Visas receptes, ko publicēja vasara - 21
Pavasaris nenāk Pavasaris nenāk (2)

- ledussalāti - spināti - pētersīļi - tomāti - gurķis - sarkanais sīpols - grauzdēti, sālīti zemesrieksti - balzametiķis - biezpiens

Saplūkā ledussalātus un spinātus. Tomātus, gurķus sagriež gabaliņos. Sīpolu sagriež pusaplīšos. Dārzeņus ber bļodā, pieber ...

10 minūtes

Burkānkūka Burkānkūka (1)

- 750-800 g milti - 1, 5 pac. cepamais pulveris - 300 g sviests - 1, 5-2 kg burkāni (rīvēti uz smalkās rīves) - 0, 5 l skābais krējums - 300 g cukurs - 150 g rozīnes - 150 g valrieksti sagriezti (uz 20 min. iemērc karstā ūdenī, lai neitralizētu rūgto garšu) - 100 g kokosa skaidiņas - 250 g sk. krējums + 100 g cukurs kūkas virsai - tējkarote malts kardamons - tējkarote malts kanēlis

Visas sastāvdaļas, izņemot miltus, sajauc un mīca, kamēr izdalās mitrums no burkāniem. Tad pievieno mīkstu sviestu, miltus, visu izmīca, lie ...

Nātru zupa Nātru zupa (2)

- sauja grūbu vai miežu putraimu - burkāns - pāris kartupeļi - sīpols - eļļa - jaunās pavasara nātrītes - krējums

Noskalo grūbas un putraimus, ber ūdenī un vāra. Pa to laiku nomizo kartupeļus, sakubo, pieber klāt. Eļļā apcep sīpolus, burkānus, pieliek kl ...

Spinātu salāti Spinātu salāti (2)

- spināti - tomāti - redīsi - zaļumi (loki, dilles, pētersīļi) - valrieksti (sadrupināti) - zaļās olīves - linsēklas - rīvēts Parmesan tipa siers - sāls - Balsamico etiķis

Sagriež visas griežamās satāvdaļas, pievieno sāli, balsamico etiķi, linsēklas, sadrupinātos valriekstus. Samaisa. Pirms pasniegšanas ...

10 minūtes

Masalas tēja Masalas tēja (0)

- melnā tēja, vēlams Asamas - ūdens - Masalas garšvielas ( kanēlis, anīsa zvaigzes, zaļais kardamons, kardamona graudi, anīsa sēklas, smaržīgie pipari, melnie pipari, krustnagliņas, ingvera pulveris, kurkumas puveris) - piens - saldumam: cukurs vai medus.

Vispirms sagatavo masalu- garšvielas, kas naj jau pulverveidā, samaļ kafijas dzirnaviņās. Sagatavoto masalu var uzglabāt ciešā trauciņā gana ...

10 minūtes

Sēņu smēriņa maizīte Sēņu smēriņa maizīte (3)

- sviests - šampinjoni - sīpoli - sāls - pipari - rupjmaizes / graudu maizes šķēle

Sviestā apcep sīpolus zeltainus, pievieno sagrieztus šampinjonus, sāli, piparus un sautē, kamēr šķidrums iztvaikojis. Gatavus sablenderē.

20 minūtes

Gurķu- tomātu aukstā zupa Gurķu- tomātu aukstā zupa (0)

- gurķi - tomāti - ķiploks - kefīrs - citrona sula - seleriju un bazilika zaļumi - sāls - Chipoletto mērce - linsēklas

Sablenderē daļu no gurķiem, tomātus, ķiploka daiviņu, kefīru, daļu no zaļumiem. Pievieno sāli, citrona sulu, Chipoletto mērci. Gatavā ie ...

10 minūtes

Ķirbju zupa Ķirbju zupa (0)

- ķirbis - kausētais siers - olīveļļa vai gī sviests cepšanai - sīpoli - sāls - zaļimi Ja vēlas asumiņu - ingvers, čilli pipariņš

Katliņā olīveļļā vai sviestā apcep sīpolus līdz caurspīdīgumam(šajā gadījumā labāk izmantoju gī, jo tas bagātina garšu), katlu pieber ar rup ...

30 minūtes

Brokastu maizīte ar diedzētām Ķīnas pupiņām Brokastu maizīte ar diedzētām Ķīnas pupiņām (0)

- rupjmaize vai graudu maize - biezpiens - bezpiedevu jogurts - sāls - diedzētas Ķīnas pupiņas

Sajauc biezpienu ar bezpiedevu jogurtu. Ja vēlas, var pievienot sāli. Grauzdētai maizes šķēlei uzsmērē biezpienu, bagātīgi pārkaisa ar diedz ...

7 minūtes

Vasaras dārzeņu salāti Vasaras dārzeņu salāti (0)

- kāposti - redīsi - ķirbji - gurķi - burkāni - zaļumi - linsēklu eļļa - citronu sula - sāls

Dārzeņus sarīvē, pievieno linsēklas. Mērcei sajauc olīveļļu ar citrona sulu, pievieno sāli. Mērci sajauc ar salātiem. ...

10 minūtes

Biešu - biezpiena salāti Biešu - biezpiena salāti (2)

- paciņa biezpiena - 1 vārīta biete - bezpiedevu jogurts - Vidusjūras garšvielu maisījums - sāls - diedzētas Ķīnas pupiņas

Sarīvē vārīto bieti, pievieno buiezpienu, bezpiedevu jogurtu un garšvielas. Gatavus pārkaisa ar diedzētām Ķīnas pupiņām. ...

7 minūtes

Grūbu - sojas pupiņu - dārzeņu salāti Grūbu - sojas pupiņu - dārzeņu salāti (1)

- vārītas grūbas (garšīgi sanāk ar bulguru) - vārītas sojas pupiņas ( var jebkuras citas) - tomāti - svaigi gurķi - seleriju zaļumi - balzamiko etiķis - olīveļļa - sojas mērce - rauga pārslas - Vidusjūras garšvielu maisījums Ar proporcijām iespējams variēt.

Vārītas gŗūbas pārlaista ar sojas mērci, pievieno vārītās sojas pupiņas, sakubotus gurķus un tomātu, sasmalcinātus seleriju zaļumus. Sagatav ...

Zirņu - griķu kotletītes Zirņu - griķu kotletītes (7)

- 1 glāze šķelto dzelteno zirņu - 1 glāze griķu - 1 liels sīpols - 2 ēdamkarotes milti - sāls pēc vajadzības - Gī sviests (var izmantot augu eļļu) - sezama sēkliņas

Uz pāris stundām iemērc aukstā ūdenī šķeltos zirņus, lai sabriest. Tad liek tos vārīties. Kamēr vārās zirņi, aplej griķus ar verdošu ūdeni ( ...

Rudzu - kviešu sēklu maize. Rudzu - kviešu sēklu maize. (3)

- 2 glāzes piens (var iztikt ar ūdeni, var jaukt uz pusēm pienu ar ūdeni) - 2 ēdamkarotes cukurs - 4 ēdamkarotes olīveļļa (var citu eļļu) - pa saujiņai saulespuķu sēklu, linsēklu, sezama sēklu - tējkarote ķimenes - 1/2 tējkarote sāls - 1/2 tējkarote malta kardamona - 1 paciņa sausā rauga - rudzu un kviešu milti: 1:1, daudzums - pēc vajadzības.

Sasilda pienu/ūdeni, pienā ielej eļļu, pieber cukuru, sāli. Izmaisa. Pieber sauso raugu, miltus (miltus ber tik, lai mīkla nebūtu ne pārāk s ...

Augļu smūtijs. Augļu smūtijs. (3)

- 1 šķēle arbūza - 1 banāns - 10 zemenes - kokosriekstu skaidiņas.

Blenderī sakuļ augļus. Lej glāzēs, pārkaisa ar kokosriekstu sēkliņām. No šī daudzuma sanāk 2 porcijas. ...

3 minūtes

Tomāti ar Mozarellas sieru un pesto Tomāti ar Mozarellas sieru un pesto (2)

- 2 palieli tomāti - 1 Mozarellas siera bumba Pesto mērcei: - 1 liels saišķis ar baziliku - 3 ķiploka daiviņas - 1 ēd.k. ciedru rieksti (var izmantot valriekstus) - 3-4 ēd.k. extra virgine olīveļļas - 3-4 ēd.k rīvēta Parmas siera (var izmantot kādu citu cieto sieru) - sāls

Tomātus un sieru sagriež šķēlēs. Sieru liek virs tomātiem. Uzliek virsū pesto piciņas. Pesto pagatavošana: Bazilika lapiņas un ...

Sēkliņtrifeles. Sēkliņtrifeles. (8)

- 1/2 glāzes sezama sēklu - 1/2 glāzes kakao pulvera, liek pēc garšas, atkarībā no tā, cik ’’šokolādīgu’’ vēlas. - 1/4 glāzes vai vairāk medus- atkarībā no tā, cik saldu grib. - 1/2 glāzes kokosriekstu skaidiņas - 1/2 glāze saulespuķu sēklu - 1/2 glāze samaltu linsēklu - 1/2 glāze rozīnes - pāris pilienu vaniļas ekstrakta - šķipsniņa sāls - ūdens pēc nepieciešamības

Sezama sēklas samaļ pulverī kafijas dzirnaviņās. Ja linsēklas nav jau samaltas, tad samaļ arī tās. Bļodā jauc visas izejvielas. Kārt ...

Kāpostu plācenīši Kāpostu plācenīši (0)

- 1/2 maza kāposta - 1 sīpols - 2 ēdamkarotes kviešu miltu - 1 ēdamkarote skāba krējuma - muskatrieksts- šķipsna (svaigi rīvēts) - ķimenes- tējkarote - ēdamkarote kapātu seleriju zaļumu - sāls ( var lietot Vegetu) - eļļa cepšanai

Sarīvē kāpostu un sīpolu (izmantoju virtuves kombainu), pievieno visas pārējās satāvdaļas. Sāli pievieno pēc garšas. Veido plācenīšus. < ...

Auzu pārslu cepumi Auzu pārslu cepumi (2)

- 150 g milti (lieku 1/2 kviešu, 1/2 rudzu) - 50 g brūnais cukurs - 75 g medus - 100 g kausēta sviesta - 100 g auzu pārslas - 100 g kokosriekstu skaidiņas - 1 tējk. cepamā pulveris - pāris ēdamkarotes krējums - 1 tējk. kanēlis - 1 tējk. malts kardamons - vaniļas cukurs

Sajauc visas sausās sastāvdaļas, tad pielej kausēto sviestu un medu, visu ar rokām samīca. Veido valrieksta lieluma bumbiņas, viegli piespie ...

Zaļie augļu salāti Zaļie augļu salāti (0)

- 1/2 melones - 1-2 kivi - glāze zaļo vīnogu - 1 liels bumbieris - 1 apelsīns - 1/2- 1 fenheļa saknes (atkarībā no lieluma) - 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (var aizstāt ar šķidru medu) - 1/2-1 laima sula - sarīvēta laima miziņa - piparmētru lapiņas

Meloni, bumbieri, kivi, apelsīnu notīra, sagriež kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusēm, izloba sēklas. Fenheļa sakni sagriež ļoti plānā ...

12
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.