Ielogoties
Reklāma

Mājas bulciņas.

Informācija
Autors: lams
Visas receptes, ko publicēja lams
Recepte publicēta: 04/08/2010 13:23
Recepte lasīta 12156 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 4
Foto

Rādīt vairāk (2)

Izejvielas un to daudzums:
Mīklai:
- 1 l piena
- 30 gr. rauga
- 1 ēdamkarote cukura
- naža gals sāls
- 1 ēdamkarote eļļas
- ap 2 kg miltu
Pildījumam:
- 3 tējkarotes magoņu
- 8 tējkarotes cukura
- 1/2 tējkarote kanēļa
- 50 gr. sviesta
- 200 ml brūkleņu ievārījuma
Apsmērēšanai: 1 ola
Plātes eļļošana: eļļa un manna
Pagatavošanas process:
Raugu apber ar cukura karoti un ļauj uzbriest. Kad parādās putiņas pielej siltu/ ne karstu / pienu un eļļu ar sāli. Izmaisa. Ber lēnām miltus maisot tik tālu ka mīkla nelīp pie rokām. Kārtīgi izmīca. noliek siltā vietā rūgt. Kad ir mīkla pacēlusies, viņu apmīca, lai gaiss iziet un gatavojas cepšanai. Sāk sildīt krāsni un plātes. Ņem 1/4 daļu mīklas, liek uz līdzenas virsmas, kas ir apbērta ar miltiem/ miltu daudz nevajag un lai viņi ir vienādā kārtā/, veltē līdz iegūst 0.5 cm biezu lielu ’’pankūku’’. Apsmērē ’’pankūku’’ ar sviestu un pārkaisa vienmērīgā slāni ar magoņu + cukura maisījumu. Sarullē ’’pankūku’’ tādā kā pagalē. Griež ar nazi apmēram 1 vai 1,5 cm biezas ripiņas un kārto ieeļļotā plātē. Plāti eļļo ar eļļu un pabērt ar mannu, tad vieglāk ņemt nost bulciņas. pirms likšanas krāsnī katru bulciņu apsmērē ar sakultu olu. Cep krāsnī apmēram 10-15 min pie 180 temperatūras /bulciņām ir jābūt gaiši brūnām gan no apakšas, gan no augšas/. Tāpat cep ar kanēli un brūkleņu ievārīju, bet ar ievārījums vajag pēdējās, jo viņš tek.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 90

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Sanāk ap 60 bulciņām un pāris plātsmaizes, jo es labāk cepu ievārījumplātsmaizi nekā bulciņas. Vēl var izmantos biezpienu / biezpiens + cukurs + kanēlis + ola/ vai āboli, kas sagriezti šķēles un pārlieti ar saldo mērci / cukurs + vanlīncuklurs + ola + krējums /. Var nopirkt gatavu rauga mīklu nevis taisīt pašiem. :)
Viss aizņem apmēram 1-1.5 stundas rūgšanas un stundu cepšanas.
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (4)
belinda | 30/12/2010 14:27
silvijai11 - nu tā jau nav gluži ikdienas barība, lai skaitītu kalorijas, tas saprotams, bet svētku reizēs garšīgi..!! Rīt pat uz Jauno gadu sacepšu arī šādas rožmaizītes ar kanēli, magonēm u.c. .. atcerēšos bērnību.. ))..
saule007 | 19/08/2010 22:20
Gardas gan tai Jeekabpilii tas bulcinjas!!!! :))
uzticamaa | 14/08/2010 15:07
Silvija11: Uz mājas svētkiem, kad sanāk bars ciemiņu ar bērniem šitāda manta pašā reizē.
Mana vecmamma bulciņām vēl vienkārši pārlej kausētu šokolādi vai šokolādes glazūru. Bērniem ļoti garšo
silvija11 | 05/08/2010 08:54
Šausmīgi neveselīga barība. Receptei derētu uzrādīt kalorijas.
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas