Falšais zaķis

Autors: helgi
Visas receptes, ko publicēja helgi
Recepte publicēta: 31.12.2016. - 18:19:41
Recepte lasīta 4518 reizes
Recepte saglabāta favorītos 46 reizes
Komentāri: 0

Falšais zaķis

Izejvielas un to daudzums
- 1 kg maltas cūkgaļas
- 4-6 ķiploka daiviņas
- 3 vidēji burkāni
- rīvmaize (vai 2 šķēles baltmaizes bez garozas)
- 1-2 tējk. samaltu ķimeņu (var arī nemaltas)
- 2 ēd. k. skāba krējuma
- 2 olas
- sāls
- pipari
- olīveļļa pannas izsmērēšanai

Pagatavošanas process:
Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi, burkānus sarīvē nelielās skaidiņās. Rīvmaizi izmērcē ūdenī.

Maltajā gaļā iesit olas, pievieno sasmalcinātos burkānus, ķiplokus un izmērcēto rīvmaizi. Pieliek krējumu, ķimenes, sāli un piparus.

Masu kārtīgi sajauc un izmīca ar rokām.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.

Cepešpannu ietauko ar eļļu.

Rokas saslapinot ūdenī, no gaļas masas veido kukulīšus (zaķus) - izmēru un daudzumu attiecīgi katrs izvēlas pats.

Katrā zaķī vidū ar pirkstu iespiež dažas nelielas iedobes, lai cepšanas gaitā izceptos arī gaļas viducis, zaķis neplīstu vaļā un virsiņa būtu gluda.

Papildus fotogrāfijas - (3)
720
helgi
721
helgi
Cep apmēram 45-60 min.
722
helgi
Garšīgs gan silts, gan auksts.
1 cilvēkiem patīk šī recepte

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.