Piedeva pie gaļas ēdieniem

Autors: piparinssaldais
Visas receptes, ko publicēja piparinssaldais
Recepte publicēta: 02.10.2012. - 21:55:30
Recepte lasīta 8222 reizes
Recepte saglabāta favorītos 41 reizes
Komentāri: 3

Piedeva pie gaļas ēdieniem

Izejvielas un to daudzums
- 3 kg sarkani tomāti
- 300 gr sīpoli
- 300 gr burkāni
- 300 gr seleriju saknes
- 200 gr zaļumi (dilles, pētersiļi, selerijas-apmēram vienādās devās)
- 70 gr etiķa esence
- 1 gl cukura
- 0.5 gl sāls (var mazāk, jāpagaršo)
- 1 tk. malti sarkanie pipari
- 0.5 tk-malti melnie pipari

Pagatavošanas process:
Tomātiem noņem miziņu, sagriež kubiņos; burkānus un seleriju saknes sarīvē uz sakņu rīves; sīpolus sagriež kubiņos. Visu liek katlā, pieber sāli, cukuru, piparus un vāra uz lēnas uguns 1 st. Tad pievieno smalki sakapātus zaļumus un esenci - sautē vēl 0.5 st. Karstu pilda burkās, nospiež, pārlej ar eļļu, vāko ciet. Var arī ar plastmasas vāciņiem.

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Tā ir pikanta piedeva nevis salāti, ēd piemēram sinepju vietā pie gaļas ēdieniem. Man ļoti garšo.
LABU APETĪTI!!!

6 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (3)
varaviksnite55 | 15.09.2014. - 21:43:54
patik
zizii | 22.09.2013. - 15:51:52
Šitas labais, taisu tādu regulāri...
vinga | 05.09.2013. - 20:47:27
To pašu gatavoju bez etiķa, pat uz maizes var likt...

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.