Cepti āboli

Autors: neparastaa
Visas receptes, ko publicēja neparastaa
Recepte publicēta: 06.08.2010. - 11:11:24
Recepte lasīta 5293 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 2

Cepti āboli

Izejvielas un to daudzums
- 7 vidēji lieli skābie aboli
- pussaujiņa rozīņu
- dažas žāvētas aprikozes
- pussaujiņa indijas riekstu
- ēdamkarote medus
- kanēlis

Pagatavošanas process:
Āboliem izņem serdi no kātiņa puses tādā kā konususiņā
sasmalcina rozīnes (es katru griežu uz pusēm, ja lielas 3 daļās), aprikozes un riekstus. Visu smaisa ar medu, maisijumu pilda ābolos. Pa virsu uzkaisa mazliet kanēli. Ābolus liek cepamā traukā uz cepamā papīra, liek ieprieks uzkarsētā cepaskrasnī 180 grādos uz kādām 20-25 min.. Jāuzmana, lai neizjūk, tas atkarigs no ābolu sķirnes.

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Var ēst gan karstus, gan aukstus, var likt citus riekstus, man pašai ar indijas riekstiem garšo vislabāk.

1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (2)
auane | 10.08.2012. - 14:35:38
man jau patīk cepti āboli, var ar pienu, var bez-rieksti dod daudz kalorijas, tāpat rozīnes-tos pēdējos es atstātu ziemai
versija | 06.08.2010. - 20:57:52
Eh, kādreiz bērnībā sadomāju savu mammu ar šitādu pārsteigt. Un klāt vaniļas mērci. Strogo pēc pavārgrāmatas... Laikam tā matemātika kaut kurā brīdī sajuka... Mamma ne visai priecājās par VISA tai laikā ar tādiem blatiem dabūtā vanilīna izlietojumu...

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.