Ielogoties
Reklāma

Pašu cepta maizīte

07/05/2013 16:07 | Diskusija lasīta 1853 reizes
Vakar nopirku maizes cepjamo krāsniņu, sen jau uzklausīju citu atsauksmes un ierosinājumus, nopirku un esmu patīkami pārsteigts, sasvied indegrientus iekšā, nospied podziņu ar noteikto programmu un vari aizmirst, bet pēc trīs stundām svaiga maizīte ir gatava, forši. Baltmaize sanāk uz goda, labāka kā veikala pirktā. Kāds var būt zina kādu rupmaizes recepti... ?
Atbildes (5)

Tēmas: 7
Ziņas: 42600

07/05/2013 16:14
Es cepu maizi tāpat- bez krāsniņas. Bet ar savu ieraugu, ko katru reizi atlieku līdz nākamajia cepšanai.
Pusi lieku rudzu miltus, pusi- kviešu pilngraudu, auzu pilngraudu miltus un nedaudz parastos kviešu mltus.
Klāt saulespuķu sēklas, linsēklas, sezamsēklas, ķirbju sēklas, ķimenes.reizēm arī klijas.
Cukuru, sāli.

Vakarā lieku raudzēties, no rita cepu un man ir svaiga maize bez visādiem E.

Veikalā maizi jau labu laiku nepērku.

Man domāt- arī maizes krāsniņā var to visu mēģināt, tikai jāsarēķina, cik raugu likt. Katrā ziņā- eksperimentē.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42600

07/05/2013 16:20
Interesespēc pameklēju...
Milzums recepšu maizes krāsniņām.
Kaut vai te:

http://maizesmasina.lv/ receptes/maiz...es-receptes
0 0
07/05/2013 18:31
Liels Tev PALDIES vasariņ par recepti. Šodien pat izmēģināšu pēc Tavas receptes. :-)
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42600

07/05/2013 18:54
Nav jau recepte...


Recepte ir tāda- RUPJĀ SĒKLU MAIZE


600g miltu ( puse stiprie rudzu, 100g kviešu pilngraudu, 100 g auzu pilngraudu ( var tikai kviešu), 100 g parastie kviešu).
100 ml cukurs
1 tk sāls, nestrīķēta, bet ne ar milzu kaudzi
100 ml saulespuķu sēklas
100 ml linsēklas
100 ml sezamsēklas
Kādi grami 50 var klijas ( var arī nē)
Kāda saujiņa ķirbju sēklas ( vai atkal nē, esmu likusi arī magoņsēklas)
Kāda ēdamkarote ķimenes.

Ūdens- 500- 600 ml, lai mīkla bieza krējuma biezumā- netek, bet nestāv arī klucī.
Ieraugs- bet tā taču tev nav- ar raugu nav mēģināts- nezinu, cik jāliek. Štuko pats. Vai sanāks ar parasto raugu- nezinu.
Es raudzēju 10-12 stundas.
Cepu formiņā, ieklājot cepampapīru.
Virspusi pēc izcepšanas pārsmērēju ar gī sviestu- forša garša un garoziņa nesakalst.

Aš siekala saskrēja- šorīt izcepu, bet nepaspēju pat pagaršot...
0 0
07/05/2013 21:43
OK "vasara " solos izcept, man tāds mašiņš ir
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas