Dolmas latviešu gaumē

Autors: silvaana
Visas receptes, ko publicēja silvaana
Recepte publicēta: 03.05.2015. - 00:59:22
Recepte lasīta 2575 reizes
Recepte saglabāta favorītos 111 reizes
Komentāri: 2

Dolmas latviešu gaumē

Izejvielas un to daudzums
Uz vienu porciju
- 150 g maltas tītargaļas
- garšvielas
- 20-30 dārzā audzētu lakšu lapas

Pagatavošanas process:
Malto gaļu sajauc ar garšvielām. Ņem ēdamkaroti gaļas liek lakšu lapas kātiņa galā un saritina rullītī. Rullīšus kārto cieši vienu pie otra uz pannas, uzlej ūdeni (var buljonu, var vīnu, var saldo krējumu), tik daudz, lai rullīši vēl ir redzami, un sautē uz lēnas uguns 15 min.

Gatavs!

Pagatavošanas laiks minūtēs: 20

Recepte 1 personām

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Vēsture - fiksā ideja, kad palika pāri sauja maltās gaļas. Un uz galda glāzē bij saišķītis lakšu. Lai labi garšo!!

Papildus fotogrāfijas - (1)
2 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (2)
friina | 19.08.2015. - 15:19:44
Un kur lai ņem to laksi?
silvaana | 30.09.2015. - 13:13:54
Pavasarii seeklu veikalaa nopeerc seeklinjas un ieseej daarzaa, zhogmalee :)
friina | 09.10.2015. - 09:22:41
Es varu tikai piedzīvokļa uzpalodzes puķupodā iesēt.
uzsnedzel | 27.06.2015. - 15:41:12
interesanti:)