Ielogoties
Reklāma

Plīdziet ar padomu, lūdzu... / 40

26/02/2015 12:32 | Diskusija lasīta 3644 reizes
Citas ap 40taisa pēdējo mazuli, es paņēmu foršu krancīti no patversmes. Par duksīša pagātni nekas nav zināms, sunītis ir galīgi neaudzināts un ĻOTI, ĻOTI mīļš ! Pusgada laikā esam daudzkam tikušipāri un ļoti daudz iemācījušies... bet... !!!!
Jautājums- kā suņuku atradināt no manieres apriet citus suņus?? Kā pareizi apsukt, vai pārtraukt viņa rīcību ! Un kā atradināt, lai spēlējoties nekož rokās un kāju pirkstos :) ? Kad grib spēlēties, bet saimnieki negrib, tad viņš sāk šitā ņemties. Tas nav sāpīgi, bet besī laukā... Cēzer fu !!! Nedarbojas... tas tikai liek lēkāt vēl trakāk un sāk vēl piedevām riet !
Tas ir man pirmais suns dzīvē, tāpēc mācāmies kopā. Duksīšam ir aptuveni 2 gadi. Draugiem ir aizdomas, ka duksīts ir uzkapis man uz galvas...
Labprāt uzklausīšu padomus.
Jau iepriekš, Paldies !
Atbildes (44)
12 3
26/02/2015 15:20
No suņa dresēšanas pie veču audzināšanas:)))
0 0
26/02/2015 15:41
kas varbūt labāks apvēmies bet zolīds !!!!!!
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14489

26/02/2015 19:22
pēc pieredzes

2 gadi jau ir samērā grūti pāraudzināms kustonis, jo pamatlietas jau ir noformējušās, taču, ja būsi pacietīga un nedosi atlaides sava laba garastāvokļa mirkļos, tad vajadzīgās pamatlietas sasniegsi.

1. lai cik tas skarbi neskanētu, visas aizlieguma komandas ir jāpastiprina caur sāpēm, respektīvi, sunim ir jāsaprot, ka komanda fu, vai nedrīkst, vai mierrā... izraisīs sāpes, un viņš to nedarīs, sist nekādā gadījumā nedrīkst ar roku... vislabāk tas ir kāds žagarveida priekšmets, un ja var trāpīt, tad pa asti, pa pakaļu, nekādā gadījumā pa galvu

2. lekšanu augumā, respektīvi drēbju smērēšanu, zeķubikšu plēšanu utt, panāk nolieguma komandu pastiprinot ar kāpšanu uz pakaļkāju ķepām, un visai stipri, pēc kādām reizēm 20, suns sapratīs, ka to darīt nedrīkst principā.

3. vissliktāk ir ar riešanu(sevišķi aktuāli tas ir pilsētās), to atmācīt faktiski nevar ar nolieguma komadām, 2 gadi jau ir stipri par vēlu, bet ir tāds verķis, ko suņiem liek ap kaklu, tikko vinš sāk riet, viņam sit ar nelielu bet jūtamu strāvas impulsu, patīkami nav, bet rezultāts ir, suņi nerej... skrien, šņāc, siekalas tek, bet nerej.
taču 2 gadīgam sunim tā būs diezgan liela trauma, šo verķi lieto jau no mazotnes, tikko sunim parādās balss uz riešanu.

laikam no malas tas viss izklausās diezgan nežēlīgi, taču ar stāstīšanu un pierunāšanu mājās būs suns, kas visiem mājiniekiem būs uzkāpis uz galvas.
0 0

Tēmas: 3
Ziņas: 70

01/03/2015 10:44
Svilpi, liels paldies. Mēģināšu...
0 0
12 3
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas