Ielogoties
Reklāma

Nātru zupa

Informācija
Autors: vasara
Visas receptes, ko publicēja vasara
Recepte publicēta: 15/09/2012 09:10
Recepte lasīta 8313 reizes
Recepte saglabāta favorītos 8 reizes
Komentāri: 2
Izejvielas un to daudzums:
- sauja grūbu vai miežu putraimu
- burkāns
- pāris kartupeļi
- sīpols
- eļļa
- jaunās pavasara nātrītes
- krējums
Pagatavošanas process:
Noskalo grūbas un putraimus, ber ūdenī un vāra. Pa to laiku nomizo kartupeļus, sakubo, pieber klāt. Eļļā apcep sīpolus, burkānus, pieliek klāt zupai. Kad zupa nāk gatava, pieliek karstā ūdenī noplaucētas un sakapātas nātru lapas. Nedaudz pavāra. Pieber sāli pēc patikšanas.
Pasniedzot, pievieno karoti skābā krējuma.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Tā kā esmu veģtāriete, tad izmantoju tikai veģetārās izejvielas.
Dažreiz nātres neplaucēju - tāpat labi garšo.
Nātres pavasarī ir izcila dzelzs un horofila bumba organismam.
Tā, ka gaidām nākamo pavasari un jaunās nātrītes...
2 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (2)
helgi | 19/06/2016 13:12
Es šo zupiņu vāru gaļas buljonā. Jaunās nātrītes aplaucēju ar verdošu ūdeni un samaļu gaļas mašīnā ( vajag darboties ar gum.cimdiem, jo rokas no nātrēm sakrāsojās tumšas) Gatavai zupiņai bez krējuma var likt klāt arī cieti novarītu olu.
Danielsrebus | 11/03/2013 09:07
vasariņ, kāds ir veģetārais krējums, kuru liec pie burvīgās zupiņas?
natreneratne | 02/04/2014 18:58
Veģetārais krējums, ir tas, ko vecmāmiņa no govs pieniņa sakuļ - tāds, ar nazi griežams...
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas