Aknu - kartupeļu plācenīši

Autors: nikija
Visas receptes, ko publicēja nikija
Recepte publicēta: 12.01.2014. - 19:40:11
Recepte lasīta 7341 reizes
Recepte saglabāta favorītos 1 reizes
Komentāri: 1

Aknu - kartupeļu plācenīši

Izejvielas un to daudzums
- 400 gr.cūku aknas, var arī liellopa, es izmantoju liellopu aknas, RIMI pirktas
- 400 gr.svaigi kartupeļi
- 1 liels sīpols
- 1 ola
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 tējk.sāls
- 1/4 tējk.maltos baltos piparus
- 1 tējk.citas garšvielas, kas nu katram patīk, es izmantoju maltai gaļai domātās garšvielas
- taukvielas cepšanai

Pagatavošanas process:
1. Noskalojam aknas un ieliekam bļodā ar pienu uz 30 minūtēm mērcēties, bet var arī to nedarīt.
2. Nomizojam kartupeļus, sablenderējam vai sarīvējam uz smalkas rīves, tieši tāpat rīkojamies ar 1 sīpolu. Es izmantoju virtuves kombainu, kuram ir speciāla rīve kartupeļu pankūkām
3. Izņemam aknas no piena, noskalojam zem tekoša ūdens, nosusinam un arī samaļam vai sablenderējam.
4. Sajaucam kopā ar kartupeļu un sīpolu masu+ olu+ garšvielas + miltus.
Ar karoti uz sakarsētas pannas taukvielās cepam plācenīšu brūnus.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 45

Recepte 4 personām

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Šo recepti pamanīju draugiem.lv, recepte esot tulkota no senām zviedru receptēm. Tā kā man garšo gan ceptas aknas, gan kartupeļu pankūkas, kartupeļi mājās bija, atlika tikai iegādāties aknas un recepti izmēģināt. Rezultāts man patika, noteikti turpmāk arī tādas taisīšu. Samērā ekonomisks pasākums.

Papildus fotogrāfijas - (2)
658
nikija
Un tāds rezultāts, pēc izskata ļoti atgādina kartupeļu pankūkas, tikai tumšakas
657
nikija
Tāda izskatās masa
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (1)
velga90 | 26.04.2018. - 20:32:50
gan garšīgas, gan interesantas ! Prasās pēc skābo krējumu.

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.