Log in
Advertise
violett

Mīlēšanās, Ego un sapņi...

Vientulība ir tad, kad pamostoties no rīta tev nav kam izstāstīt savus sapņus.

Jo gadās jau, ka fiziski kāds ir blakus – bet ne vienmēr tas ir cilvēks, kas tevi sapratīs. Ne vienmēr tas ir cilvēks, kuram esi gatavs atklāt savas zemapziņas fantāziju sirreālās rotaļas. Ne vienmēr tas ir cilvēks, kas tevi grib iepazīt tik tuvu un dziļi, lai klausītos vēl tavu vīziju aprakstus, ja pietiek taču ar cita līmeņa komunikāciju - izrunāt sadzīviskas lietas, kaut ko saremontēt vai nopirkt, iziet publikā, lai pazīmētos, iedzert lai atslābinātos un paseksot. Ne vienmēr tas ir cilvēks, kas pat ļoti gribēdams spēs saprast tevi, iejutīsies tavā stāstā. Tieši tādēļ man šķiet, ka iespēja dalīties savos sapņos ir tik svarīga. Jo tā ir savas dvēseles atkailināšana.

Protams, tas nav vienīgais veids, kā ar otru pabūt gana tuvu. Savu būtību mēs otram atklājam arī mīlējoties. Tad mūsu ķermeņi runā viens ar otru, mūsu valoda ir visdažādākie pieskārieni. Un lai ķermeniski saprastos, milzīgi liela nozīmi ir tam, kā mūsu vecāki bērnībā mācīja mums šo pieskārienu valodu, jeb šai ziņā esam analfabēti, jo netikām gana daudz ucināti, mīļoti, glāstīti, apkampti un apčubināti. Daudziem jau no bērnības līdzi nāk pieskārienu bada sajūta un to izmantošanas neprasme. Tad nākas to mācīties nu jau pieaugušā vecumā un nemulst, ka patiesībā vēl aizvien tu pa īstam nepazīsti ne savu dvēseli, ne augumu un, protams, no porno filmām varbūt esi samācījies daudzas interesantas tehnikas un uzvedības ārējās izpausmes, taču neproti atvērties un „nedzirdi” to otru cilvēku. Un tad sanāk tie seksa varianti, kuros vīrietis pat naricistiski apbrīno sevi – re, kāds es supervecis, un kādu sievišķi nogrābu, un vēlāk nesaprot, kādēļ viņa nevēlas vairs tikties. Vai sieviete, kura atdodas konkrētu merkantilu prāta apsvērumu dēļ vai "veselībai", nevis tādēļ, ka viņas augums enerģētiski pievelkas ar šī vīrieša augumu un dvēseles lidinās kopā augstākās sfērās. Šo reālistisko, bet paskumjo variāciju sarakstu vēl ilgi varētu turpināt...

Mīlējoties nav vieta egoismam un visam citam, saistībā ar savu Es – pašam pilnībā jāizkūst, atdodoties šim procesam un ar prieku jāsniedz bauda otram. Ja to nedarīsi, labākajā gadījumā sanāks kvalitatīvs fizioloģisks akts, kas būs mazinājis spriedzi, taču partneri pēc tā jūtas iztukšoti, nevis piepildīti.

Cik daudz ir cilvēku, kas spēj atzīt savu neprasmi un nepieciešamību mācīties šai jomā – mācīties ķermeņu valodu? Mācīties ne jau jaunus tehniskus paņēmienus un kā fiziski izskatīties pievilcīgāk – bet mācīties uzticēties sev, uzticēties otram un galu galā – uzticēties dzīvei, kā lieliskam un tevi mīlošam procesam. Ticēt, ka dzīvojam ne tikai tādēļ, lai pelnītu naudu, atražotu sevi bērnos, kļūtu izglītotāki, audzētu nacionālo kopproduktu, uzceltu sev māju un brauktu ar labu auto. Bet gan dzīvojam, lai priecātos paši un sniegtu prieku citiem. Nebaidoties būt pārāk atklāti, nesaprasti un noraidīti. Jo mums ar Dzīvi ir abpusēja mīlestība.


Published by: violett
Published: 07/03/2007 14:25
Viewed 5018 times
Comments: 9
3 people like this blog
Comments (9)
violett | 24/06/2013 12:20
rasa51 - jā, tas ir manis rakstīts... Bija kādā dzīves brīdī sakrājušās pārdomas par šo tēmu :)
chaukstene | 24/06/2013 12:10
lasot atcerējos rindas no kāda krievu dzejoļa... cik daudz ir cilvēku ar kuriem mēs varam likties gultā, bet cik maz ir tādu ar kuriem vēlamies kopā pamosties... atvainojiet, bet tulkojums ir mans:)
vvilks | 24/06/2013 10:31
Nu nē... Tas ir secinājums, kas uzrakstīts, lūrot caur atslēgas caurumu. Par šādām lietām nu nevar aizdomāties cilvēks, kam tas ir dots, un kas nezin, ka var arī nejust un neglāstīt. Attiecības veido divi, gluži, kā rāvējslēdzējs. Ja neievēro rāvējslēdzēja principu, būs avārija, vai klusējoša pakļaušanās un gaidīšana no tās puses, kas nav uz galvenā ceļa. Vai arī, var teikt, ka viena pagale nedeg. Modernāk tas būs sado-mazo attiecības morālajā plānā
rasa51 | 24/06/2013 07:37
Ļoti labs blogs.Izcili. Būtu jauki, ja Tu man atrakstītu, vai pati to rakstīji, vai kāda cita domas tās, bet vienalga ļoti patiesi. Skatos komentāru maz bijis, jo arī mīlestībā valda nauda un aprēķins.
afanana | 18/12/2007 18:07
:) Labi jau ir uzrakstīts. Bet, ja visu laiku mācīties un gribēt, tad nepaliks laika spēt un varēt...
rondina | 12/10/2007 23:42
Tas, kurš ir iemācījies iedziļināties sevī - prot nolasīt otra vēlmes.Partneri harmoniski papildina viens otru!Viņiem nevajag meklēt citus sakarus.
Savukārt tiem, kas negrib izprast sevi - dzīve liek nepārtraukti mainīt partnerus!
violett | 07/03/2007 19:36
iedzilinas tie, kas grib pashi gut ipashi augstas kvalitates baudu un speet to sniegt otram ... :)
flerinja | 07/03/2007 17:39
Tā jau ir,bet kas tajā iedziļinās?
rika | 07/03/2007 14:40
Lieliski! Tikai žēl,ka šādi domājošo cilvēciņu ir mazums..:((( Visi apreibināti ar tehniku,skaitu,lielumu utt...
At this time, we only use technical cookies to ensure the proper functioning of the website. More information