Lielais šokolādes kekss ( apm.2kg.)

Autors: uzticamaa
Visas receptes, ko publicēja uzticamaa
Recepte publicēta: 06.08.2010. - 17:06:50
Recepte lasīta 5108 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 6

Lielais šokolādes kekss ( apm.2kg.)

Izejvielas un to daudzums
- 200.gr. sviesta (cepamā margarīna)
- 4 olas
- 2 gl. cukura
- 3 gl. miltu
- 1 gl.skāba krējuma (kefīra; rūgušpiena)
- ½ tējk. dzeramās sodas
- šķipsniņa sāls
- šķipsniņa vanilīna cukura
- rīvēta citrona miziņa (vai citrona pārt. esence)

Glazūrai:
- 4 ēd.k. skāba krējuma
- 6 ēd.k. cukura
- 4 tējk. kakao pulvera
- šķipsniņa vanilīna cukura vai citrona(riekstu) esences

Pagatavošanas process:
Kausē sviestu, pieliek cukuru un putojot pievieno olas. Pieber miltus, sāli. Masai pielej krējumu un dzēstu dz.sodu (uzpilina galda etiķi). Visu sajauc. Pieliek garšvielas, rozīnes , riekstus, ananāsu cukātus; sagriestas žāv. aprikozes vai kaut ko citu (kas pašiem garšo) Sajauc. Liek ietaukotā ar miltiem izkaisītā veidnē 2/3 masas. Atlikušai masai piejauc 2-3 tējk. kakao pilvera, sajauc un liek veidnē ar karoti iespiežot gaišajā mīklā brūno masu.
Cep apmēram 45-60 min. 230’C karstā cepeškrāsnī. (Pārbauda vai keksa vidus izcepies iedurot ar koka irbulīti.)
Glazūrai paredzētos produktus sajauc nerūsoša tērauda kausiņā un liek uz mazas liesmas (lieku apakšā arī liesmu dalītāju) un visu laiku maisot vāra kamēr masa paliek bieza. Padzisušam keksam ar karoti pārlej šok. glazūru un pārkaisa ar riekstiem.

2 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (6)
lizuks | 15.12.2013. - 11:30:10
Versija-pieliek 15ar pusi rozīnes;6ar pusi riekstus! Tā ir labāk, saprotamāk?!
bucja | 13.08.2013. - 22:45:31
Versija: neliek taču neviens uz skaita ne riekstus, ne rozīnes :) cik garšo tik pieliek
uzticamaa | 07.08.2010. - 13:42:57
Manam dēlam rozīnes negaršo, tāpēc rozīnes lieku tikai tad kad "ar keksu azotē" eju ciemos pie draugiem :) Laikam jau gan visas pieredzējušās saimnieces zin, tomēt atgādināšu : lai rozīnes( ananasu cukāti, žāvēto aprikožu gabaliņi) mīklā nonogrimtu tos aplej ar karsu ūdeni nedaudz patur,tad sietiņā notecina un samaisa ar nelielu miltu daudzumu.
Ceru, ka Jums garšos tāpat kā maniem draugiem un kolēģiem. :)
neparastaa | 06.08.2010. - 23:02:44
ja keksinjam ta ka prasas..roziinite
versija | 06.08.2010. - 22:19:22
Pieliek garšvielas, rozīnes , riekstus, ananāsu cukātus; sagriestas žāv. aprikozes vai kaut ko citu (kas pašiem garšo)...

Šitos iespējams, ka vajadzēja pieminēt nepieciešamajās sastāvdaļās, ko???
braiducce | 06.08.2010. - 22:01:53
baigi garšigi izskatās