Masalas tēja

Autors: vasara
Visas receptes, ko publicēja vasara
Recepte publicēta: 27.11.2011. - 19:12:29
Recepte lasīta 5416 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 0

Masalas tēja

Izejvielas un to daudzums
- melnā tēja, vēlams Asamas
- ūdens
- Masalas garšvielas ( kanēlis, anīsa zvaigzes, zaļais kardamons, kardamona graudi, anīsa sēklas, smaržīgie pipari, melnie pipari, krustnagliņas, ingvera pulveris, kurkumas puveris)
- piens
- saldumam: cukurs vai medus.

Pagatavošanas process:
Vispirms sagatavo masalu- garšvielas, kas naj jau pulverveidā, samaļ kafijas dzirnaviņās. Sagatavoto masalu var uzglabāt ciešā trauciņā gana ilgu laiku.
Pagatavoto masalu cieši aizvērtā trauciņā var glabāt ilgu laiku.

Pagatavo stipru melno tēju-katliņā uzvāra ūdeni, pieber tējas lapas- uz šķidruma glāzi rēķina 1 tk, tad garšvielas, pēc tam pielej pienu, visu uzvāra. Ūdens un piens proporcijās 3:1. Gatavu nokāš, pievieno medu vai cukuru. Masalu rēķina nažagalu līdz 1/3- 1/2 tk un tējas glāzi ( atkarībā no tā, cik stipru vēlas)

Vienkāršais brokastu variants- krūzītē ieliek tējas sietiņu, ieber 1/3 tk masalas, pārlej līdz 3/4 krūzītes ar verdošu ūdeni. Pēc 5-7 minūtēm lej klāt pienu, liek cukuru.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 10

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Masalas tējas izcelsme ir Indija.
Masala nozīmē - garšvielu maisījums.

Var izmantot jau veikalā gatavu masalas maisījumu, kāds redzams pievienotajā attēlā.

Papildus fotogrāfijas - (2)
489
vasara
490
vasara
Gatavā masala.
491
vasara
Masalas sastāvdaļas.
0 cilvēkiem patīk šī recepte

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.