Ielogoties
Reklāma

Zirņu - griķu kotletītes

Informācija
Autors: vasara
Visas receptes, ko publicēja vasara
Recepte publicēta: 16/08/2010 14:42
Recepte lasīta 6435 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 7
Izejvielas un to daudzums:
- 1 glāze šķelto dzelteno zirņu
- 1 glāze griķu
- 1 liels sīpols
- 2 ēdamkarotes milti
- sāls pēc vajadzības
- Gī sviests (var izmantot augu eļļu)
- sezama sēkliņas
Pagatavošanas process:
Uz pāris stundām iemērc aukstā ūdenī šķeltos zirņus, lai sabriest. Tad liek tos vārīties. Kamēr vārās zirņi, aplej griķus ar verdošu ūdeni (tik daudz, lai kādu pirksta tiesu pārsedz griķus), lai uzbriest.
Gī sviestā apcep sagrieztu sīpolu.
Kad zirņi mīksti, tos nokāš, nolej ūdeni no griķiem, ja tāds ir.
Zirņus, griķus, apceptos sīpolus, saber virtuves kombainā, pievieno sāli pēc garšas un sastrādā masā. Masai nav jābūt pilnīgi viendabīgai.
Masu saliek bļodā, pievieno miltus, samīca.
Veido kotletītes, tās apviļā sezama sēkliņās un cep gī sviestā gaiši brūnas.

Garšīgi kopā ar tomātu vai tomātu gurķu salātiem, kas aizdarīti ar bezpiedevu jogurtu.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Gī vietā var lietot augu eļļu, bet man patīk, kā šajā receptē riekstainā gī svieta garša spēlējas ar zirņiem un griķiem. Ar gaŗšvielām šeit neaizraujos, lai neizbiedētu augstāk minēto garšu rotaļu.

Griķus nevāru, tie tāpat sabriest mīksti.

Ļoti garšīgi ir silti, kamēr sezama sēkliņas apkārt nav zaudējušas savu kraukšķīgumu.

Sezama sēkliņas var neizmantot - cept bez tām.

2 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (7)
lilita57 | 12/03/2015 17:11
Noteikti iz meg in as u so recepti un saldo desu ari.
aha277 | 21/03/2013 07:57
Pagatavoju. Tiešām garšīgi. Un kamēr siltas- ir visgaršīgākās!
daiga41 | 07/03/2013 17:42
Noteikti izmeginasu so recepti!Liekas loti garda!
sniegapika | 27/09/2011 14:04
Tad es varētu viņus sezameļļā cept, arī vajadzētu sanākt garšīgi :) Paldies par recepti, esmu absoluta dzelteno zirņu fane :)
vasara | 11/07/2011 22:07
Ķausētais sviests.
Sviesta paciņas liek katliņā un karsē uzvismazākās uguns. Pēc laika rodas putas- tās nosmeļ, pēc kāda laika izgulsnējas apakšā visāda draza. Kad sviests paliek ccaurspīdīgs, zeltains, to nokāš. Glabāt var gan ledusskapī, gan neledusskapī.
Jākarsē samērā ilgi- 2 paciņas- kādas 25 min.
alkaholikjis | 10/05/2011 00:28
izskataas vienkaarshi.. A kas ir Gi sviests?
claire | 17/08/2010 18:03
noteikti izmēģināšu šo recepti ;)
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas