Ielogoties
Reklāma

Valsts, kāda tā ir šodien un kāda būs nākotnē / 640

23/01/2015 21:59 | Diskusija lasīta 225096 reizes
Jā, gribēju uzzināt tautiešu domas jautājumā, kā Jūs formulētu LV situāciju šodien un kā tā jūsuprāt varētu tālāk attīstīties nākotnē? 

___
Reklāma   

VIP konta cena:

4 mēneši (120 dienas): 10 €
6 mēneši (180 dienas): 15 €
9 mēneši (180 dienas): 20 €
12 mēneši (360 dienas): 25€

https://www.tauta.lv/mans/vip/b/?
Atbildes (8443)
22/01/2021 21:40
Protams, ir projekti, kas iesākti agrāk, saskaņoti un izpildāmi, bet lentes pārgriešana - kā tāds noilgums velkas. Kā jau norādīju, atliek tik pieslēgt smadzenes:
"Sagaidāms, ka nākamo septiņu gadu laikā Latvija kopumā saņems vairāk nekā 10 miljardus eiro ES finansējuma grantu formā, jeb atbalstā, kurš Latvijai nebūs jāatmaksā. Šie līdzekļi paver plašas iespējas mūsu valsts attīstībai un izaugsmei, kas ļaus pilnvērtīgāk īstenot Nacionālajā attīstības plānā 2021.–2027. gadam paredzēto.

Lielāko daļu, jeb 4, 24 miljardus eiro, no Latvijai pieejamā ES finansējuma veidos Kohēzijas politikas fondu piešķīrums, kuru galvenais mērķis ir izlīdzināt ekonomiskās atšķirības starp ES dalībvalstīm. Tradicionāli nozīmīgs finansējuma apjoms paredzēts arī lauksaimniecības sektora atbalstam, kopumā ap 3, 4 miljardiem eiro. ... ".
Atsauksme:https://m.esfondi.lv/jaunumi/eiropas-savienibas-nauda-straujakai-latvijas-izaugsmei
P.s.s. iepriekšējais paredzēja ka 3 tk. uz katru LR iedzīvotāju.., ja godīgi, tad tāpat kā murminatoram - jāpieņem, ka esmu izbaudījusi, nezinu, neesmu 100% rīdzeniece un "pilsētnieka karte" man nav bijusi, pieņemu, ka Nacionālajā attīstības plānā ir arī Man zīmīgi nozīmīga vieta..;)
0 0
22/01/2021 22:05
Dubls nr.2, nesaprotu, kapēc pārklājas sfēras:
https://www.delfi.lv/news/national/pol...id=52864561
https://www.tvnet.lv/7162190/jauna-vak...a-juhnevica
.. bet argumentācija jau neseko; savulaik pamanīju, ka Vienotībai patīk tās sarkanās lentes šķērēt - klusie ūdeņi visdziļākie; turpretim tagad.., kad reģionālās reformas - statistikai tad maza loma, galvenais, ka jauns birojs.., nespēju pat strukturēt sistēmu, kā tas kopā tagad strukturēsies no klīnikas uz biroju, un tad uz VM, tad līdz ministram un kabinetā apspriežot atkal uz biroju.. Nepietika ar vienu Sekretāri - vajadzēja veselu biroju.. šausmas; un tad kad būs ES jāatskaitas, tad būsim ES līmenī.. vēl lielākas šausmas - kantoris būs beidzis eksistēt tāpat kā 100 gadu jubileja..;)
0 0
22/01/2021 22:09
Garīgā veselība svarīga jeb Kādi esam? Stipra nācija vai tauta.., :
https://lvportals.lv/norises/290602-ka...vainas-2017

Un jā, lasot diskusijas par Covid19 "apkarošanu" - stipri vārdi vai tikai darbi, kas augļus nav nesuši jeb nebeidzamā cīņa vēl nav galā!;) Nav vienota viedokļa, vārdos šķelšanās, darbos juceklis, saprašanā - morāles normu iztrūkums.
Kādi vēl viedokļi? Kādas domas? Kas pareizi, nepareizi.., jo pēc tam jau daudz analizētāju pieteiksies; vai recenzentu jautājumu.., bet kā tad būtu bijis pareizi???;)
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14489

22/01/2021 22:24
es tik’ tagad nesapratu. Tikt pieskaitītam pie proletariāta, tas kāds pazemojums?


Tu esi budzis, Tevi uz sibīriju - Tev tak 2 mājas - tā atceros, ka lielījies
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

22/01/2021 22:33
Nevajag pārspīlēt. Katrs pilda savu sociālo lomu un katrs ir noderīgs sabiedrībai, gan budzis, gan proletārietis. Nez’ vai namīpašnieks iztiks bez asenizatora, santehniķa vai sētnieka. Un cilvēks ir jāciena par pienesumu kopējam labumam. Arī proletariāts.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 915

23/01/2021 11:06
Vau vau vau :)
Tad tomēr Kremļa un godāta V.Putina atbalstītaji vēl palika Rīgas Dome?!
Nu paldies Dievam ka taisnība tomēr ir un tiem ievēlētiem bezsmadzeņu ierēdņiem vismaz izdzenāšanu viena sakarīga doma... pieļauju ka tā bija ļoti sāpīga viņiem... bet viņi to izdzīvo.
Nu no mana uzskata par to viņiem pienācis žetons :):)
Cerams ka tas būs pirmais mazais solis lai veidot pozitīvu dialogu ar Krievijas valdību, un iespējams atkārtoti lūgties par kravu palielinājumu, nu vismaz caur Rīgas ostu

https://rus.delfi.lv/news/daily/latvia...id=52868213
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 915

23/01/2021 11:11
murminators | 22/01/2021 22:33

O ja!!! tam piekritu
Manam kaimiņam ir apsaimniekošanas biznes tajā skaita asinizacijas mucas ...
Vakardien braukājam ar viņu jauni Ranger Raptor
Gods cilvēks!
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

23/01/2021 12:14
Cilvēki šobrīd sakarā ar pandēmiju runā, ka vara pilnībā neinteresējas par ekonomiku un saviem iedzīvotājiem, bet tikai cer uz Eiropas naudām, kuras varēs sadalīt … kā allaž, - sev un sev pietuvinātajiem.

Man radās tāda doma. Kādas ir tālākas rīcības izvēles uzņēmējam, kuram radušās nopietnas un grūti novēršamas problēmas uzņēmumā, piemēram, VID uzlicis palielu naudassodu?

1. Pacietīgi strādāt, lai, zobus sakodis, soda naudu samaksātu.

un … uzmanību! ...

2. Strauji atmest visam ar roku, izgrābt ātri no firmas visu, kas vēl palicis, nobēdzināt drošā vietā, kur kreditori netiek klāt un … kādu laiku dzīvot bez bēdu. Uz visām kreditoru un valsts iestāžu pretenzijām atbildēt vienādi: "Ejiet jūs d@#$%, es neko nezinu, lieciet mani mierā." Šādi ir rīkojušies ne viens vien, un tas nav atbalstāmi no taisnīguma un likumības viedokļa, bet ir pilnīgi loģisks solis.Lūk, pievērsiet uzmanību punktam Nr. 2. Vai tieši tā šobrīd nerīkojas LV esošā vara (izgrābj no valsts vēl pēdējo, kas palicis), lai jau pēc neilga laika no kādas Itālijas vai Spānijas uz palīgā saucieniem no LV (nepanesams ārējais parāds, noplicināta zeme, iznīcināta tautsaimniecība), atbildētu ar pēdiņās redzamo tekstu, patīkami apzinoties, ka uz konta kādā bankā atlikums nodrošina pārticīgu dzīvi visu atlikušo dzīvi? Vai ir pienācis brīdis, kad "gals jau ir tuvu"? Pirms brīža bija ziņa vienā krievu vietnē, ka Āboltiņa (vēstniece Itālijā) pārdod savu māju Hospitāļu ielas rajonā. Kur viņa LV dzīvos? Viņai ir vēl šeit īpašumi? Vai tas ir galīgās ardievas dievzemītei? Ja ardievas, tad … kāpēc viņa tā dara? Ja ardievas, tas tikai apstiprina augstāk uzrakstīto. Viņi baudīs sauli Vidusjūras krastos, kamēr mēs šeit ēdīsim s@dus ēdamkarotēm no rīta līdz vakaram. Varbūt tomēr vajadzētu procesus šobrīd paātrināt, lai pēc tam posts nav tik liels? Varbūt tomēr vajadzētu iet talkā Ciekuram, Klimovičam, Reimo un Jeremejevam, nevis peldēties savā pseidopatriotisma bezdarbībā, vicinot karogus, staigājot pastalās un nedomājot par nākotni pilnīgi nemaz?
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

23/01/2021 12:46
Un vispār ... domājot par modernajiem LV patriotiem, man allaž ir viens neskaidrs jautājums. Kas notiek viņu galvās, vai viņi ir akli un neko nesaprot? Tieši šobrīd būtībā ir lielumliels risks, ka, izejot no pandēmijas, šī valstiņa būs vēl vairākas reizes sliktākā stāvoklī, nekā pirms tam. Ārējais parāds JAU, cik man zināms ir pieaudzis no ~40% no IKP uz 50% no IKP.  Daudzējādā ziņā pateicoties esošās varas dumjajām vai kaitnieciskajām darbībām (tas līdz galam vai nu nebūs skaidrs nemaz, vai noskaidrosies vēlāk). Ko šobrīd dara lielie patrioti? Domā par nākotni savai tik kvēli mīlētajai valstij? Iziet protestos un ielu gājienos? Kaujas ar policiju? Pilnīgi nē, - klusējot lupatiņās noskatās, kā viņu tik kvēli loloto dievzemīti bariņš neprofesionāļu vai ļaundaru vnk izvaro!

Paskaidrojiet man, KAS ir šie mūsdienu patrioti un kas notiek viņu pelēkajās vielās? Viņi ir valsts, vai esošās VALDĪBAS (kāda nu kurā brīdī LV ir) patrioti? Daudzko varētu izskaidrot piederība sabiedrības daļai, kuras iztiku nodrošina budžets jeb aizdevumi ar attiecīgu domāšanas veidu un dzīves uztveri. Tad ir skaidrs, bet tas nav patriotisms, tā ir maizestēvu interešu aizstāvēšana pretstatā visas valsts un sabiedrības interesēm. Tā ir interese par savu ādu un kreklu, kurš tai vistuvākais, nevis patriotisms. Vai varbūt intensīvā karogu vicināšana, lāpu dedzināšana visur, kur vien iespējams, ir cerība, ka darīs kāds cits, bet viņi būs ar savām aktivitātēm devuši tam savu nenovērtējamo impulsu, grūdienu? Vai varbūt tās ir bailes, ka, ja nu kāds teiks vārdu ne tā, kā varai patīk, nākamajā dienā Doma laukuma būs Krievijas tanki un Putins teiks runu, stāvēdams uz bruņutranspotiera? Paskaidrojiet man lūdzams, es tiešām nesaprotu!
0 0
23/01/2021 14:23
Krievijas patriotu domas dalās: vietējos un eiropeiskajos. Mēs arī "krievzemes ārēs" dzimuši, kur patriotisms ir nosacīti pareizi diktēts:
https://smotrim.ru/article/2514154
P.s. ... nesankcionēta akcija jeb 9.maijā drīkst, bet 23.janvārī nedrīkst, klausi nu visus tos gudros!;)
0 0
23/01/2021 14:50
murminators, kapēc lai es ticētu šai tiesu varai.., es,   piemēram, neticu, nekas jau nav mainījies:
https://www.delfi.lv/news/national/pol...id=52868075
P.s. un jā, profesionāls aktieris kā pārdevējs - mūsdienās nekas jauns - ja teātris slēgts, jāmeklē citur klienti, t.i., vieglāk pārkvalificēties kā strīdēties!;)
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 9477

23/01/2021 14:57
Murminator, Tu esi no tiem, kurš skolas laikā, kad kāds piedāvāja bastot skolu bļāvi, davai, davai... bet vienīgais aizvilkies uz stundām...
0 0
23/01/2021 18:59
dince13.., tas varētu vēl iedarboties 5.-6. _9.klasē, bet IKP pamatprincipi nostrādā jau krietni agrāk;)
https://europa.eu/european-union/...s/living_lv
https://www.csb.gov.lv/lv/statistika/s...ceturksniem

P.s. ko mēs ražojam? .. bērnus, preces, produktus, pusfabrikātus, deģenerātus, lūk, esam tik "zaļi domāšanā", kad netiekam ar saviem musariem/atkritumiem galā.. :)))
0 0
23/01/2021 21:58
Ak, Šī diskusija, kas uzmanības vien jau vērta!
Plosos domās: cik pareizi, nepareizi - likumdevējs nosaka prioritātes.;)
Ak, sacepu karbonādes, rīt marinēšu; jo tik attīstīti un izlīdzinoši kā pie mums notiek, vēl jāpamācās. Redz’ īres takses nekrīt (bijušie pašvaldības bērnudārzi, ofisos pārvērstie - īri nesamazina); jāsāk štatus samazināt.., likums nosaka kompensēt izmaksas - slikts piemērs! Drīz arī par pildspalvas attālinātu pārdošanu sekos sodi - tā runā, ne glupākie ierēdņi, kas vietējās konferencēs piedalās.. .
Nezinu, pat ko domāt, kad ar veidlapām skraidot, pildspalvu pat nopirkt nav ļauts .. :)))
P.s. banāls scenārijs, ne analfabētisms, kas valda visapkārt!;)
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

23/01/2021 23:36
Murminator, Tu esi no tiem, kurš skolas laikā, kad kāds piedāvāja bastot skolu bļāvi, davai, davai... bet vienīgais aizvilkies uz stundām...

Nesapratu, no kurienes tādi secinājumi?
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 22172

23/01/2021 23:57
Sveiks, Murminator!
Mizoju kartupeļus un galvā ienāca ģeniāla doma, Murminator, mums jāstājas partijā. Ir radīta partija īpaši mums abiem - partija gudrajiem un skaistajiem. Jāpiesakās pie Alda G. Ko saki?
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

24/01/2021 00:19
Sveika, Beata!
Es Tev par Maximas salātiem stāstījis esmu?
0 0
24/01/2021 01:07
Ehh, murminators, atmazgāšu desu, ka pat pārtikas un vet., dienests acis plātīs.. . Zin’ kapēc, jo viņiem galvenais sastāvs - tevis paša spēja un varēšana, pārējais mazsvarīgi, kā un ko reklamē! To, cik patiesi īsta desa.., to jau tikai lietpratēji spēj novērtēt - 90% gaļas, 10 % piemaisījumi - īsta doktordesa..:))) Citām desām nav nozīmes!;)
0 0

Tēmas: 47
Ziņas: 11732

24/01/2021 01:16
Noskatījos Navaļnija video par Putina pili Gelenžikā. Iespaidīgi. Ja tā ir taisnība, ir pelnījis prezidentiņš ar lāpstu pa purnu pilnā mērā. Šo filmu noteikti plaši apspriež arī LV. Pats esmu dzirdējis tikai vienu LR-1 raidījumu Aida Tomsona vadībā vakar, auto braucot no darba uz mājām. Un te man vēlreiz jāsaka, ka ... lai kā tomsoni izbaudītu mirkļa baudu, es nedzīvoju vis Krievijā, bet LV, un visu tā raidījuma laiku, kamēr valsts varas laizītāji - žurnālisti locījās orgasmā sakarā ar šo neapšaubāmi sensacionālo atmaskojumu, es nevilšus katru no izteikumiem vērtēju ar domu: "Bet kā tad ir pie mums? Vai citādi? Vai labāk?" Un man ir jāsaka, ka lielākaja daļā, kaut arī mērogi neapšaubāmi atšķiras, viss ir gandrīz precīzi tāpat. RUS budžets balstās lielā mērā uz dabas resursu izpārdošanas (nafta)? Mēs zāģējam, zāģējam un zāģējam. Naftas nav, ir meži. Cenzūra? Vai pandēmijas laika realitāte (valsts kases izzagšana un izklakarēšana, aizņemoties vēl un vēl) neliecina, ka pie mums viss ir tāpat? Policijas un citu "tiesībsargu" terors? Paskatieties Klimoviča un biedru video, un jūs sapratīsies, ka pie mums VISS IR TIEŠI TĀPAT.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 22172

24/01/2021 01:16
Murminator, vai més esam tikušies? 
Vai Aldim G. ir kāds sakars ar Maximas salātiem?
Murminator, labāk nepiemini Robertu K. Lai arī abi esat pievērsušīes vienam visuvarenajam. Nav tas labākais piemērs.
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas