Ielogoties
Reklāma

Valsts, kāda tā ir šodien un kāda būs nākotnē / 6880

23/01/2015 21:59 | Diskusija lasīta 223562 reizes
Jā, gribēju uzzināt tautiešu domas jautājumā, kā Jūs formulētu LV situāciju šodien un kā tā jūsuprāt varētu tālāk attīstīties nākotnē? 

___
Reklāma   

VIP konta cena:

4 mēneši (120 dienas): 10 €
6 mēneši (180 dienas): 15 €
9 mēneši (180 dienas): 20 €
12 mēneši (360 dienas): 25€

https://www.tauta.lv/mans/vip/b/?
Atbildes (8443)

Tēmas: 0
Ziņas: 22147

28/01/2023 20:26
Es arī neko. Troļļiem troļļu dzīve. Tikai cenšos info danest līdz Murminatoru ausīm. Iesaku visu to ko te paši rakstat vizualizēt. Un ielikt realajā pasaulē. Tāda sajūta ka dzīvojat pasakā. Ik pa brīdim visādi tra la la.
7 4

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

29/01/2023 10:05
Ja esi eksperte troļļu dzīves jomā, pastāsti, es un citi arī varbūt gribam uzzināt ko vairāk!
2 6

Tēmas: 2
Ziņas: 460

29/01/2023 14:36
A Tu vispirms pastāsti to ko Tev pirmais paprasiju iepriekšā lapusē   - <Bet redzu kad iepriekš daudz un dikti par penzijām spried, laikam to lietu pārzini - vari lad izskaidrot, kāpēc LapčenOkam tik maz bet man radu tantam, kas šajā valstī vispār nav strādājis penzija ir bišķi pāri par 400 jevriki?>
1 4

Tēmas: 43
Ziņas: 9074

29/01/2023 20:20
ja pareizi saprotu, tad ar šo : "P.s. Nupat izdzēsu pirmo komentāru no šīs diskusijas... "(c murminators, vakar 18:40) autors grib teikt, ka komentārus dzēš pirmo reizi.
Ja tā, tad vai nu viņš bezkaunīgi melo, vai viņam slikti ar atmiņu.
3 3

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

30/01/2023 16:25
Gandrīz gadu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā redzams, ka daļai Latvijas krievu joprojām ir zināma identitātes krīze, bet vienlaikus var vērot, ka daļa sabiedrības, aktīvi iestājoties pret Krievijas agresiju, ir gatava kļūt tāda pati kā agresīvā kaimiņvalsts, intervijā aģentūrai LETA atzina Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors, sociālantropologs Klāvs Sedlenieks.
"Vajadzētu paturēt prātā, ka, cīnoties ar ļaunumu, ir risks, ka mēs paši par to varam pārvērsties. Tā ir klasiska problēma. It kā tu esi labā pusē, taču, cīnoties ar ienaidnieku, tu pats kļūsti tik ārkārtīgi ļauns, ka tu esi pazaudējis to, kādēļ tu vispār cīnījies, " uzsver sociālantropologs.
Viņš atsaucas uz daudzu latviešu vēlmi visus krievus pasludināt par "sliktajiem" un ielikt vienā šaurā kastē ar uzrakstu "putinisti".

Sedlenieks norāda, ka novienādojot kādu cilvēku grupu, tiek izdarīta radikālu netaisnība. Viņš atgādina, ka latvieši paši no šādas pieejas savulaik smagi cietuši.
"Krievijā [1937.gadā] masveidā tika iznīcināti mūsu tautieši tikai tāpēc, ka viņi bija latvieši, piederēja nepareizajai tautībai. Staļins pateica, ka "labu" latviešu nav. Tas vēlāk bija redzams arī divās deportācijās, " pauž sociālantropologs, norādot, ka "tagad mēs šo pašu principu gribam piemērot visiem šeit dzīvojošajiem krieviem".
Sedlenieks arī norāda uz paradoksu, ka daudzu tā saukto aktīvo latviešu nacionālistu domāšanā ir vērojams spēcīgs padomju laika nosēdums un daudzi, vēloties veidot it kā latvisku vidi, patiesībā reproducē totalitāras idejas.

Viena saprāta balss beidzot smadzenes atslēgušo bara vidū? :) Nez, sadzirdēs arī kāds?
2 4

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

30/01/2023 16:32
Onslov, neesmu penziju jautājumos eksperts.

Ja par dzēstajiem komentāriem, tad laikam man atmiņa tomēr slikta, lai gan ... kaut ko sāku atcerēties tādu gan. Reiz šajā diskusijā, šķiet, bija gadījums, kad kādus komentārus padzēsa pārdabiskie spēki no paralēlās pasaules, jo es dzēsis tos netiku, arī to autori teicās to nedarījuši.
2 3

Tēmas: 0
Ziņas: 52

30/01/2023 17:04
krievi, lielaka dalja pec dabas ir liekulju bars. es nerunaju par normalie adekvatiem krievvalodigajiem. bet vatnikiem. lidz 2022 gada 24 februarim, kaut ka visiem bij galig pie diras par to kas tur 8 gadus notiek taja donbasa. Tagad te Latvijas krievelji baigi telo no sevis "terpilas", ka vot tur berni gaja boja, krievalodigos nospieda utt., a kur ta vini bij 8 gadi ? nekur, te pat vien bij, vienkarsi bij pie dirsas, pat neinteresejas, tagad visi baigie eksperti peksni palikusi un tipa baigi pardzivo par visu, un sakt visur fawisti radities. smiekligi. nodirs eiropu, nodirs ASV utt, bet tai pat laika visi salidusi un dzivo taja eiropa un izmanto visas prieksrocibas ko ta dot, tehnikas kaut ka ne RUS izmanto bet ASV un citu valstu. Kremlja lielie puikas ari, nodirs Eiropu, nodirs ASV, UK utt., bet tai pat laika 90% ja ne vairak kremlja ierednju berni, mazberni utt, dzivo un macas Eiropa. PAsi perk ipasumus Eiropa, naudu tur ne krievu bankas zagto bet gan citu valstu bankas, bet pie ta visa saka - ka viniem nekas nav vajadzigs un var dzivot bez Eiropas utt. Pasiem nexera nav galig, nolaidusi valsti lidz padebenim, lai ko tur kads teiktu, tas ir acimredzams fakts, un nevajg salidzinat mazo Latviju, ar Lielo Ruslandi, kurai ir daudz ieksejo bagatibu, bet kas netiek izmantots adekvati. Visur viniem visiem radas fawisti, naciki, rasisti, satanisti.. tak jau vien uz to paskatoties, var saprast, ka mazliet tur ar galvu nav kaartiba. PAr vesturi ari, piemin vienmer sev izdevigakos vestures momentus, bet kad saka lai iedzilinas talakaja vesture, tad uzreiz bljauj - ta tu fawists :D. Nu un ko tadiem konkreti krieviem, a vinju ir daudz latvija var teikt? Protams tik vienu - pis tak uz savu sapnju zemi ruslandi un dzivo, nu ja tik vis te pretigi, visur fasiti, krievaloda tiek nospiesta un kas tik vel nabadziniem nenotiek.
6 2

Tēmas: 0
Ziņas: 52

30/01/2023 17:19
murminators "Nu, skatieties vien, ka jūsu atkrievošana nebeidzas ar to, ka paši kliegšus kliegsiet: "Par ko tad mūs, par ko tad tā?" Vēstures zināšanas un ukraiņu šābrīža deguna priekšā esošais piemērs čukst, ka liela taisnība ir tiem, kuri izdomājuši teicienu: "Slikts miers ir labāks par sekmīgu karu" (vai līdzīgi), un, kā izskatās, kārtējo reizi pierādās tas, ka slāvi ir galvas tiesu labāki karotāji par jebkuru rietumnieku. Vai tie vācieši, amerikāņi vai angļi ... NATO mūs aizsargās. :) :) :) :) :)"

par ko ta baidities? par to ka Ruslande naks ieksa LV ? Jus tak tik ljoti gudrs un izglitots vestures joma un ne tikai (spriezot pec jusu komentiem). ja ari naks, tad apdirsies, tapat ka ukraina apdirsas pec pilnas programas, ja Jus to neredzat tad reali dzivojat kaut kada cita pasaule. Krievs nebij reikinajies ar tadu atdevi no Ukr puses. Un tagad vel piesaistit Baltijas valstis ? Vini vienu fronti nevar noturet, kur nu vel citas. Cilveku trukums, tehniskais trukums, utt., fronte nav kartibas, nav komandieru, mobilizeto daudz, gribetaju karot ir daudz, bet nav lideru, nav cilveku, komandieru ar pieredzi- tas ir fakts, ko pasi krievelji tur sava fronte saka. NATO NATO NATO palidz ASV palidz utt., protams ka palidz, jebkurs adekvats cilveks saprot ka 21gs, ir ja but tizlam lai sakt 3 pasaules karu. Krievs apdirsies taja kara vienozimigi, pat  pasi kas tur karo isti nesaprot meerkji? jeegu? sakuma teica 24 februari nakti Putins pavisam ko citu ko tagad saka, jawauj fawisti nost, jaattira zeme no fawistiem, tad no bio baloziem, tad no satanistiem, tagad vispar izradas ka ne ar ukrainiem karo a ar konkreti NATO. pasi jau nezin ko izdomat isti. Un ko vispar grib panakt? pat ari ja notiktu nerealakais brinums un krievs ienem kaut kadu lielako dalju ukrainas, kas no ta? kas tur butu ? tur viss turpinatos, lielaka dalja ukrainju iedzivotaju tak ir novesti lidz tadam, ka vini krievu ka cilveku vairs neuzskata "xorowij ruskij doxlij ruskij" tas vinju dzives moto ir palicis. Ko tad ienaks krievs un doma, baigi dzivot saks, ieviesis rubli un visi bus laimigi ? tak tur katru dienu bus "bunti", katram krievam bus dirsaa kad no katra kruma vai loga var kaut kas atlidot vinjam.. tas ir viss bezjedzigi. Vienkarsi vecais domaja ka naks ieksa un visi noliks rokas vinja prieksa un vis bus ok, parnems valsti, bet ablomijas, un pec tam jau "zadnjo" iedot vins nevareja. 
5 2

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

30/01/2023 20:26
Esmu komunicējis ar Krievijas impērijas atbalstītājiem, jāsaka, ka pieeja viņiem ir visnotaļ loģiska. Īsumā ... redzot to, kā latviešiem "veicas" ar "valsts" celtniecību un saistītajām lietām, pat man ir skaidrs, ka, tādā pašā garā turpinot, agri vai vēlu šo teritoriju par lētu (vai dārgu) samaksu savā rīcībā pārņems kāda no lielvarām, lai gan ... tas jau notiek. Citiem vārdiem sakot, tai brīdī būs ... nu, teiksim, zviedriem, krieviem, vāciešiem un amerikāņiem savā starpā jāvienojas, ko ar pašreizējo LV un tās atlikušajiem iedzīvotājiem darīt? Pie tam, iezemiešiem, kuri būs kādus gadu desmitus "pastūrējuši" un iebraukuši pilnīgās auzās, viedokli neviens vairs nejautās, ja kaut ko klepos par savām tiesībām, atbilde būs ātra un apklusinoša: "Lai ar jums runātu, atdodiet savus parādus!"
Molotova - Ribentropa vienošanās, Lielā Ziemeļu kara galarezultāts, kad Zviedrijas karalim Pēteris I samaksāja lielu naudas summu un panāca vienošanos arī ar vietējo vācu muižniecību, kam pateicoties tagadējā Latvijas teritorijā turpinājās gan muižnieku vara, gan nāca klāt Krievijas imperatora vara, utt.
Ruslandei nemaz nebūs jānāk nekur iekšā, vietējie paši noliektām galviņām un nodurtām actiņām gaidīs, ko lielie izlems, un, ja izlems, ka "ruslande" turpmāk te vadīs visu, tad tā tam arī būs būt. Tos, kuri paši nespēj, parasti komandē tie, kuri spēj.
Šai sakarā pašreizējie šīs teritorijas saimnieki - amerikāņi - zaudē iniciatīvu gadu no gada (Ukraina ir, iespējams, pēdējā viņu cerība novilkt sev līdzi dibenā arī citus, kas pagaidām ne visai izdodas) un ir tikai loģiski, ka krievi saglabā savu klātbūtni šeit ar cerībām, ka stundā X. ... tēvocis Sems būs neparasti pielaidīgs un gatavs visādiem kompromisiem, vēl jo vairāk, ka vērtīgie resursi no šejienes uz to brīdi jau būs izsūknēti. Tieši tāpat savu klātbūtni šeit turpina uzturēt zviedri. Pašreizējie aizokeāna saimnieki gan jau uz to brīdi būs atraduši kādas citas pseidovalstis, kuras slaukt, tā kā ... "ruslandes" atgriešanās nemaz nav tik nereāla. Tepat, kaimiņos, vien ir un paliek.
3 5

Tēmas: 50
Ziņas: 14488

30/01/2023 20:58
murminators | 28/01/2023 18:40
murminators | 30/01/2023 20:26

nu ko analītiķi un teorētiķi - Tu kaut reizi krievijā pēdējos 10-15 gados esi bijis, šeit es nerunāju par maskavu un pēterburgu, par piemēru to pašu pleskavu vai tveru, nerunājot par sibīriju? Tu esi redzējis kā tur dzīvo proletariāts, Tev ir kaut vismazākā izpratne par uzņēmējdarbības nodokļu politiku un to maksāšanu? Ko Tu te vaukšķi savus analītiskos murgus, pārrunā ar sievu mājā nevis publiskā telpā, kurā Tevi neviens negrib dzirdēt! es izlases veidā pārlasu Tavu verbālo caureju un konstatēju, ka ar Tevi ir sliktāk un sliktāk.
Es taču neko, es tikai brīdinu un aicinu vēstures grāmatas palasīties

iespējams, ka pats neesi bijis īpaši uzcītīgs vēstures pētīšanā, proti - varbūt pateiksi ar kā palīdzību PSRS izdevās uzvarēt Adolfu atverot otru fronti, un paanalizē kurā pusē pašreiz ir šie sabiedrotie...

kautkā sadomājos pameklēties kas par putnu esi un rekā - nez, pietiek.com Tu esi jau bloķēts, ka komentārus vairs neraksti, jebšu slēpies zem citiem nikname?
Murminators21.05.2019. 07:49Trolejbusā dzirdēju sarunu, kurā vien no vīriešiem teica, ka...
Murminators16.09.2014. 18:29Par šo tēmu noklausījos vienu divu vīriešu sarunu pieturā...
Tāda dikti pazīstama daiļrade, ko tauta?

klaču vācele

Krievijas pilsētas Krasnodaras restorānā aizturēts kāds laulāts pāris - starp Oļesju un Alekseju notikusi privāta saruna, kurā izskanēja pretkara izteikumi. Kā ziņo vietējais medijs, viens no iestādes viesiem izsaucis policiju. ziņas KAS JAUNS

varbūt mums ar piezvanīt, ar vien vairāk sāk izskatīties, ka ir par ko
6 3

Tēmas: 1
Ziņas: 15951

30/01/2023 21:08
kautkā sadomājos pameklēties kas par putnu esi un rekā - nez, pietiek.com Tu esi jau bloķēts, ka komentārus vairs neraksti, jebšu slēpies zem citiem nikname?
Murminators21.05.2019. 07:49Trolejbusā dzirdēju sarunu, kurā vien no vīriešiem teica, ka...
Murminators16.09.2014. 18:29Par šo tēmu noklausījos vienu divu vīriešu sarunu pieturā... (c)
nnooopietni? paldies par anekdoti, svilpi! tu uzlaboji manu garastāvokli (neskatoties uz to, ka dancoji ar sol)
4 4

Tēmas: 1
Ziņas: 15951

30/01/2023 21:12
... no sekundāriem avotiem, resp., aculiecinieku videō:
1) kkur krievzemē (piemaskavā) ņem kredītus, lai nopirktu gāzes balonus
2)kkur krievzemē (piemaskavā) t.s. ielu tirdzniecībā pārdod mazlietotas vai vairāklietotas mantas, jo cilvēkiem nav naudas maksājumiem
tas tā, uz ātru roku, īsumā, slinkums vairāk rakstīt
2 4

Tēmas: 50
Ziņas: 14488

30/01/2023 21:14
ha, kas meklē, tas atrod, bez piepūles...

 2015 gads ... Esmu dzirdējis, ka tam kantorim esot niķis par saņemtajiem pakalpojumiem nesamaksāt. Viens pazīstamais apgalvoja, ka...
3 4

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

30/01/2023 21:38
:) :) :) Oi, kāds gods, kāds gods! :) :) :)
Citātus sākuši meklēt un publicēt. :) :) :)
Tikai, svilpotāj, štruntīgs meklētājs esi, ja tik vien uzracis. Varbūt gurnu grozītājs talantīgāks esi, Solarei jājautā. :) Pacenties labāk, kas zina, kas zina, varbūt tiešām atradīsi kaut ko, par ko pastukačot būtu vērts? :) :) :)
Vēl trūka, lai kuram katram savus informācijas avotus atklātu pašreizējā situācijā.
Lai veicas! :)
4 5

Tēmas: 1
Ziņas: 15951

30/01/2023 21:52
murminator, bet visā šajā tauta.lv un pietiek.com epopejā ir viena laba ziņa-tavi uzticamie vasaļi vienmēr ir nomodā. jeb vai tomēr tev pašam ir keisie niki, a?
5 2

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

30/01/2023 21:59
P.s. Un kāda starpība, kā dzīvo Pleskavas proletariāts? Ja lielie nolems, - svilpotājs, viņa bērni (ja tādi ir) vai mazbērni dzīvos precīzi tāpat. Un, ja gribēs pacelties dzīves līmenī vai statusā, cītīgi slavēs zviedrus un Zviedriju, krievus un Krieviju vai līdzīgi. Pašreizējā situācijā pilnīgi pietiktu ar aizdevēju lēmumu neaizdot iepriekš ņemto aizņēmumu pārfinansēšanai un ES atteikumu turpināt dot līdzekļus visādiem projektiem. Pāris gadi, un būsim "Pleskavas proletariāta" līmenī, ja ne vēl zemāk. Dižoties ar savu augsto dzīves līmeni, kad katrs septītais (veci dati, tagad, iespējams, jau - katrs sestais vai piektais) eiro ir parāds, var līdz noteiktam laikam. Līdzīgi, kā laikā no 2004. līdz 2008. varējām padižoties ar "dzīvojam jau gandrīz kā vācieši", pēc kā pārsimt tūkstošu "jauno eiropiešu" aizbrauca uz londonistānu logus mazgāt.
2 3

Tēmas: 50
Ziņas: 14488

30/01/2023 22:08
murminators | 30/01/2023 21:38

zini kā ir, es daudz labprātāk grozu gurnus pie iespējas, nekā vācu tenkas un publicēju.
priekš Tavas personas būtu par daudz goda rakt dziļāk, tik vien radu sev apstiprinājumu  un nopublicēju citiem par Taviem pieejamiem informācijas avotiem.

tā padomāju pie sevis, ko es darītu, ja, piemēram, es Tevi pazītu(pasargdies), un ieraudzītu, ka Tevi tā nopietni fiziski iespaido kādi Tavi oponenti... es laikam izliktos, ka es neredzu( jo policija tāpat neatbrauks, nav ne cilvēku, ne tehnikas, telefona baterija tērēsies, lai uzlādētu - elektrība dārga, un nav vērts arī glābt, jo medicīnas vispār nav, un neviens nevienam neziedo, jo tas viņiem nav jādara - tā ir valsts funkcija)... tā lūk...
5 2

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

30/01/2023 22:17
Tenkas. :) :) :)
Tādā valstī kā LV informāciju par noteiktām lietām drīkst tikai noklausīties trolejbusā vai nosapņot, ko es arī daru. Sava viedokļa man nav, un, ja kādi "likumsargi" vēlēsies noskaidrot, kas ir tie, kuri runā to, ko esmu dzirdējis, labprāt piedalīšos fotorobota uzveidošanā, aprakstīšu ārieni, utt. Ja atcerēšos. :) :) :) Mums policija un visādi dienesti ir naski zēni, noteikti atradīs un novērsīs vienīga pareizā viedokļa apdraudējumus. :) :) :) Esmu gatavs palīdzēt un līdzdarboties pareizā meklējumu virziena atrašanā. :) Vienīgais, tā kā esmu no dzīves apdalīts, nevaru garantēt, ka minētais fotorobots neaizved pie kāda no urrāpatriotiem, jo ar atmiņu mēdz būt tā pašvaki brīžam. Varu sajaukt, tāpēc pats ziņot par nesmukajiem runātājiem neraujos. Pasarg Die’s kaut ko sajaukšu un lietu safabricēs Tev. :) :) :) Ko tad? :) :) ... tāpēc ir labi, ka Tu mani nepazīsti un es tevi ar’.
Vienīgās grūtības varētu būt ar sapņiem. Nu, kaut ka zinātne laikam tik tālu nav nonākusi, bet LV taču pants Krimināllikumā par nepareiziem sapņiem ... vai tad vēl nav? :)
3 4

Tēmas: 50
Ziņas: 14488

30/01/2023 22:27
murminators | 30/01/2023 21:38

ļurinātājs
3 3

Tēmas: 1
Ziņas: 15951

30/01/2023 22:29
murminator, tu kļūsti histērisks. un bišķi tā kā satraucies 
Krimināllikumā par nepareiziem sapņiem ... vai tad vēl nav? :) (c)
LV nav, rus ir
4 3
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas