Ielogoties
Reklāma

Ievārījuma kēkss

Informācija
Autors: naika70
Visas receptes, ko publicēja naika70
Recepte publicēta: 29/10/2010 20:39
Recepte lasīta 5034 reizes
Recepte saglabāta favorītos 34 reizes
Komentāri: 2
Izejvielas un to daudzums:
- 1 glāze ievārījuma
- 1 gl. cukura
- 1 ēd.k. dzer.soda
- 2 olas
- 1 gl. sk.krējuma
- 2 gl. miltu
- sviests cepamformas ieziešanai.
Pagatavošanas process:
Ievārījumu un cukuru sajauc ar sodu. Noliek uz 40 min., lai notiek reakcija un uzpūšas. Tad pievieno krējumu, olas un pieber miltus. Samaisa kārtīgi un iegūst pašķidra krējuma izskata masu. Ieziež cepamformu un ielej tajā kēksa masu. Cep krāsnī ap 200 grādiem kādas 30 min. Būs pacēlies 2x ,tāpēc sekls trauks nederēs.

Lai pārliecinātos, ka kēkss gatavs iebiksta ar zobu bakstāmo kociņu. Ja tas sauss, tad kūka gatava. Ņemam ārā no krāsns, lai gali neapdeg un liekam atdzist.
To var jebkura ;)
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (2)
velga150 | 02/03/2017 13:31
Sanāk garšīgi!
bitite-zum | 27/12/2015 22:45
Recepte laba, sena, man arī patīk. Cepu arī ar rozīnēm un/vai aprikozēm kēksa formā 1.5-2 reizes ilgāk temperatūrā ap 190 grādiem, mazās kēksa formiņās ap 50 min.
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas