Burkānkūka

Autors: vasara
Visas receptes, ko publicēja vasara
Recepte publicēta: 28.01.2013. - 23:23:39
Recepte lasīta 4854 reizes
Recepte saglabāta favorītos 122 reizes
Komentāri: 1

Burkānkūka

Izejvielas un to daudzums
- 750-800 g milti
- 1, 5 pac. cepamais pulveris
- 300 g sviests
- 1, 5-2 kg burkāni (rīvēti uz smalkās rīves)
- 0, 5 l skābais krējums
- 300 g cukurs
- 150 g rozīnes
- 150 g valrieksti sagriezti (uz 20 min. iemērc karstā ūdenī, lai neitralizētu rūgto garšu)
- 100 g kokosa skaidiņas
- 250 g sk. krējums + 100 g cukurs kūkas virsai
- tējkarote malts kardamons
- tējkarote malts kanēlis

Pagatavošanas process:
Visas sastāvdaļas, izņemot miltus, sajauc un mīca, kamēr izdalās mitrums no burkāniem. Tad pievieno mīkstu sviestu, miltus, visu izmīca, liek uz pannas un cep 30-40 min. (170-200).
Atdzesētu kūku noklāj ar krējumu, kas samaisīts ar cukuru.

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Veģetāra, bez olām.
Ļoti, ļoti garda.
Pilnīgi pietiek ap pusporciju.
Riekstus, rozīnes un garšvielas es lieku pat vairāk. Virsmu ar krējumu var nesmerēt- labs tāpat.

Papildus fotogrāfijas - (1)
2 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (1)
dzele | 06.06.2013. - 23:01:17
nekārdini:p

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.