Deserti
Deserti - 21
Piparkūku kārtojums Piparkūku kārtojums (1)

- 300 g piparkūku - 80 ml konjaka - 250 g grauzdētu pekanriekstu - 200 ml 35% saldā krējuma - 150 g cukura - 100 g tumšās šokolādes - 200 g saldētu aveņu - 70 g baltvīna

Atlaidinātas avenes samaļ blenderī ar 100 gramiem cukura un baltvīnu. Iegūto mērci izberž caur sietu. Katliņā ūdens peldē maisot izkausē šok ...

Kakao krēms Kakao krēms (3)

- 2 ēd.k. cukura - 1 ēd.k kakao pulvera - 2 ēd.k. kviešu miltu - 1/2 l piena.

Kakao sajauc ar cukuru un miltiem. Maisot pielej pienu un silda ūdens peldē kamēr krēms sabiezē. Pasniedz atdzesētu ar pienu. ...

15 minūtes

Zemeņu putas ar vaniļas mērci Zemeņu putas ar vaniļas mērci (0)

Vaniļas mērcei: - 1l piens - 8 olu dzeltanumi - 170 cukurs - 5 gr vaniļas cukurs Zemeņu putām: - saldais krējums - cukurs - sablenderētas zemenes ar cukuru

Izvāra vaniļas mērci. Saldo krējumu saputo ar cukuru, beigās pievieno sablenderētas zemenes, kuras tikai iemaisa nevis samaisa ar saldo krēj ...

Ogu - zefīra kūka Ogu - zefīra kūka (1)

- 1 bundžiņa persikupusītes - 600 gr salds krējums - 2 paciņas želantīns - 7-8 gb. zefīrs - svaigas ogas (es liku zemenes) - nedaudz cukura

Persikus saliku traukā (kā var redzēt bildītē), saplūkāju gabaliņos zefīrus (ar ir bildītē), tad likos pie saldā krējuma putošanas pievienoj ...

Banānu gardums Banānu gardums (2)

- banāni - sviests - citronskābe - kanēlis - saldējums

Nomizo banānus, sagriež kā vēlās- var uz pusēm gareniski var četrās daļās. Uz siltas pannas uzliek mazu piciņu sviesta, kad sviests paku ...

15 minūtes

Vasaras jaukums Vasaras jaukums (3)

- Vaniļas saldējums - svaigas ogas

Liek daļu saldējuma uz trauka, kārto ogas, tad otru daļu saldējuma un rotā ar ogām. Ņemu parasti saldējumu ’’desiņā&rsq ...

10 minūtes

Šokolādes trifeles Šokolādes trifeles (0)

- šokolāde 150 gr. - saldais krējums (35%) 70 ml. - kakao 2 ēd.k. - pūdercukurs 1 ēd.k.

Šokolādi sasmalcina (sarīvē uz rupjas rīves). Saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē neļaujot tam sākt vārīties. Saldajā krājumā iejauc šokolā ...

Zaļās tējas Panna Cotta ar šokolādes mērci Zaļās tējas Panna Cotta ar šokolādes mērci (0)

- 150 ml piena - 1/2 tējk. vanilīncukura - 500 ml 35% saldā krējuma - 10 g želatīna - 100 g pūdercukura - 1 gl ūdens - 2 ēd.k. kakao - 150 g tumšās šokolādes - 1 tējk. zaļās tējas lapiņu

Pienu, zaļo tēju, vanilīncukuru un pusi no krējuma ieliek mazā katliņā un uz mazas uguns karsē 10 min. Noņem no uguns un ļauj tējai ievilkti ...

30 minūtes

Grauzdētas auzu pārslas putukrējumā Grauzdētas auzu pārslas putukrējumā (4)

- 200gr. saldais krējums - 150 gr. auzu pārslas - 5 ēd.kar. cukurs

Vispirms sagrauzdē auzu pārslas: Uz sausas pannas uzber auzu pārslas un uzsilda (uz lēnas uguns), maisot. Pievieno aptuveni 3 ēd.kar. cu ...

Rīsi putukrējumā Rīsi putukrējumā (2)

- 150~250gr. rīsi - 200gr. saldais krējums - 2 ēd.kar. cukurs

Izvāra rīsus, atdzesē. Traukā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru. Sakuļ putukrējumā. Putukrējumam pievieno rīsus, samaisa. ...

Cepti āboli ar biezpiena pildījumu Cepti āboli ar biezpiena pildījumu (0)

- antonovkas āboli - cukurs - biezpiens - krējums - kanēlis - medus

Ābolus nomazgā, uzmanīgi izņem serdi tā, lai uz dibena paliktu kārtiņa ābola. Samaisa biezpienu ar cukuru, kanēli un krējumu. Masai ir jābūt ...

60 minūtes

Auzupārslas ar putukrējumu ogu mērcē Auzupārslas ar putukrējumu ogu mērcē (1)

- 1/2 gl auzu pārslu - 2 ēd.k. cukura - 1 ēd. k. sviests - 100 g saldā krējuma - 1/2 gl pūdercukura - naža gals citronskābes vai 1 ēd.k. citrona - svaigas ogas - cukurs

Uz sakarsētas pannas ber auzu pārslas un ar 2 ēd.k. cukura apbrūnina, tad pievieno sviestu un vēl karsē 3 min. Atdzesē. Kamēr auzu pārslas d ...

45 minūtes

Ķirbju deserts Ķirbju deserts (0)

- 1 neliels ķirbis - 3 ēd.k. medus - 10 valriekstu kodoli

Ķirbi sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī brūnu. Pārlej ar medu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem. ...

15 minūtes

Augļu smūtijs. Augļu smūtijs. (3)

- 1 šķēle arbūza - 1 banāns - 10 zemenes - kokosriekstu skaidiņas.

Blenderī sakuļ augļus. Lej glāzēs, pārkaisa ar kokosriekstu sēkliņām. No šī daudzuma sanāk 2 porcijas. ...

3 minūtes

Sēkliņtrifeles. Sēkliņtrifeles. (8)

- 1/2 glāzes sezama sēklu - 1/2 glāzes kakao pulvera, liek pēc garšas, atkarībā no tā, cik ’’šokolādīgu’’ vēlas. - 1/4 glāzes vai vairāk medus- atkarībā no tā, cik saldu grib. - 1/2 glāzes kokosriekstu skaidiņas - 1/2 glāze saulespuķu sēklu - 1/2 glāze samaltu linsēklu - 1/2 glāze rozīnes - pāris pilienu vaniļas ekstrakta - šķipsniņa sāls - ūdens pēc nepieciešamības

Sezama sēklas samaļ pulverī kafijas dzirnaviņās. Ja linsēklas nav jau samaltas, tad samaļ arī tās. Bļodā jauc visas izejvielas. Kārt ...

Šokolādes krēms. Šokolādes krēms. (1)

Krēmam: - 250 g sk. krējuma - 2 ēd.k. kakao - 2 ēd.k. cukura - 2 ēd.k. ūdens - 1 tēj.k. želantīna - 1 gl ūdens /vārīta istabas temperatūras/ Ķīselim: - 1/2 gl ogu - 3 ēd.k. cukura - 0.5 l ūdens - 1 tēj.k. kartupeļu cietes - sauja saldētu ogu - 2 krustnagliņas

Želantīnu aplej ar glāzi vārīta ūdens un atstāj uz 60 min uzbriest. Kakao samaisa ar cukuru pievieno 2 ēd.k. ūdens un karsē līdz cukurs ir i ...

30 minūtes

Zaļie augļu salāti Zaļie augļu salāti (0)

- 1/2 melones - 1-2 kivi - glāze zaļo vīnogu - 1 liels bumbieris - 1 apelsīns - 1/2- 1 fenheļa saknes (atkarībā no lieluma) - 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (var aizstāt ar šķidru medu) - 1/2-1 laima sula - sarīvēta laima miziņa - piparmētru lapiņas

Meloni, bumbieri, kivi, apelsīnu notīra, sagriež kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusēm, izloba sēklas. Fenheļa sakni sagriež ļoti plānā ...

Cepti āboli Cepti āboli (2)

- 7 vidēji lieli skābie aboli - pussaujiņa rozīņu - dažas žāvētas aprikozes - pussaujiņa indijas riekstu - ēdamkarote medus - kanēlis

Āboliem izņem serdi no kātiņa puses tādā kā konususiņā sasmalcina rozīnes (es katru griežu uz pusēm, ja lielas 3 daļās), aprikozes un ri ...

Jauktā meloņu salsa (10 porcijas) Jauktā meloņu salsa (10 porcijas) (0)

- 1 maza melone ar apelsīnu aromātu, piemēram, Charentais (ar zaļu tīklotu mizu) - 1 liels arbūzs - 2 apelsīni

Sagriezt meloni 4 daļās un izņemt sēklas. Melonei nogriezt ādu un sadalīt meloni mazos gabaliņos. Arī arbūzam nogriezt mizu, izņemt sēklas u ...

Zemeņu, aveņu un kaisles augļu mērce (4 porcijas) Zemeņu, aveņu un kaisles augļu mērce (4 porcijas) (1)

- 350 gr avenes, svaigas vai saldētas - 45 ml cukurs - 1 kaisles auglis - 700 g mazas zemenes - 8 plāni pirkstiņ cepumi

Avenes ar cukuru ievieto katliņā, uz mazas uguns ļauj iztecēt sulai. Vārīt ~5 min. Tad atdzesēt. Sadalīt kaisles augli un izņemt sēklas un s ...

12
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.