Log in
Advertise
kosmi

Istaba

Tā ir mana vide, kurā dzīvoju. Manas mēbeles, skaistuma priekšmeti, trauki un vecā zupas terīne. Bet ir kopīgās istabas, kurās ir mēbeles, kas reizēm mainās, paliek vecākas, bet katalogu bildes nemainās. Tajās istabās ir dinamika gan progresējoša, gan degradējoša. Taču tajā sēdētājiem tas ir vienalga. Un kāda tur daļa būtu citiem? Mēs to veidojam! Ja nepatīk, nāc un maini vidi, varbūt mēs pielāgosimiesundefined ) Tā ir caurstaigājamā istaba, kur riebeklīši mēdz nomest izsmēķus un konču papīrus, taču estēti skrien stādīt puķes, tās laista un cer, ka tas var patikt citiem. Pasaule ir raiba un pilna visādu  pārsteigumu.. gan jauku, gan ne tik jauku... Man bērnībā mācīja slaucīt kājas tepiķītī pirms ieej istabā.. un vienalga, vai tā ir personīga, vai kopīga. Cieņa, cieņa un vēlreiz cieņa pret citu viedokļiem. Lai rej nikni suņi, mēs esam cilvēki!!!!

Published by: kosmi
Published: 20/07/2019 22:39
Viewed 3707 times
Comments: 7
3 people like this blog
Comments (7)
beata | 19/09/2019 12:43
Arī portāls ir telpa kurā uzturamies. Nu gluži kā istaba. Un kļūst skumji brīdī kad ienāk namatēvs un pasaka - tagad visi paklusējat. Jeb dodat man naudu par iespēju runāt. Un vakars tiek sabojāts. Kāds samaksā kāds klusē. Un sarunas turpinās. Bet, vairs nav omulīgi. Gribas piecelties un aiziet.
silvaana | 27/09/2019 17:14
Man pietrūkst komunikācijas ar tevi...
kosmi | 30/09/2019 10:05
Es jau par portalu ari domaju:)
ziulee | 13/09/2019 00:38
Ja "istaba"ir īres, tad tas ir "nekas". Katram jāzin, ka "īres istaba" ir tik gaisīgs jēdziens - šodien ir - rīt nav. Poēzijai šeit nav vietas... :(
aldija | 12/09/2019 15:19
Dzīvojot kopējās diskusijās, tā tomēr ir koptelpa. Uztaisi savu klubu/blogu utt., tā nu ir Tava istaba un noteicējs esi Tu pats. Un veido kā gribi, un uzņem istabā tos, ko gribi. Kā jebkurā mājā.
bardo | 12/09/2019 14:20
Gluži par tēmu tas nebūs, bet reizēm tu aizej ciemos pedantiski sakārtotā vidē, bet viss, ko vari darīt, ir skatīties apkārt, jo ar saimniekiem nav par ko parunāt. Bet reizēm ir otrādi, saimnieks noņems no krēsla zeķes, noslaucīs putekļus un saturīgās sarunās aizmirsīsies laiks. Bet, jā, mans nams ir mana pils.
magdahera | 28/07/2019 16:29
Ja runa ir par publisku vietu, tad ir saprotams, ka jāsastop dažādi cilvēki, un nav jābrīnās par tiem, kuri spļaudās, čurā kaktos, vai tiem, kuri ir naivi, pūkaini un balti.Ja nepatīk, tad neeju, neskatos un neklausos, ja patīk apskatīties krāsino intelektu, tad nāku, lasu un komunicēju.Nevienu nekad nevēlos mainīt, jo man tas nav vajadzīgs.Uzvedos tā, kā vēlos, saku to, ko domāju, esmu tāda, kāda esmu.Un, ļauju būt citiem, tādiem, kādi ir.Vienīgi, tuvāk komunicēju ar sev tīkamiem, ar sev līdzīgajiem, tas arī viss. Cik sapratu, tad tas vairāk par šo vietu "Tautu". Ja par savu dzīves vietu, tad saku tā : "Moi dom, moja kreposķ."Tā ir vieta, kur viss iekārtots manai labsajūtai, vieta, kur izolēties no visa.Iekļuve tajā, tikai izredzētajiem.:)
vars | 21/07/2019 09:30
Kā senā dziesmā - ar netīrām kājām šeit ienākt Tu vari, bet netīru sirdi neienàc brāl
solveigavite | 21/07/2019 01:37
Tiesi taa. Mana istaba - MANA-Pils.. miera osta vieta, kur atgut spekus un relakseties... tadel vislabaak, ja tai ir prieksistaba- koridors kur nokrit ielas dubli liekais slapjums un viss ko atstajam noslaukot kaajas,
At this time, we only use technical cookies to ensure the proper functioning of the website. More information