Ielogoties

Valsts, kāda tā ir šodien un kāda būs nākotnē / 8160

23/01/2015 21:59 | Diskusija lasīta 223825 reizes
Jā, gribēju uzzināt tautiešu domas jautājumā, kā Jūs formulētu LV situāciju šodien un kā tā jūsuprāt varētu tālāk attīstīties nākotnē? 

___
Reklāma   

VIP konta cena:

4 mēneši (120 dienas): 10 €
6 mēneši (180 dienas): 15 €
9 mēneši (180 dienas): 20 €
12 mēneši (360 dienas): 25€

https://www.tauta.lv/mans/vip/b/?
Atbildes (8443)

Tēmas: 0
Ziņas: 8436

20/05/2023 16:56
Bet, murm.! Ja uzskati, ka sliktā valstī dzīvojam, tad par ko tik gardi smej pl.11:15? Ja ir nelaime, tad raud, ne smej vēderu turēdams. Bet tā jau tu sen dari. Pastāsti par kaut ko negatīvu un smejies kā kutināts. Kā to sauc? Tādu izpausmi.
1 1

Tēmas: 0
Ziņas: 12701

20/05/2023 16:57
Murmiator- kā pats redzi- tas augstskolas diploms neko nav devis... tik vien kā iedomātu tiesību likt rāmjos nappaga skolas bērnus.. un vēl- kad trūkst argumentu, tad vienmēr atvadās😅😅😅 nu ķipa cenšas " zolīdi" noziepēties ar savu tupumu.. tupuma sēriju citus apsaukādama ( skolotājas publiski perfekts izgājiens) iesāka, bet...
Indrak- smuki Ziedonis teicis😉
7 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

20/05/2023 17:06
Indrak, gan jau ir tāpat kā ar grāmatvežiem. Sen, sen bija radusies vajadzība pēc grāmatvedes, aizsūtīju vienu meitiņu kursos, apsolot darbu un algu. Pārnāca no kursiem, sāka strādāt, visādus papildu kursus apmaksāju, taču pēc laika sākās dīvainības. Redzi, kā nelielam uzņēmumam bija dažādas iespējas nopelnīt ar dažādiem darījumiem, toties sāka parādīties reizes, kad meitiņa sāka uzstāties, ka bezmaz "no šī darījuma vajag atteikties, man tas nepatīk, " utml. Kādu brīdi biju neizpratnē, bet tad pielēca. Paskaidroja man jaunkundze, kāds pamats ir šādiem gājieniem. Redzi, kad grāmatveži sanākot bariņā, tad barveži (visādi semināru vadītāji, ierēdņi, utt.) un viens otru pārliecinot, ka viņi esot bezmaz jebkurā uzņēmumā otrie cilvēki aiz augstākā vadītāja,  un kaut kādam tur sīkam komercdirektoram esot jāklausa augstais iegrāmatotājs uz vārda. :) :) :)
Visai dīvana sejas izteiksme bija cilvēkam, kamēr skaidroju, ka viņas amats man būtībā nav vajadzīgs vispār, jo, vai uzņēmums pelna, esmu spējīgs aprēķināt pats ... ka viņa ir man nepieciešama tiktāl, ciktāl valsts izplēš no manis meslus, sekojoši, ka viņa ir vajadzīga šeit Kariņam vai kas nu toreiz bija viņa vietā.
Domāju, kad skolotāji sanāk bariņā un vēl kāds ierēdnis no ministrijas vai pašvaldības pagadās auditorijas priekšā, notiek kaut kas līdzīgs.

tik vien kā iedomātu tiesību likt rāmjos nappaga skolas bērnus..

Ķirsi, ne tikai skolas bērnus! Ne tuvu ne tikai! Tevi arī!!! Un mani, ja izdodas!!! :) :) :) :) :)
4 1

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

20/05/2023 17:26
Ķirsi, vēl par diplomiem un izglītību. Nezinu, kā citiem, bet mana personiskā statistika liecina nepārprotami par to, ka tieši trijniekkaraļi tiek vistālāk reālajā dzīvē, reālās ekonomikas cīņās un karos, nevis "izglītības" izcilnieki. Par viens otrs mans sīcis sāk līdzīgi runāt, kas mani padara bažīgu nedaudz. Žēl, ka man bērnībā un jaunībā nebija neviena, kas labu padomu spētu dot. No manas klases nāk vairāki tik tiešām LV apstākļiem ļoti turīgi jeb bagāti ļaudis. Neviens labi nemācījās. Nezinu, vai arī citiem ir līdzīgi vērojumi, bet, šķiet, tas par kaut ko liecina. Par sevi varu teikt to pašu. Pagāja tik dārgais un tik vērtīgais laiks - kādi gadi 10 labākā dzīves laika, kamēr spēju pārvērtēt, kas no skolā ieaudzinātā un iemācītā ir atstājams, un kas - izlidināms atkritumos kā realitātei neatbilstošs. Citi (sekmīgie) to izdarīja jau nesalīdzināmi agrāk - vidusskolas gados, kamēr es ... :) :) :)
Ja par skolas bērniem, tad mūsu "izglītībai" ir viena iznteresanta funkcija - pārraut saikni starp vecākiem un bērniem, pasludināt vecāku pieredzi par muļķībām, utt., jo ... varai, kura maksā un pasūta mūziku, taču vajag baltas lapas, uz kurām rakstīt visu, kas konkrētajā brīdī ir vajadzīgs - 60+ genderus, utt. Un par to "izglītības darbiniekus" vārdos slavēs un slavēs (vairāk viņiem nepienākas un nevajag).
4 1

Tēmas: 0
Ziņas: 905

20/05/2023 18:04
Baigi interesanti ko par šo visu doma Volmara ģimene... Mamma, Tetis, brālis... ?!

https://rus.delfi.lv/news/daily/latvia...id=55543832

Varbūt pats Pabriks kaut ka finansiāli atbalstīs šo cilvēku?! Bet tas neticami būtu :(
2 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

20/05/2023 18:13
Vispār, savulaik bija spēkā likums, kurš aizliedza piedalīties citu valstu militāros konfliktos LV pilsoņiem. Cik saprotu, piemēram, pret Benesu Aijo bija ierosināta krimināllieta tieši par to.

P.s. Krievu puse apgalvo, ka šodien plkst. 12:00 Bahmuta/Artjomovska esot iekarota pilnīgi, līdz 25. datumam Vāgners sagatavošot pilsētas nodošanu aizsardzības ministrijas rīcībā un izvedīšot savus spēkus atpūtai un perepodgotovkai (nezinu, kā latviski šis ir).
1 1

Tēmas: 0
Ziņas: 8436

20/05/2023 18:21
Murm., a kur jautri smiekliņi par to, ka Bahmuta iekarota? Piemirsi?
Jafotograf, tev + par to, ka latviešu valoda progresē. Nu tik labi jau raksti, ka prieks.
2 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

20/05/2023 18:31
Ak, jā, Tedra. Par smiekliņiem. Smaidu izraisa līdzpilsoņu uzskati par to, ka viss kļūstot aizvien labāk un labāk, kā arī ar to saistītā bezdarbība.
Kas attiecas uz karu Ukrainā, neesmu ne vienas, ne otras puses atbalstītājs, tomēr kā reālists (cenšos tāds būt) uzskatu, ka LV ir tādi paši riski kā Ukrainā, pie tam darīts tiek viss, lai šos riskus padarītu lielākus, nevis otrādi. Vienīgais, par ko varētu pasmīnēt, ir tas, ka, piemēram, vienā brīdī visi klaigā, ka mēs būšot nākošie, kam uzbrukšot, bet jau pēc neilga laika tie paši kliedzēji par mēģinājumu nofenderēt 220 vai 330 miljonus [b]Aizsardzības ministrijas[b] iepirkumā izsakās, ka nē ... nevienu tur mainīt nevajag ... čaļi kļūdījās nedaudz ... nu, pavisam sīki ... par nieka 200+ miljoniem ... kam negadās? ... :) :) :) Cita starpā poļi pavisam salīdzinot nesen nopirka Abrams tankus par ~ 14 milj. gabalā. Par to, ko nofenderēt mēģināja, var 15 tankus nopirkt :) :) :) ... un, ja jau mums brukšot virsū nākamajiem, tad taču tīri vai noderētu, ne?
3 0

Tēmas: 0
Ziņas: 52

20/05/2023 19:43
Laikam pirmo reizi, vienai frazei murminatora es piekritu. Par to - ka LV ir tādi paši riski kā Ukrainā, un ka dara visu nevis lai noverstu bet tieši otrādi - tas patiešām tā ir. Tā naida kūdīšana  ir acīmredzama, protams ir daudzas lietas, ko var izskaidrot - kādēļ valdība pieņem tādu un šitādu likumu, kādēļ tur tas un tas tā rīkojās, BET, ja ņem kopējo bildi, viņi patiešām to "vērsi" tramda, un priekškam? Protams es, esmu par to, ka nefiga tā rawka neizdarīs, bet vienkārši jau elementārs kaut kāds neliels iebrukums, vai tur raķetes, vai vēlns zin kas vēl, tam putleram var ienākt tak galvā, ar viņa slimo domāšanu - a priekš mums mirstīgajiem tā tak pilnība elles sāksies. Es kaut kā negribētu sēdēt "okopos" mēnešiem ilgi, kaut ko vaktēt un cerēt ka kāds drons kaut ko uz galvas neuzmet. Mūsu valdībai (nu šeit tīri manas domas), ir liela problēma, tāda ka viņi, visus krievus kaut kā liek vienā barā, kas galīg nav pareizi, musm ir tie vatņiki, un viņu ir daudz, bet ne tik krievi viņi ir, arī LV, LT utt., bet krievus valdība liek visus vienā katlā gandrīz vai...
1 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

20/05/2023 21:06
Lasu un neticu savām acīm. Sapalas ir nedaudz patīkami pārsteidzis. Ir tomēr cilvēkam arī savas domas, tas dod cerību ... vispirms jau uz pilnvertīgu diskusiju nākotnē bez personāliju apspriešanas un kaulu pārlasīšanas.
Ja cilvēks šajos 32 gados ir kaut ko sasniedzis un nav to nodzēris un izčurājis 100%, viņam ir, ko zaudēt. Izskatās, ka Sapalas ir kaut kas uz to pusi. Man - precīzi tāpat. Ne raķetei vai lielgabalgaļai esmu būvējis un bērnus audzinājis, tāpēc gribētos atbildīgu attieksmi no varas puses, nevis šo iracionālo histēriju no ļaudīm, kuriem nekā nav vai viss, ieskaitot bērnus, ir noslēpts ārzemēs.
Par krieviem runājot, neesmu bijis lepns, esmu komunicējis, un ir izveidojies tāds priekšstats, ka LV krievi Krievijā pilnīgi netiek uzskatīti par savējiem. Sekojoši, pie gudras varas politikas 32 gadu laikā bija iespēja vismaz daļu no viņiem pārvilkt pie sevis. Nu, līdzīgi kā ar latviešiem, kuri aizbrauca uz UK un vairs nekad neatgriezīsies. Un viss ... nebūtu tagad jātrīc par D-pili. Pat process jau bija sācies - man puikam klasē latviešu skolā bija veseli 3 krievu bērni, kurus vecāki pilnīgi brīvprātīgi bija atveduši, bet nē ... gribējās atrāk ... kā Hruščovam un pārējiem komunismu PSRS uzbūvēt ... rezultāts? ... precīzi tāds pats - gribot ātrāk, sačakarēja visu.
4 1

Tēmas: 0
Ziņas: 905

20/05/2023 21:29
sapalas |  20/05/2023 19:43
Nahhhh sēdēt okopos...
Tāda gadījumā jāskrien ātrāk un tālāk... uz kādu saulainu un siltu salu :) :)
Lai Terdas un skolotāja veidīgi гниют в них ka arī pidralllaaa dzied un par pareizrakstīsanu doma :)
3 3

Tēmas: 1
Ziņas: 15960

21/05/2023 08:29
un vēl- kad trūkst argumentu, tad vienmēr atvadās (c)
viens gudrs cilvēks teicis, ka, iesaistoties strīdā (diskusijā) ar muļķi, tas -muļķis- oponentu novilks līdz savam līmenim.
pateicos, cherry/retro tavu līmeni nevajag.
murminors aizmirsa pieminēt plikdirsas skolotāju ar diploooooooooomu, protams.
1 8

Tēmas: 0
Ziņas: 12701

21/05/2023 08:33
šit`s ir no sērijas :tu muļķe-a tu lielāka-a tu vēl lielāka- a mans tētis ir milicis-a mans tētis ir ugunsdzēsējs.

bērni, tik sadaliet spainīšus brālīgi un māsīgi, nesitiet viens otram ar lāpstiņu. un nemetiet tač` pieaugušajiem smiltis acīs. esiet nu prātīgi tai savā smilšukastē. (c)
 
Napppaga pieaugušajai skolotājai   smiliņas kaut kur trāpījušas, tik žēl, ka no skolotājas pašas mestās lāpstiņas:))))))
un ja kāds te būtu tik gudrs kā izliekas, tad šodienas rītu nesāktu ar vainu meklēšanu citos, nepaskatoties pati uz sevi... apsaukātāja citu...
10 4

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

21/05/2023 08:58
Vot, par lepno atvadīšanos, Ķirsim ir pilnīga taisnība. Es gan to sauktu par aizbēgšanu pēc tā, kad čībās ... :) :) :), nu, vai reizēm arī dažos citos gadījumos. Ja par muļķiem, tad Līzīti vai ka ar magnētu velk pie šiem "muļķiem". Nez, ko tas varētu nozīmēt? Mazvērtības kompleksi un tieksme atrast tādus, uz kuru fona izcelties?
9 4

Tēmas: 1
Ziņas: 15960

21/05/2023 09:14
murminatorīt, man nākas strādāt ar dažādu auditoriju. un dažādu apstākļu dēļ ir gana daudz bērnu gan ar autiskā spektra traucējumiem, gan vnk uzvedības traucējumiem.un kaut kā nu mēs mācāmies tikt ar to visu galā.
pie muļķiem mani nevelk, es ar tiem cenšos sadzīvot. 
taisnība, atklāts tupums mani kaitina. tad es distancējos jeb kā tu te saki "aizbēgšanu pēc tā, kad čībās ".
tad tā kaķu tēma tev tomēr tuva? ta šie apošņā, ta čībās iečurā? trakas lietas.
jums te ļoti patīk runāt par smilšukastēm un spoguļiem, tad nu es cenšos runāt jums saprotamā valodā.
lai tev būtu pavisam mierīgs prāts, jā, tev taisnība-Mazvērtības kompleksi un tieksme atrast tādus, uz kuru fona izcelties(c)
tieši tā tas arī ir un ne citādi.
šī dmž ir vienīgā vietne -murminatorīša diskusija-, kur es sevi kkā varu realizēt-ak es nappaga skolotāja (pamuļķe) ar diplooooooomu.
apnika analizēt jūsu "gudros" spriedelējumus
rīts ir pārāk jauks, lai te ņemtos ar jums-rimbuļotāju, pietiekcom pārkopētāju@kreiso niku faniem.
kā saka-čava kakava
3 9

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

21/05/2023 09:46
pie muļķiem mani nevelk, es ar tiem cenšos sadzīvot.

"Sadzīvot ar muļķiem", tas būtu par progresīvo burbuļotāju diskusiju? Vai kādu citu? Šeit, kā jau agrāk esmu šeit rakstījis, "sadzīvot" ar kādu nav nepieciešamības. Īpaši Tev, kura citiem ir regulāri devusi padomu "iet garām".
Kaķu tēma man tuva ir gan, vien mans kaķis, izrādās, ir labāk audzināts par vienu otru divkājaino. :) Par mitruma līmeni čībās nav bijis jāinteresējas vēl nekad.
10 4

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

21/05/2023 20:07
Pie šāda turpinājuma sabiedrība agri vai vēlu sašķelsies ne tikai pēc kritērija "latvietis - nelatvietis" (ja tas jau neredzami nav noticis). Tie, kuri labi redz un saprot, kas patiesībā notiek, kļūs gana pieredzes bagāti un krasi nodalīs no sevis tos, kuriem pie šī režīma dzīve ir vai tikai šķiet labu labā, kam pateicoties, viņi šeit un citur, tēlojot tādus pašus, kā citi, visiem spēkiem arī tos, kuriem šī "valsts" nenodrošina augsto līmeni, mudina un pārliecina pilnīgi ne ar ko neattaisnotam patriotismam, "dzimtenes mīlestībai", apzināti sajaucot jūtas pret zemi ar jūtām pret pastāvošo "valsts" varu un iekārtu. Jebkurā sabiedrība ikkatram režīmam allaž ir līdzskrējēji, nu, un tad, kad "valsts saniegumi" rāda "negatīvu progresu", ļaudis, kuri uz to norāda un nav mierā, tiek no šādiem (kuriem dzīve taču ir izdevusies!!!) dažādos veidos apkaroti. Laika gaitā pat šajā portālā, kā man šķiet, ir izmēģināti visdažādākie paņēmieni un metodes. :) :) :) Tomēr tas tiiiiik ļoti izraisa smaidu ... sākot no "lasot m. murgus es un mana ģimene esam pārsmējušies" līdz vāji slēptiem draudiem "atrast un aprunāties". :) :) :) :) :) Goda nosaukumu piešķiršana, zarnu satura izgāšana noteiktu personāžu virzienā ... oi, cik pazīstams šis viss ... Jācer vien, ka Ķirsim un visiem citiem pietiks gudrības un spēka šo saprast un izturēt ne tikai atsevišķi ņemtu grāmatvežu vai pedagogu, bet visas sabiedrības gaišākas nākotnes vārdā. Izmisīgie mēģinājumi saglabāt status quo ļaužu apziņās un aiz loga savu silto vietu, nesamērīgās attiecības starp radīto vērtību un saņemto atalgojumu, iespēju ieņemt amatus par spīti nekompetencei, zaglībai un personiskai bezjēdzībai vārdā turpinās un turpināsies.
7 3

Tēmas: 0
Ziņas: 905

22/05/2023 08:15
lizettte |  21/05/2023 09:14
Yeah... vot dēļ tādiem bez iniciatīviem cilvēkiem, kuri "sadzīvo ar muļķem" un kas samēras ar savu vietu šis valsts ir tur kur ir... :( ar nenormāli "attīstītu" rūpniecību eksportu un ļoti pievilcīgu biznesa vide starptautiskiem investoriem!
Galvenai valsts uzdevums tagad testēt pensionārus uz valstvalodu zināšanu!!!
Nu a Tev ka bargo viss zināšu skolotāju neapsauca piedalīties tajā?
4 4

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

22/05/2023 10:17
Pēc Labklājības ministrijas speciālistu teiktā, pašlaik par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu ir problemātiski runāt, ņemot vērā paredzamo mūža ilgumu, aizejot pensijā. Tas ir gadu skaits, kas tiek prognozēts pensijas vecuma saņēmējam, tikko kā viņš aizgājis pensijā. Līdz Covid-19 pandēmijai šis vidējais vecums palielinājās un bija 17 gadi, bet pēdējo trīs gadu laikā paredzamais mūža ilgums pensijā ir samazinājies līdz 15 gadiem. Visticamāk, tas noticis Covid-19 ietekmētās mirstības dēļ. Ja šis rādītājs atjaunosies (un prognozes liecina, ka tā tas būs), tad sarunas par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu “varētu būt leģitīmas”, saka pensiju jomas eksperti.

Tātad vidējais mūža ilgums pēc covid (un pēc potēšanās pret to) ir samazinājies vidēji par 2 gadiem!!!! Tagad tikai jaseko un jāpēta, covid bija vainīgs vai tomēr vakcinēšanās?
4 5
22/05/2023 15:34
saistībā ar prezidenta vēlēšanām - izskatās, ka pašlaik vairāk plānā ir jaunas koalīcijas izveidošana un tad arī Smiltēns var zaudēt savu jauniegūto amatu.un kas vēl ar jauno vienotību var notikt.
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas