Medus torte

Autors: lambada77
Visas receptes, ko publicēja lambada77
Recepte publicēta: 12.08.2010. - 16:58:42
Recepte lasīta 9279 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 3

Medus torte

Izejvielas un to daudzums
Mīklai:
- 80 gr. sviesta
- 1 glāze cukura
- 6 ēd.k. medus
- 4 olas (dažreiz lieku 5)
- 4 glāzes miltu
- 1 tējk. sodas

Pildijumam:
- 1 kg skāba krējuma
- 1 glāze cukura (apmēram), var likt vaniļas cukuru

Pagatavošanas process:
Sviestu, cukuru, medu izkausēju karstā ūdens peldē. Lieku klāt sakultas olas, sodu un miltus.
Visu samaisu viendabīgā masā, sanāk tāda krējuma konsistence. Sanāk apmēram 6-8 kārtas, kā kuru reizi.
Mīklu uz plāts smērēju ar karoti plānā kārtā. Cepju uz cepamā papīra, iesmērē ar margarīnu.
Cepj apmēram 180 grādos 5-7 min (man gan cepās 20 min) atdzesēju.
Pildijumam - 1 kg skāba krējuma un apmēram glāze cukura, cik nu kurš saldu grib un kuļu kamēr biezs, smērēju starp kārtām, var likt klāt arī vaniļas cukuru.
Liek uz 12-24 st. ledusskapī.

3 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (3)
zvirbulis88 | 22.04.2015. - 23:41:21
man sanāk 10-12 plāni izrullētas kārtas, kas tik tiešām cepas 5-7min... pirms šauj cepeškrāsnī, ar dakšiņu jāsabaksta... jo plānākas medus tortes kārtas, jo tā garšīgāka... tāpēc neciešu tās medus kūkas, ko pārdod veikalā - kārta pirksta biezumā... torti apkaisa ar vienu no medus kūkas kārtām, kas saberzta vai kā citādi sasmalcināta...
dacuuks | 20.05.2013. - 21:38:55
var arī bez sviesta... un tīri garda sanāk...
skaniiga | 16.01.2011. - 07:38:31
Sveicināti, radās jautājumi:
1. sakultas olas - baltumus un dzeltenumus kuļ atsevišķi vai kopā? katru ar cukuru? līdz stingrām putām? vai kā?
2. sodu vajag dzesēt skābā krējummā, vai tmldz.? vai no paciņas pa taisnu bert klāt?
3. sanāk 6-8 kārtas - kārtas jāsmērē katru atsevišķi un katra jācēp 20 minūtes? cik plānā kārtā? nevar visu izgāzt uzreiz, cept stundu un tad kā tortēm griezt horizontālās šķēlēs?
4. ar ko jūs apkasījāt tortei augšū? pēdējā kārta sanāk pildījums vai pamatnīte? un apkasīt ar ko?

Paldies par atbildēm, medus tortes vēl neesmu cepusi, ceru uz izpratni..

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.