Ielogoties
Reklāma

Vai Latvijaa ir veel kaads latvietis?? / 20

14/07/2011 21:47 | Diskusija lasīta 17951 reizes
Sodien zinjaas lasiiju ka meenesii no Latvijas izbrauc 2300 iedziivotaaju. Dienaa esot 6-8 reisi uz UK.
Atbildes (338)
1 2345...17
14/07/2011 22:30
O, jēzus- turaties tur UK, varbūt man kādu laiku paveiksies un nekur nebūs jākratās...
0 0
14/07/2011 22:32
ir meli, lieli meli un ir statistika
0 0
14/07/2011 23:18
austerre.
Turaas LV. Mees neturamies, mees dziivojam..:))
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

14/07/2011 23:31
pat vairāki!
0 0
15/07/2011 07:17
Labāk jau sēdēšu tepat LV.
Aizbraukt uz ārzemēm un vergot negribas.
+ vēl dzirdu(no atbraucējiem), ka ar darbu tajā pašā Ireland ir štruntīgi.
8 euro stundā es tepat varu nopelnīt.Vienīgais tracina pastulbās cenas.
Te šis tas maksā dārgāk nekā tai pašā UK.(tā piipli stāsta)
0 0
15/07/2011 07:24
Tādēļ no rītiem jūtu ka vieglāk elpot, pareiz dara ka no šejienes brauc projām, personīgi visi mani paziņas strādā arzemēs un pelna forši pat nedomā atgriesties, žēl ka to nopelnīto naudu šeit tērē un baro debīlo valdību... :))
0 0
15/07/2011 07:32
Nu cik tas ir, pelna forši?
Manējie paziņas Ireland lasa gliemežus/kaut kādas sēnes.(~600 eiriki)Guensijā(UK salā)dārzniecībās vairāk par 1000 pondiem nav dzirdēts ka saņemtu.Fāterlandē Dažādās ēstuvēs~8 eikiri stundā(verga darbs)
Vienīgais 4 čomi Norvēģijā izzāģē/tīra elektro līnijas.Nu tur gan~2, 5 štuki eiriki mēnesī(kaskadieru cienīgs darbs)
0 0
15/07/2011 07:39
Tie jau nav darbi, sēnes, ogas, gliemēzus lasīt, mani visi paziņas strādā celtniecībā, fabrikās, viesniecu tīklos, tiko sīkais atbrauca no Londonas kur jau 5 gadus par bārmeni strādā... :)
0 0
15/07/2011 07:47
A nu celtniecībā arī var pelnīt.Tas tiesa.
Aber tos, kuri savus bērnus aizvelk uz ārvalstīm un tur audzina, nesaprotu.
Pat negribu lai viņi te kādreiz atgrieztos.
------------------
Cik man ir borējuši par turienes labo dzīvi bla, bla, bla...
Bet kad pajautāju, vai es varētu tur atrast darbu, sākās buksēšana.Tu zini tā un šitā...
Cik saprotu, tad ar darbu tur štruntīgi.
No vienas puses jau gribētos pamēģināt tur parukāt, bet...
0 0
15/07/2011 07:55
Viss stulbākais ir iekārtot darbā kādu paziņu kautvai pie mums, tad pats esi par viņu atbildīgs un tas iekārtotais domā ka var darīt ko grib... Esmu saskāries un jau sen nevienu paziņu, radu netaisos nekur iekarto darbā..:) Tāpat man ir stāstījuši ārzemēs strādājošie kuri radus, paziņas iekārto šancē..:)
0 0
15/07/2011 08:04
:DDD

Tā viš ir.Es šeit arī vairs nevienu darbā nekārtoju.Vienīgais iedodu infu par brīvu vakanci.Tālāk jau viss ir atkarīgs no cilvēka.
Es tā arī biju domājis par ārvalstīm.
Te LV es varu pats saošņāt darbu, bet tai pašā laikā izkāpjot no kukuružņika hitrovas lidostā es stāvētu kā sāls stabs.Iztērētu savus līdzpaņemtos 1000 eirikus un galu galā gulētu kā bomzis zem tilta:D
Es piemēram nezinātu kur tur darbu meklēt.Kaut kādu navodku ta vajag.Angļu valoda ar tik sūdīgas sarunvalodas līmenī.
Nu fāterlandē mož būtu vieglāk.
0 0
15/07/2011 08:46
Satan, daudz taisnības par ārpus Latvijas darbiem. Īpaši derīgi, ka pieminēji pirmo eiro vai mārciņu tūkstoti, kas nepieciešams, lai sāktu kaut ko ārpusē meklēt, -- turklāt tad, ja esi gatavs meklēt un strādāt, valodu zināšanas ieskaitot.

Maigonisd, palīdzēt kādam bāleliņam tikt pie darba vakances vienīgi tādēļ, ka šis ir rads vai -- ne labs, bet kaut kāds, pavirši zināms -- čoms... kas var būt stulbāks par to?! Es vairākiem cilvēkiem esmu līdzējis tikt pie labām darbavietām, bet tādu nav daudz. Ar mūsu -- veco praulu, ōpju utml. paaudzes cilvēkiem -- reizēm kaut cik vieglāk. Cerīgi arī pavisam jauniņie. Pašdisciplīna un atbildība nav modē, -- te nu tagadējās skolas un pedagoģijas ir liellas bedres sarakušas: kopš laikiem, kad skolniekiem parādījās cilvēktiesības bez pienākumiem.

Kas attiecas uz "navodkām": http://www.orangegroup.no/en/news/big...an-history /

Jau vairāki manējie draugi, draudzenes, paziņas, kolēģi ir sevi izmēģinājuši Norvēģijā un sadarbībās ar norvēģiem. Nav jau sviestamaizes vien, BET... Mūsu -- LV! -- industriālie alpīnisti, augstumdarbu meistari, augstumdarbu drošības speciālisti var labi apmaksātam darbam pasaulē sagatavoties tepat Latvijā, Rīgā! Vēl trakāk -- mūsējie jau vairākus gadus mācās, tiek sertificēti un pasaulē brauc strādāt ar norvēģu SOFT sertifikātiem!

(Desperados & Co, turies nu! Pa pieri virtuāli Tev derētu sadot Matadors, kaut man vajadzētu iet Matadoram palīgā: Tavas bezatbildīgās un paviršās muldēšanas sakarā, -- es, lūk, no sevis neko, tikai citātus... Faktiski Tava šī izrunāšanās sakrīt arī ar Versijas un te vēl dažu paviršās muldēšanas epizodiskajiem izlēcieniem, -- par info bezpersoniskumu utml. ... -- nezinu, tīši vai netīši, vai tikai privātas lielummānijas dēļ... dēļ vēlmes piep*sties, dziedot līdzi paviršiem ļautiņām, kas tik latviski lepni te tautiskas-ell-vē... pagalades dziesmas)

Vēl smieklīgāk, pozitīvā informācija medijiem nav modē, -- nav, no kā kopēt/citēt/bla-bla-bla... Nu jau norvēģi, kuri grib likt SOFT standarta augstumnieku eksāmenus, ar 2 avioreisiem no sava polārā loka lido uz Rīgu kārtot eksāmenus un viņus -- pēc norvēģu standarta! -- māca arī mūsu meistari. Un, lai gan norvēģi nav tik iedomīgi kā zviedri, kam Norvēģijā senu okupantu slava līdz pat mūsdienām, arī viņi ir pārsteigti, ka mūsējie spēj būt labāki un itin nemaz dumāki par viņējiem.

Mūsējiem, kas gana veseli, kam nav baiļu no augstuma, kam pietiek neatlaidības un kuri spēj sakrāt kādus Ls 450 pirmajām mācībām/1., zemākajam augstumdarbu drošibas līmenim, šobrīd izdevību ir pietiekami. Un, kad tiikts pie tiesībām strādāt uz gāzes un naftas ieguves platformām, līdz 120 -- 130 metru augstumā virs ūdens un labu gabalu aiz Polārā loka, tad pelnīts tiek pulka vairāk par 2500 eirikiem mēnesī.
Protams, tam gan sevi jāgatavo -- arī fiziski, ne švakāk par starptautiski cienāmiem armijniekiem misijās. Augstumnieki strādā sasaitēs, un, ja kolēģi nevarēs paļauties, gribētājs lidos kā tējkanna virs žoga un bez atgriešanās iespējām.
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

15/07/2011 09:06
ja [vairs] nebūtu, nejaudātu tik biezā kārtā izbraukt.
maigonisd Vissstulbākais ir iekārtot darbā kādu paziņu kaut vai pie mums, tad pats esi par viņu atbildīgs un tas iekārtotais domā ka var darīt ko grib...
gosta tāda nav, bet saprotams, sūdabrāli ieteikt nav stils. es, kad padirdēju, ka ir robs, šaubu mākts, ne ieteicu pa ķēķa durvīm, bet 1-kārši noziņoju potenciālajai kandidātei - ar perifēro dzirdi dzirdēju, ka vajag, ej un runā. konkrētajā reizē panākumi izpalika.
bet вообше-то это наезд! - vairums darbaļaužu darbu dabū pa pazīšanos un man arī pārsvarā tā bijis. patreizējajā darbā pat slēpu, cik jaudāju, ka ar lielo bosu sobutiļņiks kopš 1905. gada. un bazārs ne par šopieru dēļiem - 1-kārši tā savādi būtu, ja es mētātos bez pielietojuma un frendam vajadzētu darbinieku un viņš paņemtu no ielas sūdīgāku. saprotams, arī tā ir bijis.
0 0
15/07/2011 09:12
Harald, katrai parādībai -- kā rubļam un latam -- vismaz 2 lielas puses un 1 smalka kantīte...

Var kādu darbvietā vai, vēl sliktāk, naudas saņemšanas/ne pelnīšanas, vietā iekātot šoferdēlīgi, bet var vakanci piedāvāt ar rekomendāciju ieteikumu, par ko ieteicējs atbildīgs, -- ja zina un grib zināt, kas ir atbildība. Pazīšanos ar atbildīgu ieteikšanu tīšā demagoģijā bieži sajauc slaisti, skauģi un lūzeri, ja būšanas nopietnas, -- nav taču nekā tik laba, lai to nevarētu samaitāt: arī ieteuikumu darbam.
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

15/07/2011 09:27
mariins4x4
katrai parādībai ... vismaz 2 lielas puses ...
to pa lielam esmu pamanījis - malo togo, vēršu to, kuri to nav pamanījuši, uzmmanību uz šādu lietu!
nav taču nekā tik laba, lai to nevarētu samaitāt
kā par nelaimi nav gan.
nu, man uz shito tēmu (.)-iņš, jo pa rezei saliekās, ka kā teica santehniķis sapulcē как ёбтвоюмать, так ёбтвоюмать, а как ЁБТВОЮМАТь, так не хуя!, kas nozīmē - kad jāstrādā, tad es, a kad jābrauc uz atpūtas namu, tad priekšnieks brauc. nu, kad par baltu velti jābildē nestandarta padarīšanas termiņos, kuros par naudu ne-1 nav ar mieru, tad es bildēju, a kad jāņem darbā par atlīdzību, tad izbijušu okupācijas armijas praporšķiku paņem.
0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28928

15/07/2011 11:28
Arī man ir nācies aplauzties kādus rekomendējot .. tā nu tas ir ..
0 0
15/07/2011 11:39
Lielākā jautrība sākies tad, kad tiem, kuri aizbraukuši nebūs vairs kam sūtīt naudu šurp... Jo, būs aizvesta prom visa ģimene vai būs vietējie apmiruši (teiksim vecāki) Lūk tad sāksies lielākā jautrība, jo ļoti aktuāls kļūs imigrācijas jautājums, un jūs jau ziniet, kurus mums centīsies piespēlēt pirmos... Tā kā domāju, ka velti te tiek dalīti vietējie un aizbraukušie, jo dzīvē mums var gadīties visādi, pat tie, kuri te jūtās 100% droši, rīt var palikt bez darba un izmisuma dzīti rauties projām...
Un runājot par 8EUR stundā, es piekrītu, ka arī šeit tos var nopelnīt, bet nevajag visu labklājību vērtēt no tā vien. Ja vērtējam materiālo pusi, tad nevajag piemirst arī par sociālo garantiju paketi, ko nodrošina (pat iebraucējam) valstīs, uz kurām mēs galvenokārt izbbraucam. Un daudz citu nianšu... Cilvēkam ir ļoti svarīgi justies droši par rītdienu, un tieši šīs sajūtas trūkuma dēļ loti daudzi aizbrauc, jo šeit situācija mainās katru dienu, ir neprognozējama pašā augstākajā līmenī. Parasts mirstīgais jūtās nepasargāts nedz kā darba devējs, nedz kā darba ņēmējs.
Par ko es jums te vispār stāstu, katram domājošam cilvēkam tas ir skaidrs tā pat.
Tas, ka kādam dzīvojās labi neko nemaina (es nerunāju par korumpētiem ierēdņiem vai tiem pietuvinātiem cilvēkiem), jo labi ir jādzīvo masveidā konkrētās valsts iedzīvotājiem, tad var spriest par dzīves līmeni. Un Latvijā masveidā cilvēki cenšās izdzīvot un cīnīties ar sistēmu un tās paviršās darbības radītajām sekām.
0 0
15/07/2011 11:57
Matadors ber sāli brūcēs...
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14489

15/07/2011 11:58
mat - lielākā problēma kā reiz jau ir tā, ka ļoti darbaļaužu maz domā par rītdienu( tā ir sociāla problēma - jo kamēr nav sakārtota šodiena... par rītdienu ir problemātiski domāt), un, savukārt, uzņēmēji pastiprināti domā par to rītdienu...
0 0
15/07/2011 12:05
Svilpi, tici man, arī labi attīstītās valstīs ierindas ļautiņš maz lauza galvu par rītdienu (es pat teiktu mazāk kā to dara mūsu cilvēki)... nu tā globāli. Tam ir jābūt iestrādātam valsts attīstības programmā, un jārealizējās sasakānā ar šo plānu... Latvijā šāda plāna nekad nav bijsi. Ir bijuši kautkādi abstrakti murgi savārstīti katrā minsitrijā (kurā nu labāk, kurā ne tik labi), bet nekas nav bijis salikts kopā, lai izvērtēt kā tas darbojās kopīgā sistēmā. Izvērtējiek kaut vai tās pašās izglītības un veselības aprūpes sistēmas...
0 0
1 2345...17
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas