Nātru zupa

Autors: vasara
Visas receptes, ko publicēja vasara
Recepte publicēta: 15.09.2012. - 09:10:40
Recepte lasīta 3672 reizes
Recepte saglabāta favorītos 8 reizes
Komentāri: 2

Nātru zupa

Izejvielas un to daudzums
- sauja grūbu vai miežu putraimu
- burkāns
- pāris kartupeļi
- sīpols
- eļļa
- jaunās pavasara nātrītes
- krējums

Pagatavošanas process:
Noskalo grūbas un putraimus, ber ūdenī un vāra. Pa to laiku nomizo kartupeļus, sakubo, pieber klāt. Eļļā apcep sīpolus, burkānus, pieliek klāt zupai. Kad zupa nāk gatava, pieliek karstā ūdenī noplaucētas un sakapātas nātru lapas. Nedaudz pavāra. Pieber sāli pēc patikšanas.
Pasniedzot, pievieno karoti skābā krējuma.

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Tā kā esmu veģtāriete, tad izmantoju tikai veģetārās izejvielas.
Dažreiz nātres neplaucēju - tāpat labi garšo.
Nātres pavasarī ir izcila dzelzs un horofila bumba organismam.
Tā, ka gaidām nākamo pavasari un jaunās nātrītes...

2 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (2)
helgi | 19.06.2016. - 13:12:23
Es šo zupiņu vāru gaļas buljonā. Jaunās nātrītes aplaucēju ar verdošu ūdeni un samaļu gaļas mašīnā ( vajag darboties ar gum.cimdiem, jo rokas no nātrēm sakrāsojās tumšas) Gatavai zupiņai bez krējuma var likt klāt arī cieti novarītu olu.
danielsrebus | 11.03.2013. - 09:07:09
vasariņ, kāds ir veģetārais krējums, kuru liec pie burvīgās zupiņas?
natreneratne | 02.04.2014. - 18:58:59
Veģetārais krējums, ir tas, ko vecmāmiņa no govs pieniņa sakuļ - tāds, ar nazi griežams...