Ielogoties
Reklāma

Orāli ap olām...

15/04/2017 13:55 | Diskusija lasīta 4011 reizes
Še gribētos dzirdēt kādas labas receptes ēdieniem,
kurus varētu pagatavot no pēcLieldienām,
olu kaujas izcīnītas, olu būs pilna māja.

Olas sniedz labu sāta sajūtu, bet diemžēl nesatur C vitamīnu, ogļhidrātus, šķiedrvielas, tāpēc olu ēdienus ieteicams papildināt ar svaigu dārzeņu salātiem un pilngraudu maizes šķēlīti. Ja ir palielināts svars, tad vairāk par diviem olu dzeltenumiem dienā nevajadzētu ēst un šajā dienā vēlams plānot tauku saturu citos produktos, proti, izvēlēties liesākus produktus pārējās ēdienreizēs.
Atbildes (28)
12
15/04/2017 14:32
Pēc tam, ja paliks pāri. Tad domās un dalīsies.
Vot!
0 0

Tēmas: 49
Ziņas: 5301

15/04/2017 15:01
Neliela info kaloriju rēķinātājiem 
10 gr. olas satur : 1, 06 olbaltumvielas; 1, 13 tauku; 0, 05 ogļhidrātu; = finišā - 15, 0 kalorijas
-----
100 gr. olas ----- : 10, 60 olb.v. ;         11, 30 tauku; 050 ogļhidrātu; --------- 150, 0 kalorijas

Vidēji Latvijas olas sver 60 - 80 gr.

Vot!
0 0
15/04/2017 15:02
Sarunāts..., bet nu turu pie vārda, jo olas tikpatvaikā būs palikušās. novārītas mizās jau 20 gabalas, un vēl viena tādapat porcija vārāma, Rīt būs jāizbraukājā pa radiem un ta jau vēl vakarā, mājās būs kāda olu klope.
0 0
15/04/2017 15:04
Ixxi, tamdēļ jau uzdevu šo jautājienu, jo izlasīju to rakstu,
kur skaidro, ka vairāk par divām olām dienā, nu nemaz, nav vērts ēst.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 3112

15/04/2017 15:07
... olas kaut kā neaizturas... pie maniem 7 čalīšiem... ... jau šodien lielākie spriež... cik tad varēs noēst, ... bet man pēcāk garšo   siļķīte+lociņi+majonēze+pa viesu olina..visu kārtiņām... suppper...
0 0
15/04/2017 15:10
Vo, vo..., Vigija laikam māj uz pildīto olu pusi, kuras arī liek uz galda,
jebšu tās jākapā kopā ar visu baltumu un ta no kopējās bļodas ķeksē ārā?
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 3112

15/04/2017 15:13
nnēē... Afi kārtiņām liek..vispirms siļķīte... majonēzis drusku... lociņi... majon... oliņa... var pat riās... mmmmmuz pagirām der... arī..
0 0
15/04/2017 15:33
OOOO..., tā jau tā pati "siļkes šuba’’, viens no iecienītākajiem ēdieniem...
0 0
15/04/2017 15:56
Nekas nepaliek, ja ir garšīga majonēze:)
0 0
15/04/2017 15:58
:))) ... kā reiz runājām, ta ar kečupu arī rūtiņu kladi var noēst..., tāpat arī ar majonēzi(garšīgu).
0 0
15/04/2017 18:27
Ja uz pasaules būtu tik vien problēmu, kā apēst vairāk par divām olām dienā - tad mēs dzīvotu kā Leiputrijā!  Uzskatu, ka šajos svētkos olu nevar būt par daudz, un, galu galā, cik tad Tu fiziski spēsi apēst? Un vai katru dienu tās tik daudz? Priecīgas Lieldienas visiem - par spīti solītajam aukstumam. 
0 0
15/04/2017 19:53
Ar kečupu var apēst treniņu zeķes... tas sen ir zināms ;)))
Atlikušās pāris olas apēdīs pie skābeņzupas.
0 0
15/04/2017 21:05
Mēs jau tagad dažas plīsušās rosoliņā iegriezām. Simtiem jau arī nevāram... :)
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 5855

15/04/2017 22:10
Pēcāk jau atpūtīsies un atvilks elpu, bet pa Lieldienām tās olas ir jāēd. Kad tad vēl?
Un vienalga - ar majonēzi, rosolā vai kā citādi.
0 0
15/04/2017 22:20
Galvenais ar sāli!!!! Zin kas notiek ar tiem, kas bez sāls ēd... 👿
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 12629

16/04/2017 10:51
mūsmājās ēda olas ar sāli:)
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 17103

16/04/2017 12:56
Nekas nenotiek (ja ēd bez sāls) 😃
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 83

17/04/2017 11:39
Liels "čakars", bet gala rezultāts garšīgs, manējie sajūsmā.Ņem olu ar visu čaumalu un pārgriež ar asu nazi vertikāli uz pusēm, uzmanīgi izņem saturu, cenšoties nesabojāt čaumalu.Sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sāli, sakapātas dilles un nedaudz skābā krējuma.Samaisa masu un iepilda čaumalās, uzkarsē pannu, ieliek pannā sviestu, kad tas izkusis, nogriež mazāku liesmu un krāmē olu pusītes uz pannas ar masu uz leju.Cep uz vidējas uguns apmēram minūtes 5-7, nogriež uguni un nedaudz pagaida, lai viss norimst.Tad ņem nost un ar karotīti izēd.Labu apetīti!
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 13337

17/04/2017 12:17
Ljoti neparasti, nekad nebiju pat lasiijusi taadu! 
Paldies, pameegjinaashu.
0 0
17/04/2017 12:41
arī paldies, bet nemužam nemeģināšu
0 0
12
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas