paņēmiens-vistas Nekā sensacionāla.
0 0
13/04/2015 11:20
Svilpi, Tu runā par darbaspēka un vietas resursiem, kas lauku saimniecībā, kur dzīvo ģimene, parasti nav problēma, un papildu izmaksas nerada. Es jautāju par faktoriem, kas sadārdzina šo lopiņu turēšanu.
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14533

13/04/2015 11:22
indrak... mani nevajag pārliecināt... es to visu no sētas puses zinu( man labs draugs ražo visa veida lopbarību starptautiski), un, attiecīgi, savu viedokli nemainīšu - katram ir brīva izvēle ko viņš lieto pārtikā... kā ube teica - vēl zeme viņu nes!
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 39420

13/04/2015 11:25
mani arī nes!
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 18450

13/04/2015 11:26
Es nemaz necenšos pārliecināt Kā ir tā ir, kā būs tā būs
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 22888

13/04/2015 11:29
Mani arī nes. Un es pati arī nesos:)
Dzīve tak ir skaista!
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14533

13/04/2015 11:29
Lia - ūdens, elektrība, barības termiskā apstrāde ( ja tie ir paša virtuves paliekas, bet ar tām nepietiks), jebšu graudu smalcināšana/placināšana mājas apstākļos, jebšu barības pirkšana mazumtirdzniecībā, tas viss summējas... un rezultāts ir faktiski graujošs...

paskaties apkārt  - cik cilvēki vispār audzē cūkas piemājas saimniecībā, tā pat govis... latgalē vairāk - tur kur naturālā saimniecība, bet tie nepārdod, tie paši apēd... viss jau ir redzams tāpat uz apkārtējā fona... ja būtu maksātāji, būtu arī pārdevēji...
0 0
13/04/2015 11:30
Un vispār, pie visa ir jāpieradina ķermenis. Un vispār, vēl nevar zināt kurš ir vairāk termojadernijs, es vai tā vista.
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 39420

13/04/2015 11:30
varbūt izklausīsies šausmīgi nepareizi, bet man galvenie kritēriji ir GARŠO ..NeGARŠO..., pārējais ir jau otršķirīgi!... Pietiekami daudz lietu, par ko uztraukties, ..ja vēl visu laiku būs jāpiedomā-ko mutē bāz, tā jau var nojūgties!
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 39420

13/04/2015 11:32
Ub, noteikti tu..jo dzīvo Salaspilī!!
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 19283

13/04/2015 11:35
Nu protams, ka izvēle ir katra paša ziņā, tikai man piem, patīk zināt kas lācītim vēderā un tad izdarīt izvēli... Vai par labu maciņam, vai veselībai... Bieži maciņš ir noteicošais... Un arī bauda garšas kārpiņām... Jo gaļa man garšo, gan tas cūķis, gan vistas, gan liellops un meža lops..pat bebrs garšo pareizi pagatavots...
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 39420

13/04/2015 11:37
protams, ja izvēle būs starp parastu pārtiku un ĢMO..., tad es izvēlēšos pirmo... tur jau pat jautājumu nav.
0 0
13/04/2015 11:39
Svilpi, bet Tu aizmirsi pierēķināt arī ieguvumus - gaļu un olas 
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 39420

13/04/2015 11:39
Lia, tu esi baigā optimiste, var redzēt, ka neesi dzīvojusi laukos!
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 19283

13/04/2015 11:40
bet tur tā lieta, ka mēs īsti izsekot jau nevaram vai tur nesanāk ĢMO... Un piemēram, soja, skaties, drīz pie mums tāda būs, uz to jau lobiji ES stūrē visu laiku... Pastarpināti mēs tādu lietojam... tas pats kas ar eko sanāk..
0 0
1234 5678...11
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas