Nacionālie ēdieni / Itāļu - 2
Tomāti ar Mozarellas sieru un pesto Tomāti ar Mozarellas sieru un pesto (2)

- 2 palieli tomāti - 1 Mozarellas siera bumba Pesto mērcei: - 1 liels saišķis ar baziliku - 3 ķiploka daiviņas - 1 ēd.k. ciedru rieksti (var izmantot valriekstus) - 3-4 ēd.k. extra virgine olīveļļas - 3-4 ēd.k rīvēta Parmas siera (var izmantot kādu citu cieto sieru) - sāls

Tomātus un sieru sagriež šķēlēs. Sieru liek virs tomātiem. Uzliek virsū pesto piciņas. Pesto pagatavošana: Bazilika lapiņas un ...

Lazaņja Lazaņja (3)

Sarkanajai mērcei: - apmēram 0.5 kg maltas liellopu gaļas, - 1 liels sīpols, - 1 ķiploku daiviņa, - malti melnie pipari/sāls pēc garšas, - baziliks (var būt kaltētais- bet obligāti- tas piedod to īpašo garšu), - apmēram 2-3 bundžas tomātu savā sulā, - mazliet sarkanais vīns. Baltai mērcei: - piens apmēram 0.5 l , - apmēram 4 ēd. karotes milti, - sviests, - sāls/pipari pēc garšas, - sarīvēts muskatrieksts, - lauru lapa, - ķiploks, - parmas siers sarīvēts.

Tātad: Katliņā ielej pienu, ieliek lauru lapu, piparus veselus un ķiploku daiviņu - uz lēnas uguns sildi (lai garšas savelkas)-izmaisa i ...

90 minūtes

- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.