Ielogoties
Reklāma

Masalas tēja

Informācija
Autors: vasara
Visas receptes, ko publicēja vasara
Recepte publicēta: 27/11/2011 19:12
Recepte lasīta 6525 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 0
Foto

Rādīt vairāk (3)

Izejvielas un to daudzums:
- melnā tēja, vēlams Asamas
- ūdens
- Masalas garšvielas ( kanēlis, anīsa zvaigzes, zaļais kardamons, kardamona graudi, anīsa sēklas, smaržīgie pipari, melnie pipari, krustnagliņas, ingvera pulveris, kurkumas puveris)
- piens
- saldumam: cukurs vai medus.
Pagatavošanas process:
Vispirms sagatavo masalu- garšvielas, kas naj jau pulverveidā, samaļ kafijas dzirnaviņās. Sagatavoto masalu var uzglabāt ciešā trauciņā gana ilgu laiku.
Pagatavoto masalu cieši aizvērtā trauciņā var glabāt ilgu laiku.

Pagatavo stipru melno tēju-katliņā uzvāra ūdeni, pieber tējas lapas- uz šķidruma glāzi rēķina 1 tk, tad garšvielas, pēc tam pielej pienu, visu uzvāra. Ūdens un piens proporcijās 3:1. Gatavu nokāš, pievieno medu vai cukuru. Masalu rēķina nažagalu līdz 1/3- 1/2 tk un tējas glāzi ( atkarībā no tā, cik stipru vēlas)

Vienkāršais brokastu variants- krūzītē ieliek tējas sietiņu, ieber 1/3 tk masalas, pārlej līdz 3/4 krūzītes ar verdošu ūdeni. Pēc 5-7 minūtēm lej klāt pienu, liek cukuru.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 10

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Masalas tējas izcelsme ir Indija.
Masala nozīmē - garšvielu maisījums.

Var izmantot jau veikalā gatavu masalas maisījumu, kāds redzams pievienotajā attēlā.

0 cilvēkiem patīk šī recepte
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas