Mājas strūdele

Autors: lams
Visas receptes, ko publicēja lams
Recepte publicēta: 10.10.2010. - 13:17:08
Recepte lasīta 3201 reizes
Recepte saglabāta favorītos 54 reizes
Komentāri: 3

Mājas strūdele

Izejvielas un to daudzums
- lavašs
- 800 g skābu ābolu
- 50 g kausēta sviesta
- 100 g rozīņu
- 75 g drupinātu valriekstu
- 1 citrona sula
- 100 g sadrupinātas baltmaizes mīkstuma
- 100 ml bieza krējuma vai krējumsiera
- 100 g cukura
- 1 tēj.k. kanēļa
- ola
- pūdercukurs

Pagatavošanas process:
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs un tad vēl mazākos gabalos. Āboliem izspiež virsū citrona sulu. Piemaisa klāt riekstus un rozīnes. Sadrupinātu baltmaizi apcep sviesta puses daudzumā brūnganu. Lavaša plāksni izņem no iepakojuma, uzmanīgi atloka un izklāj uz darba virsmas. Ar izkausēto sviestu pārziež lavašu, atstājot vienu malu brīvu, kuru pēc tam pārziež ar olu, lai saliptu kopā, tad to pusi, kur liks pildījumu, pārziež ar krējumu, pārklāj maizes drupatas. Uz drupatām liek ābolus, kurus pārkaisa ar cukura kanēļa maisījumu. Uzmanīgi satin. Ruleti pārceļ ietaukotā pannā ar šuvi uz leju, galus cenšas saspiest tā, lai pildījums nenāktu ārā. Ruleti pārziež ar sviestu, liek sakarsētā krāsnī un cep 45 min pie 180 grādiem. Izceptu pārkaisa ar pūdercukuru, nedaudz atdzesē un griež pa gabalam un ēd ar saldējumu vai putukrējumu.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 60

Papildus fotogrāfijas - (2)
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (3)
leandra | 16.11.2013. - 14:29:26
Varbuut garshiiga, bet skats ne visai:))
dzele | 22.07.2013. - 19:15:39
interesanta versija strūdelei, ieinteresēja:) paldies
mariaa | 21.05.2011. - 17:29:53
kaut kā īsti labi neizskatās)))))