Ielogoties

Muskūka

Informācija
Autors: lams
Visas receptes, ko publicēja lams
Recepte publicēta: 21/09/2010 20:05
Recepte lasīta 3785 reizes
Recepte saglabāta favorītos 134 reizes
Komentāri: 7
Foto

Rādīt vairāk (4)

Izejvielas un to daudzums:
- 200 g sviesta 82 % (paciņa)
- 400 g rūgtās šokolādes
- 400 g baltās šokolādes
- 2 iepakojumi pa 200 g saldā krējuma
- apmēram 12 ēd.k. cukura
- kiršu ievārījums
- stipra kafija
- 800 g svaigu zemeņu
- cepumu Vicenzovo ( Dāmu pirkstiņi)
Pagatavošanas process:
Izliek formas dibenu ar cepampapīru un tur ievieto cepumus ar cukuru uz augšu. Iemaisa stipru kafiju berz cukura, ņem novietotos cepumus no dibena strauji tajā mērcējot cukuroto pusi liek atpakaļ ar mitro pusi uz augšu. Izliek cepumu pusītes gar malu ar cukuru uz ārpusi. Izkausē pusi sviesta, tajā izkausē tumšo šokolādi. Nedaudz atdzesē. Saputo pusi saldā krējuma ar pusi cukura daudzumu stingrās putās.Samaisa ar izkausēto atdzisušo šokolādi, pārlej par mitrajiem cepumiem. Izklāj skāba ievārījuma kārtu. Otru kārtu veido tāpat, tik rūgtās šokolādes vietā liek balto šokolādi. Liek ledusskapī uz 8 stundām lai atdziest. Rotā ar zemeņu pusītēm, dzērvenēm un piparmētru lapiņām tieši pirms pasniegšanas.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 30

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Es lietoju cepampannu ar noņemamām malām, lai izveidotu formu vai pirkto toršu virsas, ko var nogriezt.
Es nelietoju tik daudz šokolādes - man pietiek ar pusi no tā daudzuma, cukura tāpat, jo sanāk jau i tā ļoti salda. Baltās šokolādes vietā es izmantoju Philadelphia sieru. Ķiršus ar nelietoju, jo par saldu, labāk ir ar upeņu ievārījumu vai dzērveņu. Virsū ar tik daudz zemeņu nelieku, jo grūti sagriezt. Ogu vietā lietoju sablenderētas ogas - zemenes vai meža zemenes. Dzērveņu vietā lieku ķivi.
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (7)
feja | 20/10/2012 19:03
Izskatās ļoooti kārdinoši. Jāpamēģina.
uzticamaa | 23/09/2010 19:24
Bitesmātei: Vēl lētāk pašai uztaisīt īstenu lauku biskvīta torti :)
lams | 22/09/2010 17:03
Nu pasūtīt varbūt, bet šeit TU pati taisi un ar palīgiem pie tam :)
bitesmate | 22/09/2010 12:31
Lētāk sanāk pasūtīt vienu īstenu lauku torti:)))
olita112 | 21/09/2010 23:15
... jā, pamanīju, ka tu pati taisi ne tik saldu... kamēr ,vēl Anna nezin, kas ir ,,sētiņa,, -varu šmaukties:)
lams | 21/09/2010 23:13
:))) man bērni prasa, lai ir kā sētiņa - ik pārcepums, lai ir mazāks nedaudz par iepriekšējo :))... un nemaz viņa tik salda nesanāk, ja to kvantumu cukura negāž iekšā :)))
olita112 | 21/09/2010 22:59
..vasarā vajadzēja kūku taisīt, lai nav jācep... nu, šitā jau ar tāda-tiramisū veidīgā... kaut kā apzināti izslēdzu variantu, kad tos cepumus visapkārt formai stutē, lai gan , protams, ka apaļa tā ir tāda svinīgāka... es taisnstūra formā liku... un, cepumus guļus... es, jau kā parasti, ka tik nohaltūrēt:))))))))))
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas